Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (12. недеља)

Наш новинар-аналитичар, Марко Ристић, даје своја предвиђања за наступајуће, 12. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше.

Суперлига (ж)

Инђија – Клек (субота, 16.30)
Инђија је тренутно првопласирана екипа доњег дела тебеле и, иако новајлија у лиги, не мора да размишља о лошим стварима већ само да се усредсреди на остатак шампионата и што бољу позицију за плеј-оф. Сремице у суботу имају меч лопту за оверу опстанка, долази им Клек који још није осетио сласт победе ове сезоне. У првом делу сезоне, победама над Спартаком и Клеком, Инђијке су показале да су дошле у елиту и да желе ту да остану. Јерковић прави неку нову причу и сада је већ уважени члан Суперлиге, а докле екипа може, видећемо када дођу тежи мечеви.
Сви и даље бринемо за Клек и желимо да верујемо да тим из „Олимпијског села” није рекао своју последњу реч, али времена је све мање. Једноставно, Клек мора однекуд да крене, можда би једна победа могла да промени ток такмичења јер је ове сезоне свима најважније да избегну последње место. У првом делу сезоне водиле су 2:1 против Инђије, али су ипак изгубиле.
Наше предвиђање: Инђија побеђује 3:1.

Срем – Спартак (С) (субота, 19.00)
После победа на почетку сезоне, Срем је у серији од девет везаних пораза у свим такмичењима. Сада са претпоследње позиције и две победе жели да направи нешто више, а одакле боља ситуација него у овом колу када им у госте долази Спартак. Једну од две победе Срем је ове сезоне направио управо у Суботици (3:2) и то може да буде мотив за обе екипе. Срему јер зна да може да победи, посебно у својој “гимназији”, а Суботичанкама даје шансу за реванш и наставак добрих игара.
„Голубицама” је лакнуло после тријумфа над Инђијом у прошлом колу и сада је притисак много мањи, али се сигурно неће задовољити са овим бројем победа. И у случају пораза остаће испред Срема, али ће се ситуација закомпликовати око последњем места за плеј-оф, а у том случају бисмо могли лагано и да се опраштамо од Клека. Резултати показују да је Спартак у бољој форми и зато може да рачуна на нове бодове у Сремској Митровици, али тешко да ће бити мање од пет сетова.
Наше предвиђање: Спартак побеђује 3:2.

ТЕНТ – Црвена звезда (субота, 19.00 - OSSRB YouTube)
Један од дербија кола играће се у Обреновцу. ТЕНТ је, чини се, коначно нашао свој систем, подигао форму и делује све боље (упркос чудним дресовима) па је добро време да пробају да измере форму против јаког ривала. Пролаз у четвртфинале Купа изазивача даће крила „енергетичаркама” које су у серији од четири везане победе, а и у првом делу су парирале Звезди у Београду. Сада би домаћи терен могао да поремети планове црвено-белог фаворита и да примакне Обреновчанке водећем квартету.
Звезда игра сјајно. Ако занемаримо пораз од Железничара када су играле са комбинованим саставом, све остало урадиле су сјајно. Пролаз у финале Купа преко шампиона Уба може да буде само ветар у једра екипи Салета Владисављева, а сигурно јој не прија треће место па ће пробати победом да се пробију корак више. Комплетирају се лагано Београђанке и очекује се да заиграју још боље, а сваки наредни ривал имаће већу главобољу. У првом делу сезоне, имала је Звезда 2:0, али је ипак до победе морала у тај-брејку.
Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:1.

Железничар – Партизан Сокербет (субота, 19.00)
Лајковчанке почињу заиста да личе на локомотиву, захуктале су се и сада су сила с којом се треба мерити. Разигране жене и девојке, па и понека девојчица, не престају да одушевљавају све поклонике одбојке код нас, а рецепт за успех је познат: „потребно је мало искуства да погура младост која не зна колико може”. Први диригент екипе, Ана Антонијевић, игра као у најбољим данима, а остатак тима по њеним нотама, а ми смо добили тим за велика дела. Штета што је европска епизода кратко трајала јер смо сигурни да би се продужила само да је жреб хтео другачије, али обавезе у домаћем првенству и Куп Србије Железничар решава без проблема. Победа над Звездом можда није право мерило, али је веома важна за пробој на другу позицију.
Непревдљидиви Партизан долази до чувене пруге, а видећемо да ли ће се њоме успешно вратити до „Прокопа” или ће бодови остати нешто јужније. Црно-беле су имале снаге да у прошлом колу откину само сет Јединству, али и даље су непредвидљиве и ко зна шта може да се очекује о њих. Ако их крене, треба да се спремимо за полетање. Да, и даље смо сигурни да Закоч има чаробни штапић, само га чува за неке важне утакмице. Ипак, у Лајковцу би он могао само да обезбеди сет, тешко нешто више.
Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:1.

Јединство (СП) – Уб (субота, 19.00)
За успех, зовите Цаковића и не брините! Проверен је његов рад у нешто више од деценије рада у Суперлиги. Зна човек знање, а играчице га слушају. То је засад довољно да буде лидер првенствене трке. Добро, можда није могао да победи Звезду, али све остале досад јесте. Чак је однео и три бода са Уба, а у овом колу дочекује актуелног шампиона који је рањен после испадања из полуфинала Купа. Ипак, старопазовачка плава тврђава је до сада неоштећена и то је увек предност Јединства.
Са друге стране, Уб није на свом нивоу, то је евидентно. Треба времена да се ствари доведу у ред по доласку сјајне Ане Јакшић, али нешто недостаје. У неколико минулих мечева као да је Убљанкама фалило енергије, можда и воље, али све треба да нас радује њихова веома добра партија против Хемика у Лиги шампиона. Да, Европа ће узети још харача Убу, али то искуство ће обогатити већ искусне девојке. Ако Љиљана Ранковић почне да игра онако како знамо да зна, нико није заштићен, кад вам кажем. Остале девојке ће то већ препознати. У случају победе, Уб би закомпликовао већ замршену ситуацију у врху, зато, ајмо шапионке – покажите се!
Наше предвиђање: Уб побеђује 3:2.

Суперлига (м)

Црвена звезда – Спартак (Љ) (петак, 18.30)
Сјајне су биле реакције на игру Црвене звезде у Новом Саду у минулом колу, посебно од стране људи који је можда нису гледали ове сезоне. Па то је машина коју сјајно води Игор Жакић. Нису црвено-бели случајно први и то са само једним поразом. Добро, коцкице се нису сложиле у Купу, али то је друга прича. Ко је могао да претпостави да ће се Иван Миљковић из најбољих дана маскирати у Младена Бојовића?! Звезда има сјајан тим, држи то мој друг Чеда под контролом, а Мељанац, док не направи 40 поена на једном мечу, нећемо га више хвалити.
Спартак ће доћи у престоницу да се игра, да проба да искористи шансу која му се можда укаже. Љижани су опуштени, не брину о опстанку и сада могу све. Шта деца знају шта је Звезда! Знамо да Надаждин воли да игра са фаворитима, питање је ко ће га испратити, али овај меч може да буде сјајан замајац за даље. Борите се Спартанци, па шта ако је Звезда, само јако и по дијагонали!
Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Спартак (С) – Таково (петак, 19.00)
Суботичани, браћо, немојте сад да нас разочаравате! Таман смо вас хвалили до неба, кад оно два везана пораза. Само мирно, знате ви шта радите, сада вам је шанса. У Суботицу долази Таково, не само да ће бити уморно од пута већ ће пробати да покори „Дудову шуму”, а сви знамо ко то само сме да уради. Победио је Спартак у првом делу сезоне 3:1 у гостима и има рецепт за тим који ће се са Нишом борити за неиспадање.
Једна победа није одраз квалитета тима који води искусни лисац, Влада Шаренац, само његов осмех довољан је за бар још једну, али ускоро ће и она. Младост, искуство и квалитет су ту, није још пуно потребно да се пребрину велике бриге. Нека вам свака наредна утакмица, у којој можда не победите, буде припрема за ону најважнију ове сезоне. Знате на коју мислимо...
Наше предвиђање: Спартак побеђује 3:1.

Ниш – Рибница (субота, 18.00)
Ниш до сада има једну победу и свега три освојена бода, али чини се да се нешто дешава на Нишави, да се ствари лагано померају набоље. Без обзира на поразе, није мала ствар узети по сет снажном Спортингу. То може да буде покретач свега, да се лош тренутак коначно исправи у онај жељени. Неретко хладни „Чаир” умео је да изненади фаворите минулих сезона, а ево стигла је зима.
Са друге стране, има зиме и у Краљеву па је на њу имуна и Рибница и биће фаворит у Нишу. Победе над Вошом и Спартаком довољан су залог за Краљевчане да не треба да буде проблема у гостима, бар када је ово коло у питању. Само ова победа може да погура Рибницу у горњи део табеле, у случају кикса неког од бољепласираних, зато ће Тодоровић и другари радити за њу свом снагом.
Наше предвиђање: Рибница побеђује 3:0.

Млади радник – Раднички (К) (субота, 19.00)
Млади радник у финалу Купа! То је вест која је одјекнула минуле седмице, а све је било апсолунто заслужено. Преварише Пожаревљани Звезду усред Београда и показаше да нема фаворита. Новопечени тата Бојовић игра као да има 25 година, али има озбиљну пратњу. Не мислимо сада на његову Јасну, већ на Батака, Еремића и остале. Млади радник има снагу много већу него што показује табела, а ако ми не верујете, видећемо ко ће бити у праву кад почне плеј-оф.
Видећемо шта је спремио за Пожаревац тренерски маг Жељко Булатовић. Добро он зна Бојовића, додуше као средњака, учио га је у Звезди како се блокира. Од доласка Булатовића, Раднички је процветао, пре свега у играчком смислу, низ победа је кренуо. Ипак, треба бити обазрив у прогнозама јер знамо да Крагујевчани умеју често непријатно да изненаде. Биће борбе у прелепој хали у Пожаревцу, можда и у пет сетова.
Наше предвиђање: Раднички побеђује 3:2.

Партизан Сокербет – Војводина НС семе (субота, 19.00  - РТС2)
Шлаг на торти оставили смо за крај, Партизан дочекује Војводину. Гледали смо двомеч у полуфиналу Купа, поени су пресудили и црно-бели ће у финалну борбу за трофеј. Боки Јанић ван терена и Новица Бјелица на терену воде овај тим, а млади Мариновић и остали су ту да употпуне добру слику Београђана. Могу ли још једном ове сезоне да узму меру актуелном шампиону, видећемо, али сви знамо колико је то тешко.
Шта рећи за Војводину, а да се не увреди делимично посрнула институција? Није то Војводина коју смо очекивали ове сезоне, али не значи да неће бити онда када зазвоне звона плеј-офа. Гледали смо такве сцене и минулих сезона, али су пехари већ некако стизали у Нови Сад. Није било лако Николи Салатићу да купује нове витрине, али је увек то радио са осмехом. Гостовање Партизану може да буде екстремно важно за Вошу. У случају пораза, продубљује се агонија и Звезда ће засигурно бити недостижна за њу, али победа већ може да врати ствари на своје место и да новосадски црвено-бели коначно крену у серију победа. Пријем штуца, блок је слаб, а енергије често нема, стога и неколико лоших издања. Стигао је Баранек у Спенс, од четвртка тренира са екипом, али неће он још на терен - треба ипак мало времена. Победила је Воша црно-беле пре неколико дана, значи да рецепт постоји, али овога пута не иде у Београд као фаворит.
Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!