Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (9. недеља)

Наш новинар-аналитичар, Марко Ристић, и ове недеље даје своја предвиђања за наступајуће коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше.

Суперлига (ж)

Партизан Сокербет – Клек (субота, 17.00)
Победом у заосталом мечу са ТЕНТ-ом, одбојкашице Партизана коначно су показале да могу. Можда смо то очекивали и раније, али боље икад него никад. И даље сматрамо да црно-беле девојке вреде више него што то сугерише тренутна табела, а следи им гостовање Клека где могу да започну победнички низ. Иако су у Обреновцу водиле 2:0, до победе су морале у тај-брејку, али победи се у зубе не гледа. У дербију зачеља, ситуација каже да би бодови требали да остану у Београду.

Клек је фењераш, са само освојеним бодом у осам претходних кола, а мало чему има да се нада ако Партизан покаже партију из минулог меча. Новим поразом, Банаћанке би дошле у заиста тешку ситуацију у борби за опстанак. Ипак, Партизан је и даље екипа за коју не може да се каже да ће уписати бодове иако игра на домаћем терену са номинално слабијим ривалом.

Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:0

Инђија – Срем (субота, 18.30)
У новом дербију Срема, видећемо колико и шта може Инђија и то у ситуацији где је фаворит и где на домаћем терену дочекује ривала по мери. Инђијке су до сада зарадиле епитет најпријатнијег изненађења првенства, али се ситуација у доњем доку „закувала“ и сада свака победа добија посебну димензију важности. Домаће су у серији од три пораза, али са тешким ривалима, али освојен сет на гостовању у Старој Пазови може да буде добар замајац за предстојећи меч од ког им доста тога зависи.

Иако ситуација на табели каже да су Инђијке фавориткиње, девојке из Сремске Митровице су у минулом колу код куће откинуле бод ТЕНТ-у и може се рећи да пуноправно рачунају на неки бод у Инђији. Са ривалом по мери би могле играчице Срема да прекину низ од шест пораза, али Инђија има предност домаћег терена који у оваквим окршајима може да буде одлучујући фактор. Може ли Јерковић да настави са успесима или ће Мусулинова повести екипу до треће победе у првенству.

Наше предвиђање: Инђија побеђује 3:1.

Железничар – Спартак (С) (субота, 19.00)
Прва претпоставка за екипу Железничара је да ће у наредним мечевима демонстрирати све искуство које су скупиле из европског двомеча са Езачибашијем, а долазак Спартака је права ситуација за тако нешто. Сјајно су играле Лајковчанке са гигантом из Турске и сада их треба још озбиљније схватити у сваком наредном домаћем мечу, а већ су сјајним играма истакле шампионске амбиције. Сјајни примачки тандем Узелац – Миросављевић је неумољив и тренутно можда најквалитетнији у нашој лиги.

Суботичанке су се у неколико минулих мечева показале као веома борбене и никада их не треба прерано отписати, али у овом случају, на гостовању крај најчувеније пруге у Србији, требаће им и пуно среће да избегну пораз. Мали проблем за њих представља и чињеница да су поражене на сва три гостовања ове сезоне, а сада је ситуација таква да Железничар жели наставак успешних игара и резултата.

Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:0.

ТЕНТ – Уб (недеља, 18.00) (РТС)
У мечу са Партизаном, ТЕНТ је био успешнији у готово свим статистичким категоријама, али је поражен 3:2. Треба ту урачунати и две европске утакмице које су „енергетичарке“ лагано добиле, али умор је можда остао. Турбулентни темпо утакмица наставиће се њиховим дуелом са актуелним шампионом Убом који је такође играо утакмицу Лиге шампиона са Конељаном. У лиги ТЕНТ игра „шарено“, просипа бодове на неочекиваним местима па је питање колико ће моћи у наредном мечу.

Уб је пружио све што је имао у Италији, али то није било довољно за више од часног пораза. Треба рећи да су и у прошлом колу „почишћене“ од Железничара па је можда време да се поново ухвати „зелена грана“ и да шампион покаже зашто и даље има највише амбиције. У дуелима ових ривала, у последњих осам мечева нисмо видели тријумф гостујућег тима, а прошле сезоне ТЕНТ је славио победу од 3:1 на свом терену. Ипак, несталност форме домаћих би могла да превагне на страну Убљанки, под условом да одиграју како умеју.

Наше предвиђање: Уб побеђује 3:1.

Црвена звезда – Јединство (СП) (недеља, 18.00)
Овај меч смо намерно оставили за крај прегледа јер нас очекује сусрет непоражених екипа у уводних осам кола. Два бода мање има Звезда од Јединства и ова два тима су до сада показала највише и права је штета што овај меч нећемо моћи да гледамо на малим екранима. Црвено-беле су два меча у сезони добиле са 3:2, а у последњих пет лигашких утакмица нису испустиле ни сет. У борби искуства и младости, Звезда рачуна на искуство које може много да значи у оваквим сусретима.

Старопазовчанке не престају да задивљују, осам мечева и 24 бода сврстали су их у ред фаворита, али младој екипи се не види максимални домет. Биће ово и прилика да се Јединство реваншира Звезди за испадање у четвртфиналу Купа Србије, али тај други меч Београђанке су одиграле маестрално. Велико је питање колико ће Бранка Тица моћи после лакше повреде, али Коцкаревићева и сестре Миљевић довољан су залог Јединству да и у Београду може да рачуна на позитиван резултат. У овом мечу, одлучићемо се за искуство и домаћи терен.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:1.

 

Суперлига (м)

Војводина НС семе – Рибница (петак, 17.30)
Већ су актуелни шампион и освајач Купа играли ове сезоне, а Новосађани су славили победу од 3:1 у Суперкупу почетком октобра. Воша је друга на табели, са победом мање и два бода мање од Црвене звезде и жели наставак добрих резултата у лиги, али мало оптерећење може да им представља пораз у првом мечу полуфинала Купа од Партизана, као и чињеница да је први коректор Парапунов неизвестан за меч са Краљевчанима. Новосађани имају три везане победе на домаћем терену, а последњи пут су од Рибнице у Спенсу изгубили 2012. године.

Краљевчани су последња два меча у лиги одиграли у пет сетова и чини се да још нису на врхунцу игара. У међувремену су направили леп резултат у Европи проласком преко Линебурга у Купу ЦЕВ, а сигурно ће покушати да нападну „рањене“ црвено-беле. Досадашњи половични учинак их држи на средини табеле, очекујемо да Рибница заигра боље у скорије време и поправи положај на табели, али је питање да ли је Нови Сад право место за то.

Наше очекивање: Војводина НС семе побеђује 3:1.

Спартак (С) – Спартак (Љ) (петак, 19.00)
У дуелу имењака ништа не смемо да тврдимо, осим чињенице да су Суботичани прави дах освежења ове сезоне и да је треће место апсолутно заслужено. До сада су извојевали неколико великих победа, а Дудова шума остаје један од најтежих терена за освајање у нашој лиги. Поново се у у Суботици одлично ради, о томе сведоче резултати па и победа у прошлом колу у Пожаревцу.

Љижани су прошле сезоне убрали обе победе против имењака са севера, али сада је ситуација посве другачија. „Голубови“ ће сигурно у овом мечу имати предзнак фаворита, али никако не смемо да отипишемо Љижане који умеју да изненаде. У прошла два кола су поражени од екипа из врха, али су се борили и у Новом Саду узели сет, што није мала ствар. У дуелу имењака, предност иде на домаћу страну, мада ће бити занимљиво видети колико могу Суботичани у ситуацији када су проглашени за фаворита.

Наше предвиђање: Спартак из Суботице побеђује 3:1.

Ниш – Млади радник (субота, 17.00)
Нишлије су на последњем месту на табели, а чини се да су Пожаревљани чекали један овакав дуел да побољшају бодовни салдо и да наставе са добрим играма. Ниш је у серији од четири лигашка пораза заредом, али је на три узео по сет.

Пожаревљани су мало покварили свој моментум поразом од Суботичана, али треба очекивати да ће Драган Бонић умети да подигне екипу пред меч у Нишу који већ стоји у категорији „мора се да се победи“. Није лако играти овакве мечеве јер кажу да је рањени лав најопаснији, а Ниш је у незавидној ситуацији и треба му нешто да га покрене пред наставак сезоне.

Наше предвиђање: Млади радник побеђује 3:1.

Таково – Црвена звезда (субота, 19.00)
Велика част следи Такову, у Горњи Милановац долази Звезда. Не кажемо тиме да домаћин тзреба да истакне белу заставу, али је ово права прилика да трибине буду пуне и да се слави празник одбојке. Таково је у више наврата ове сезоне показало да уме да изненади, па нас неће зачудити ако се Београђани намуче на овом гостовању.

Звезда је лидер првенства и у поселдњих десет мечева у свим такмичењима претрпела је само један пораз од Партизана. Играју сјајно изабраници тренера Игора Жакића, прдвођени Мељанцем који је ове сезоне напросто разгоропађен. Београдски црвено-бели победили су 3:1 у првом мечу полуфинала Купа у Пожаревцу и делују незаустављиво па је тешко оечкивати да ће дозволити себи луксуз да не узму бодове у Горњем Милановцу.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Партизан Сокербет – Раднички (К) (недеља, 17.00)
Партизан је сву своју снагу показао пре неколико дана у првом мечу полуфинала Купа против Војводине и славио максималним резултатом, зато треба очекивати да се и са Радничким прикаже у најбољем светлу. Тактички су играчи Бојана Јанића били на врхунском нивоу у минулом сусрету, а четврто место на табели домаћег шампионата је права мера јер нису свима у фокусу, а имају квалитет за више.

Крагујевчани су се растали са тренером Кобиљским и сви очекујемо наговештеног Жељка Булатовића да седне на врућу клупу тима који има позитиван скор и који увек има највише амбиције. Полако се екипа комплетира, здравствени билтен је све повољнији па треба очекивати напредак Шумадинаца у наредним колима, посебно када се именује нови тренер. Партизан је славио у последњих пет међусобних дуела са Радничким одиграним у Београду па очекујемо наставак тог низа.

Наше предвиђање: Партизан Сокербет побеђује 3:1.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!