Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (14. недеља)

Поштовани читаоци и љубитељи одбојке, нема више зезања, почиње други део сезоне и све екипе су спремне и запете за преосталих неколико кола. Можемо само да се надамо да су тренинзи били напорни и да играчима и играчицама, посебно играчицама, није остао неки килограм вишка од свих празника који су иза нас.

Било је неколико новитета, видећете их у наставку текста, а сви они гарантују још вечи квалитет наше елитне лиге и неизвесних борби које нас очекују у борбама за титулу. Пошто јануар има још неколико дана, могу да се очекују још неки бомбастични трансфери, али о њима ћемо наредне недеље.

Треба рећи да је Партизан одгодио мечеве овог кола у обе конкуренције, да је такође одложен меч између Јединства из Старе Пазове и Спартака из Суботице, а да се играју два велика дербија. Код жена је то сусрет ТЕНТ-а и Железничара, а код мушкараца Црвена звезда – Раднички.

Суперлига (одбојкашице)

Уб – Клек (субота, 18)
После паузе, актуелни шампион имаће прилику да види стање своје тренутне форме у мечу против Клека који само чека крај сезоне и нада се барем једној победи. Она се сигурно неће десити у овом колу, али то није препрека да покаже банатски понос и одигра максимално против фаворита.

Уб је у овој паузи гостовао у Пољској у Лиги шампиона и, без обзира на пораз, скупио још искуства које ће му пуно значити у завршници првенства. У последњих седам међусобних мечева, Уб није испустио ни сет против Клека па очекујемо да се то деси и овог пута.

Наше предвиђање: Уб побеђује 3:0

Срем – Црвена звезда (субота, 19)
Срем је живнуо после две максималне победе (Спартак и Клек) па је скочио на 7. место. Тим Мирјане Мусулин игра све боље како време одмиче и добија утакмице по својој мери и оне ривале с којима може и треба да се надмеће. У Сремску Митровицу долази Црвена звезда, тим који је прекинуо лошу серију од три пораза, победом над Инђијом у последњем мечу пред паузу.

Е сад, црвено-бели дрес обукла је Дајана Бошковић, сам њен долазак показује да се Звезда не шали и да жели трофеје. Не може да се каже да је нешто претерано лоше функционисало ни за време тренера Салета Владисављева ни за време док је Ања Ашоња била на корекцији, али очигледно Београђанке желе да их се остатак лиге плаши пред плеј-оф. Ионако моћна екипа изгледаће моћније, а сачекаћемо да видимо како ће све функционисати са новим коректором. Ипак, треба очекивати шетњу Звезде кроз Сремску Митровицу.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

ТЕНТ – Железничар (недеља, 16) РТС
Обреновчанке у овом тренутку не могу ниже од петог места, а за више ће се борити најпре са Убом, па са свим осталима, али некако се ситуација тако одвија да ће управо са шампионом у плеј-оф. После победе од 3:1 у Румунији у првом мечу четвртфинала Купа изазивача, „енергетичарке” су сигурно добиле крила јер им се смеши полуфинале, а видећемо хоће ли она бити довољно велика да се заустави снажни Лајковац.

„Локомотива” је последњи пут изгубила, у оквиру утакмица у Србији, на гостовању у Старој Пазови крајем октобра, а од тада је везала 13 победа у свим такмичењима. Банетове девојке су вероватно и заборавила реч „пораз” па сигурно желе да се присете тог појма. Тандем примача сервиса Миросављевић – Узелац убацује угаљ у „локомотиву”, а ако им зафали, има га сигурно довољно у ТЕНТ-у. Победа у Обреновцу би донела много тога доброг Лајковчанкама, а терен је далеко од лаког па ће то бити прави изазов.

Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:1.

 

Суперлига (одбојкаши)

Црвена звезда – Раднички (Кг) (петак, 18.30 - YouTube OSSRB)
После паузе – одмах дерби! Меч између Црвене звезде и Радничког из Крагујевца даће нам одговоре на многа питања, иако можда екипе неће бити у максималној форми јер је припремни период сигурно био тежак. Штавише, знајући рад Жакића и Булатовића, играчи ће вероватно на врхунац форме доћи за неких месец дана.

Звезда је већ дуго прва, има две победе више од најближих пратилаца Војводине НС семе, Партизана Сокербет и Радничког па можда и нема толики притисак као остали, али свакако би јој пријала победа против великог ривала. Појачали су се Београђани са Стефаном Скакићем, повратником из иностранства, па се конкуренција на примачу појачала, што само може да донесе нови квалитет лидеру.

Крагујевчани сигурно желе победу и наставак доброг низа од четири победе, додуше над ривалима који су објективно испод њиховог реномеа. Ово ће заправо бити прва јача провера за Жељка Булатовића и неки нови Раднички па ће бити веома интересантно на том сусрету који много значи обема екипама. Звезда је у првом делу сезоне однела бодове из срца Шумадије победом од 3:1.

Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:2.

Ниш – Војводина НС семе (субота, 17)
Ниш је у озбиљно тешкој ситуацији и предстоји му грчевита борба за покушај останка у елити, а у госте му долази актуелни вишеструки шампион из Новог Сада. Нишлије су узеле сет у Српској Атини у првом делу шампионата, а видећемо може ли можда и нешто више.

Зашто кажемо нешто више? Воша је током недеље победила максималним резултатом Зенит у Санкт Петербургу у Лиги шампиона и само је питање хоће ли довољно брзо моћи да се опорави од пута из Русије. Видећемо хоће ли Новосађани бити комплетни јер су и у Лиги шампиона фалили неки играчи из поставе, али заиста је тешко очекивати и мрву могућности за сензацију домаћина.

Наше предвиђање: Војводина НС семе побеђује 3:0.

Млади радник – Таково (субота, 19)
Најбоље место које Млади радник може да заузме до плеј-офа је седмо, на ком је сада. Може само да се деси да падне за једну позицију, али би то у епилогу мало шта променило. Пожаревљани су прави џокер-тим, када се очекује да заблистају, они киксну и обрнуто. Следи им меч са Таковом, који би требали да добију на основу свега приказаног до сада, али не смемо да будемо убеђени у то, посебно због одласка младог дизача Батака.

Таково је, с друге стране, показало да има квалитет и са две победе чини се да је обезбедило опстанак у елити, а то је био превасходни циљ. Шаренац је наместио екипу како је најбоље умео, а у првом делу првенства и победио Млади радник са 3:2. Може ли тако нешто да се понови, видећемо ускоро, а нови тријумф екипе из Горњег Милановца био би прави подвиг.

Неш предвиђање: Млади радник побеђује 3:1.

Спартак (Љ) – Рибница (субота, 19)
Љижани су сада на осмом месту и до краја једино могу да се потенцијално замене на позицији седам са Младим радником. Добра сезона траје за Спартак, а меч са Рибницом после паузе може да буде велика ствар, посебно ако се узме неки бод. Спартак је показао квалитет, довољан да се парира оним најјачим екипама, а домаћи терен је увек адут више. У првом делу сезоне глатко су поражени у Краљеву, али треба очекивати да овога пута покажу зубе фавориту.

Рибница је одмах иза изједначене тројке у врху, само победу касни и увек може да рачуна да киксом неких од екипа испред, може да поправи свој положај. Три везане победе пред паузу подигле су борбену готовост и морал тима са Ибра, па би требао да се очекује наставак успешног низа.

Наше предвиђање: Рибница побеђује 3:1.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!