Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 14. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

После више од месец дана паузе, кончано је настављено такмичење у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Иако се овог викенда нису одиграле све утакмице, екипе које су се нашле на терену у потпуности су испуниле очекивања. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих одиграних мечева. 

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Субота, 29.01.2022.

ЖОК Уб – ЖОК Клек МД Зрењанин 3:0 (25:23, 25:22, 25:16)

Убљанке су стигле да очекиване победе максималним резултатом.

Почетак уводног сет припао је домаћину, али се екипа из Зрењанина брзо пробудила и завршницу учинила неизвесном, али је Уб на крају повео са 1:0. У другом делу меча су се обе екипе смењивале у вођству, да би се су у финишу екипа Маријане Боричић консолидовала и на семафору је убрзо писало 2:0. У трећем и последњем периоду, актуелни шампион Србије је довршио већ започет посао и забележио је сигурну победу.

ЖОК Срем Сремска Митровица – Црвена звезда 1:3 (16:25, 25:21, 19:25, 18:25)

Одбојкашице у црвено-белим дресовима су упркос великом отпору ривала оствариле важну победу.

Звезда је на самом старту меча повела са 7:3 и ту предност одржавала је како је уводни сет одмицао. Почетак другог периода био сличан почетку првог, али су одбојкашице Срема средином сета стигле до изједначења, а нешто касније и до преокрета, који им је омогућио да поравнају резултат. Ипак, екипа Милана Гршића је у наредна два периода одиграла и више него добро и остварила је битан тријумф.

Недеља, 30.01.2022.

ТЕНТ – Железничар Лајковац 2:3 (25:22, 21:25, 25:22, 23:25. 13:15)

Дерби 14. кола одигран је у Обреновцу, а одбојкашице обе екипе пружиле су љубитељима одбојке феноменалну спортску представу.

pk z

Обе екипе од самог почетка меча пружиле су свој максимум, што се одразило и на резултат. Све до завршнице било је веома неизвесно, али су Обреновчанке ипак успеле да стигну до изједначења. Други сет био је веома сличан првом, а Железничар је од старта био решен да стигне до изједначења, што му се на крају и исплатило. У трећем делу игре поново је ТЕНТ био успешнији и Лајковчанке су поново морале да пруже свој максимум у наредном. Иако је у завршници четвртог периода изгледало као да ће екипа Владимира Васовића однети победу, јер је била на само два поена до тријумфа (23:20), актуелни победник Купа Србије је направио од пет поена и одвео меч у одлучујући, пети сет. Тима Бранка Ковачевића је од старта преузео иницијативу, али ТЕНТ се није тек тако предавао. Поново смо гледали узбудљиву завршницу у којој је Железничар после више од два сата игре изашао као победник.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Сара Царић (ТЕНТ) са 29 поена, а пратиле су је Јована Миросављевић (Железничар Лајковац) са 26 и Јелена Лазић (Црвена зевзда) са 24.

tab14kolo m

Утакмице 15. кола БПШ Суперлиге

Партизан Сокербет – ЖОК Срем Сремска Митровица

Железничар Лајковац – Инђија

ЖОК Клек МД Зрењанин - Спартак Суботица

Црвена звезда – ЖОК Уб

ТЕНТ – Јединство Стара Пазова

 

ОДБОЈКАШИ:

Субота, 29.01.2022.

Ниш – Војводина НС семе 1:3 (19:25, 23:25, 29:27, 20:25)

Актуелни шампион Србије је после велике победе над Зенитом у Лиги шампиона, ушао други део сезоне тријумфално.

Већ на старту меча је тим Слободана Бошкана преузео иницијативу и веома лако дошао до резултатске разлике, коју је нешто касније претворио у вођство. Ниш је у другом делу меча заиграо доста ангажованије, али му ни то није било довољно да изједначи резултат и Војводина је дуплирала своје вођство. Ниш се ни после велике предности ривала није предавао, наставио је са добром игром, што му се у трећем сету исплатило и после велике борбе смањио је укупан резултат. Ипак, Новосађани су својим искуством брзо спустили одбојкаше Ниша на земљу, поновили су игру из прва два периода, и стигли су до заслужене победе.

Млади радник – Таково 1:3 (19:25, 25:17, 22:25, 24:26)

Таково је по други пут у сезони надиграло екипу из Пожаревца.

Милановчани су на почетку тигли до предности од три поена, коју нису испуштали до краја уводног сета. Пожаревљани су и више него убедљивом игром успели да у другом делу меча стигну до изједначења. Ипак, Таково се није предавало ни услед боље игра ривала. У наредна два сета је екипа Милоша Игњатовића одиграла веома храбро и дошла је до важне победе у борби за опстанак.

pk m

Спартак Љиг – Рибница 0:3 (22:25, 21:25, 17:25)

Краљевчани су у Љигу одиграли сјајну утакмицу и заслужено су стигли до убедљиве победе.

У првом сету су и једна и друга екипа пружиле свој максимум, што се одразило на резултат. Рибница је тек у завршници успела да сломи отпор ривала и стигне до предности. Иста слика била је и на почетку другог сета, али су овог пута гости до средине сета стигли до лепе резултатске залихе, коју су сачували до краја. У трећем, а испоставиће се касније последњем периоду, екипа Милана Симојловића је искористила умор ривала и остварила је максималну победу.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Мустафа Алашлам (Ниш) са 27 поена, а пратили су га Камил Баранек (Војводина НС семе) и Младен Бојовић (Млади радник) са по 24.

tab14kolo m

Утакмице 15. кола БПШ Суперлиге

Партизан Сокербет – Ниш

Рибница – Раднички доо

Спартак Суботица – Црвена звезда

Војводина НС семе – Млади радник

Таково – Спартак Љиг

(фотографија: Instagram @oktakovo)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!