Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (10. недеља)

Наш новинар-аналитичар, Марко Ристић, даје своја предвиђања за наступајуће, 10. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше.

 

Суперлига (ж)

Партизан Сокербет – Црвена звезда (субота, 18.00)
Црно-беле су живнуле са две везане победе и тек донекле почеле да оправдавају име и реноме клуба па меч са најљућим градским ривалом долази у невреме. Разигравају се лагано, пре свих, Шеварика и Митровић од којих смо свакако највише очекивали у табору Партизана, али са друге стране мреже долази им разиграни противник, шампион „јесени“ у нашој Суперлиги.

Звезда је рутинским победама најпре над Јединством у првенству, а затим и над Убом у Купу, показала да прво место није случајно. Иако и даље са нешто слабијим учинком са корекције, Звезда игра као сат, најбоље смо то могли да видимо против актуелних шампионки у паузи између два кола.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Инђија – Уб (субота, 18.30)
Инђија је пажњу на себе скренула на почетку првенства освојеним бодом у Убу, а сада је већ пуноправни члан средине табеле, иако је новајлија у лиги. Са четири победе до сада, чини се да су Сремице безбедне па имају прилику да одиграју опуштено против актуелног шампиона и пруже прави угођај за своју публику, без резултатског притиска.

С друге стране, Уб је у делимично неповољној ситуацији, на четвртој је позицији на табели и касни већ три победе за лидером шампионата. У првом мечу полуфинала Купа глатко су поражене актуелне шампионке од Звезде (1:3) па се сигурно може очекивати да у Инђији покушају да заврше посао што пре, али Инђија већ важи за „нагазну мину“ па је опрез неопходан.

Наше предвиђање: Уб побеђује 3:1.

ТЕНТ – Спартак (С) (субота, 19.00)
ТЕНТ под хитно мора да крене да игра и побеђује јер већ довољно каска за водеће четири екипе, што не слути на добро касније у плеј-офу. Навикли смо да Обреновчанке сезонама уназад буду носиоци, а млада екипа превођена Владимиром Васовићем има квалитет за тако нешто. Везани порази у лиги од Уба и Партизана (оба по 3:2) те од Железничара (3:0) у првом мечу полуфинала Купа додатно су пољуљали састав "енергетичарки".

Суботичанке су врхунски борбена екипа и симпатичним приступом сваком мечу зарадиле су много позитивних реакција наше одбојкашке јавности. Ипак, свега две победе у првом делу лиге сигурно нису задовољиле апетите тима са севера и треба очекивати да ће „голубице“ пробати да шокирају фаворита у гостима. На оваквом мечу немају шта да изгубе, а могу много да добију. Посебно јер ТЕНТ очигледно има проблема и пада у форми.

Наше предвиђање: ТЕНТ побеђује 3:2.

Железничар – Клек (субота, 19.00)
За овај меч тешко је нешто паметно рећи, ради се о дуелу екипe која игра можда и најбољу одбојку овог тренутка у Србији и екипe која је убедљиво на поселдњем месту. Квалитет екипe из Лајковца је добро познат, а чини се да има резерве да буде још бољи. И даље је ударни тандем Узелац – Миросављевић нешто најпријатније у текућој сезони, а конце игре чврсто држи Ана Антонијевић.

Јасно је да ће се Клечанке грчевито борити за опстанак у лиги јер су у девет кола освојиле само бод, али је илузорно очекивати да добар низ могу да започну крај најпознатије пруге у Србији.

Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:0.

Јединство (СП) – Срем (недеља, 18.00) (РТС)
После осам везаних победа, Јединство из Стар Пазове је у Београду доживело „хладан туш“ и претрпело први пораз, али Звезда је у овом тренутку чини се недодирљива. Меч са Сремом долази у веома добром тренутку за Старопазовчанке јер треба се експресно вратити на победнички колосек. Лагано се комплетира тим из Старе Пазове, девојке које су биле повређене, лагано се враћају па у скоријој будућности можемо да очекујемо све боље Јединство.

Тим из Сремске Митровице је у серији од пет везаних пораза у лиги, али освојени бодови у сусретима са ТЕНТ-ом и Инђијом могу да буду весник бољих игара. Тим који води Мирјана Мусулин има квалитет и треба очекивати да је период уигравања прошао и да је време за победе. Ипак, Стара Пазова је терен где само најбољи можда могу да изненаде домаћина па не треба очекивати подвиг Срема.

Наше предвиђање: Јединство побеђује 3:0.

 

Суперлига (м)

Војводина НС семе – Таково (петак, 17.30)
Док се не комплеира, актуелни шампион ће бити у проблему и то је свима јасно. Новосађани су у тешком периоду, неколико пораза им је делимично сасекло крила, а ритам утакмица је веома густ. После повратка из Берлина и меча Лиге шампиона где су се веома добро показали, црвено-бели чекају Таково, новог лигаша који се већ профилисао као екипа с којом опуштање није дозвољено. Постоји могућност да се Бугарин Парапунов нађе у саставу, али то ће се знати непосредно пре утакмице јер се повреда стопала десила прошле недеље.

Тим из Горњег Милановца је само једном славио ове сезоне и бориће се за опстанак, иако можда има квалитет за више. Карта на коју Таково може да игра јесу умор и повреде Војводине НС семе и уз велики ризик и максималну ангажованост да се нада потенцијалном боду. Иако рањена, Воша је на свом терену увек ривал за респект.

Наше предвиђање: Војводина НС семе побеђује 3:1.

Црвена звезда – Млади радник (петак, 18.30)
Београђани су „шампиони“ јесени у нашој лиги и играју одлично. Само један пораз до сада их држи одлучно на челу табеле, али дуго нисмо видели Звезду да гледа са врха. Тренер Жакић наместио је екипу како треба, а чека се неки наредни велики дерби да се види како ће се лидер понашати када се у једначину укључи и доза притиска. Мељанац наставља са сјајним бројкама, али на Бањицу долази Млади радник.

Пожаревљани су најнепредвидљивији тим у лиги. Када помислите да ће победити, они киксну и обрнуто. Можда је све и даље у уигравању екипе, али смо сигурни да тренер Бонић зна шта ради. Младен Бојовић је освојио много титула, додуше као средњи блокер, па то знање лагано дели да саиграчима и треба очекивати скок Пожаревљана на табели. Ова два тима играла су први меч полуфинала Купа када су Београђани победили 3:1, али готово сви сетови су одиграни на разлику.

Наше превиђање: Црвена звезда побеђује 3:2.

Спартак (С) – Раднички (петак, 19.00)
„Голубови“ сад да вас видимо! Другопласирани тим на табели са свега два пораза у девет кола ће у „Дудовој шуми“ дочекати Раднички из Крагујевца и биће то прави испит за тим са крајњег севера наше земље. До сада је све било игра, али Спартак је тим који сви желе да добију, а нормално је и да су апетири порасли. Три везане победе осоколиле су Суботичане и лансирале их на место тик иза лидера којем се сигурно ни они нису надали.

Раднички долази предвођен новим тренерским тандемом Булатовић – Брђовић који ће сигурно пробудити Шумадинце. У прошлом колу, под вођством Опачића, Крагујевчани су прокоцкали неколико меч лопти у Београду (Партизан је славио ”на мишиће”), али Спартак им је у минулој деценији редовна муштерија. Искуство и квалитет Радничког, а посебно Булатовића, могу да буду одлучујући у потенцијалном покрету Шумадинаца ка врху.

Наше предвиђање: Раднички побеђује 3:1.

Партизан Сокербет – Рибница (субота, 15.00)
Оба тима налазе се у горњој половини табеле, али Партизан има победу више. Оба тима су у претходних недељу дана победили Војводину па је јасно да су у доброј форми. Црно-бели су сву снагу показали у Купу против Новосађана када су их добили лагано, максималним резултатом, и ако наставе у том ритму, Рибница је потенцијално у проблему. Јанићев вод игра сјајно, Петровић је коначно константан и то је велика ствар, а домаћи терен је посебна прича.

За Краљевчане је веома битно хоће ли се тренер Симојловић ускоро вратити како би наставили тамо где су кренули, а преокрет и победа у Спенсу може много да им користи. Били су готово изгубљени, Воша је водила 2:1 и 16:10, али су Тодоровић и друштво успели да смогну снаге да славе на можда и најтежем терену код нас. У првом делу сезоне у Краљеву било је 3:0 за Рибницу па можемо очекивати да ће Јанићеви дечаци потражити слатку освету код куће.

Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:1.

Ниш – Спартак (Љ) (недеља, 16.00)
Да ли је већ време расплета за екипе са дна иако други део сезоне тек почиње? Ниш је на дну, али са новим појачањима ко зна шта можемо да очекујемо. Само једна победа лансирала би га на осмо место тако да је све у игри и максимално неизвесно.

Љижани су се већ показали као озбиљан ривал иако свега две победе можда не говоре о томе у најбољем светлу. Надаждин је предводник екипе, а у првом делу сезоне у мечу ових ривала видели смо преокрет. Ниш је водио 2:1, али је Спартак ипак успео да дође до два важна бода. Победа у Нишу би Љижане довела у готово безбрижну ситуацију, а треба рачунати и на потенцијални умор Ниша јер је играо у Португалу меч Купа изазивача са Спортингом, и узео сет.

Наше превиђање: Спартак побеђује 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!