Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (13. недеља)

Наш новинар-аналитичар, Марко Ристић, даје своја предвиђања за наступајуће, 13. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше.

 

Суперлига (ж)

Црвена звезда – Инђија (петак, 18.30)
Као бомба експлодирала је вест да се Звезда растала са Александром Владисављевом и да ће га на клупи наследити Милан Гршић. Да је неки други тренутак, а не средина сезоне, та би вест некако лакше легла, али овако је јасно да се све урадило, народски речено, „преко колена“. Истина, црвено-беле су три пута поражене у последња четири меча у лиги, свакоме наиђе лош период, али квалитет увек исплива. Београђанке се лагано комплетирају, али су у врху табеле све време упркос кадровским проблемима, а ево прилике да се лош период заврши.
Инђија долази на „Бањицу“ са жељом да се покаже што боље и да проба да парира фавориту, а већ смо видели да новајлија уме да изненади. Имају Сремице проблема са повредама, па вероватно ни тренинзи нису баш најбољи, али знаће Јерковић да устроји све до неког новог важног меча. Можда ће искористити прилику да разигра још неку девојку са мањом минутажом до сада, а причаћемо другачије о Инђији када наиђе неки ривал по мери.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Спартак (С) – Уб (петак, 19.00)
Убљанке су у серији од девет везаних победа над Спартаком и то без испуштеног бода па су поново фавориткиње у Суботици, чак и после потрошње у Лиги шампиона против Ниређхазе. Актуелне шампионке су у проблему, најпре су испале у полуфиналу Купа, а затим је наишао пораз од Јединства и бацио их на четврто место. Потребно је нешто да се деси што пре за Уб, а ето прилике против Спартака, редовне муштерије.
Сa друге стране, „голубице“ могу да рачунају на умор шампиона и да спусте завесу у „Дудовој шуми“, посебно сада када Уб не делује тако моћно како смо сви очекивали. Мало ко је очекивао да ће Спартак доживети „пеглу“ у Сремској Митровици која је много тога закомпликовала. Ипак, питање је, хоће ли Спартак имати снаге да се вади против шампиона?

Наше предвиђање: Уб побеђује 3:0.

Партизан Сокербет – ТЕНТ (субота, 17.00)
Црно-беле су серију од три победе наставиле са два пораза, додуше од прве две екипе с табеле, што је било очекивано. Управо је своју победничку серију Партизан почео у Обреновцу, тако да свашта можемо да очекујемо и у овом мечу. Сигурно ће Закоч направити план и пробати да искористи све слабости младог тима ТЕНТ-а, али проблем је што вероватно ни он не зна шта може да очекује од својих ученица у датом тренутку.
ТЕНТ је изненадио све прошле недеље и нанео трећи пораз у првенству Црвеној звезди, а наставио своју успешну серију која сада износи три победе у низу. Најјача вест за „енергетичарке“ је повратак Саре Царић која је против Звезде нанизала 25 поена, а онда и тим изгледа много озбиљније, тако да је улога фаворита на страни ТЕНТ-а. Можда је и право време за реванш и наставак доброг низа и скока на табели јер Уб бежи само победу.

Наше предвиђање: ТЕНТ побеђује 3:1.

Железничар – Јединство (СП) (субота, 18.00 - РТС 2)
Овај дуел снажне локомотиве из Лајковца и малог брзог BMW-а из Старе Пазове донеће нам одговоре на многа питања. Временска прогноза каже да ће субота бити прелепа, да никако неће бити снега и то може да буде олакшавајућа околност за Јединство.
Када падне снег, снажна локомотива може само напред, руши све пред собом и иде незадрживо ка циљу, а мали нископрофилни BMW са својом задњом вучом може случајно да проклиза и да заврши негде где не би желео.
BMW је тренутно први, савладао је и пољуљаног Уба у прошлом колу, али одмах из њега је локомотива која има победу мање, али и прилику да победом у директном дуелу преузме лидерску позицију. Домаћи терен је увек предност, као и осам везаних победа у лиги, али има ту и понека девојка која ће бити екстра расположена против Јединства које одлично изгледа, али и даље није комплетно.
Време је за директну борбу за врх, али и за одговор, хоће ли нас Старопазовчанке поново изненадити и показати да тренутно прво место није случајно.

Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:1.

Клек – Срем (субота, 19.00)
Како сада ствари стоје, чини се да долази време дa се опраштамо од Клека, иако теоретски ништа није готово. То место имало је више одбојкаша и одбојкашица него становника и биће права штета ако испадне из елите. Ипак, не сумњамо да ће се вратити никад јачи. До краја ће Клек играти за себе, квалитетне клинке могу само да покажу више него досад, потпуно опуштено и без притиска јер тада долазе најбоље ствари.
Срем је победом над Спартаком завршио посао што се опстанка тиче, а сада може и више. Добро Мирјана Мусулин „бира“ мечеве на којима њена екипа треба да узме бодове, а ово је један од тих. Ако све прође према очекивању, Срем може сигурно до плеј-офа, а млада екипа никада није за потцењивање. Ако сервис буде радио као у прошлом колу, Сремице ће се прошетати Банатом.

Наше предвиђање: Срем побеђује 3:1.

 

Суперлига (м)

Војводина НС семе – Спартак (С) (среда, 17.30)
Војводина је у прошлом колу добила Партизан у Београду и можда најавила долазак на очекивани ниво који је достојан шампиона. Видели смо премијеру Баранека и стекли утисак да је управо он фалио Воши, без обзира на његове позне играчке године, причамо о веома квалитетном играчу и може се рећи „правом појачању“. Требаће још воде да протекне Дунавом како би се игра довела на шампионски ниво, али хајде да видимо најпре да ли Новосађани могу да сруше „голубове“.
Спартак је у очекиваном паду, два пораза су коначно прекинули победом над Таковом, али их очекује најтеже гостовање. На последњих пет гостовања у Новом Саду, Спартак није освојио ни сет, па поново нема шта да изгуби иако су екипе изједначене по броју победа. У Суботици је било 3:1 за црвено-беле, али не смемо отписати плаве.

Наше предвиђање: Војводина НС семе побеђује 3:1.

Рибница – Млади радник (петак, 19.00)
Чини се као да нико Рибницу не сматра за озбиљног кандидата, иако се ради о проверено доброј екипи и то је велика грешка. Краљевчани су шести, али касне само победу за екипама које су на деоби од другог до петог места, тако да се неизвесност наставља. Две победе у низу само су најава бољих дана за тим са Ибра, треба их ускоро очекивати, а Млади радник је ривал по мери.
Пожаревљани су пак темпирана бомба и не зна се када ће да екслодирају. Час направе подвиг, час све упрскају и зато су на седмом месту и доста далеко од прилике да оду корак више. Ипак, зависиће пуно од састава у ком буду отпутовали у Краљево. Ове сезоне два пута су са 3:0 победили Рибницу, једном у првенству и једном у Купу, па на крилима тих резултата могу да се надају добром резултату.

Наше предвиђање: Рибница побеђује 3:1.

Раднички – Спартак (Љ) (субота, 18.00)
Крагујевчани су се опасно захуктали, изгледа да је било довољно само да дође Булатовић и да мало у свом стилу затегне конце на терену како би Шумадинци заиграли како умеју. И са Кобиљским је та екипа била за респект, а сада је већ претендент на трофеј, иако је све и даље некако испод радара. Три везане победе су иза Радничког, а нова је у најави јер у „Језеро“ долази Спартак из Љига.
Љижани су сада веома опасни, имају четири победе и не морају да се брину за евентуални пад јер ће до краја водити битку са Пожаревљанима за коту седам. У првом делу сезоне било је 3:2 за Раднички у гостима, а Спартаку ни бод из овог мечане би био лош плен, али пошто су безбрижни и могу да играју за своју душу, сигурно треба очекивати и солидан отпор фавориту.

Наше предвиђање: Раднички побеђује 3:1.

Таково – Ниш (субота, 19.00)
Ево борбе за опстанак! Познато је да је ове сезоне најважније не бити последњи и то ће бити довољно за продужење суперлигашког статуса. Таково и Ниш су на зачељу, са само једном победом, па се намеће закључак да би победник овог меча могао готово да осигура нову сезону у елити. Досада, тим из Горњег Милановца је показао нешто више, чак пет утакмица изгубио је резултатом 3:2. То значи да их можда не воли куглица на рулету тај-брејка, али им добра игра није страна. Само да је куглица једном у пет пута пала на њихов број, сада бисмо причали другу причу.
Нишлије су и даље у неком магновењу, тешко је рећи за шта су кадри, али ће имати прилику да се покажу у најлепшем светлу. У првом делу, искористили су домаћи терен и савладали Таково са 3:2, а у случају пораза у суботу, све би највероватније било готово.

Наше предвиђање: Таково побеђује 3:1.

Партизан Сокербет – Црвена звезда (недеља, 18.30 - Arensasport TV)
Вечити дерби затвориће ово коло и најавити лигашку паузу, сјајан начин да се мало одморимо од такмичења. Звезда је лидер на табели, игра веома добро и истакла је кандидатуру за трофеј, али једини пораз ове сезоне претрпела је управо од црно-белих (1:3). Мало је ситуацију и добар ритам пореметило, у најмању руку, чудно испадање у полуфиналу Купа, али одмах након тога су уписали победе над Војводином и Спартаком из Љига па је јасно да су последице саниране и да црвено-бели имају још много тога да покажу.
Тренутак за Партизан је специфичан, победа у овом мечу би им значила много, па чак можда и закомпликовала ситуацију у самој завршници лигашког дела. Показали су да могу да добију највећег ривала у напону снаге, а фаворита нема јер је познато колико се играчи оба тима познају и међусобно респектују. Прошао је и период славља због проласка у финале Купа, па је време да се ствари мало уозбиље и подигне форма пред најважније утакмице. Ипак, јасно је да су у овом мечу шансе ипак 50:50.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!