Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (15. недеља)

Пред мечеве 15. кола најпре се надамо да су сви играчи и играчице добро и да су проблеми остали у прошлости, као и да ће најбоље могуће стање остати на снази до краја сезоне. Најгоре по све нас би била још нека одлагања утакмица јер би то потенцијално пореметило календар, зато нећемо више да помињемо проблеме и идемо само на лепе теме.

У наредним данима очекује нас неколико сјајних утакмица у обе конкуренције. Код дама су то мечеви Црвена звезда – Уб, ТЕНТ – Јединство, па и Партизан Сокербет – Срем, а онда и сусрет Инђија – Партризан Сокербет у среду (20 часова), док ћемо код мушкараца чекати неизвесне исходе из Краљева где гостује Раднички, али и из Горњег Милановца где ће снаге одмерити Таково и Спатртак из Љига. Наравно, морамо да поменемо и одгођени меч Црвене звезде и Радничког који је на програму у уторак од 18.30 часова.

Ближи нам се завршница лигашког дела, а то значи да фаворитима нема места киксу, док је остало још неколико плеј-оф места за поделу, а готово 100 одсто можемо да кажемо да знамо ко ће се из елите преселити у Прву лигу Србије.

Суперлига (одбојкашице)

Партизан Сокербет – Срем (субота, 17.00)
Партизан је у специфичној ситуацији, пред њим су два меча који могу да га лансирају на шесту, али исто тако и на девету позицију. Одлазак Наташе Шеварике ће се сигурно осетити у Закочевом тиму, а у суботу му долази Срем у госте који делује сјајно и сада је боље пласиран од Партизана.
Како је рекла Јелена Лазић у минулом подкасту ”На мрежи”, играње против Срема је као да играте против екипе састављене од либера јер се сви сјајно бране. Дакле, Мирјана Мусулин је дотегла одбрану на озбиљан ниво, а напад зависи највише од младости па ће сигурно имати Сремице шта да покажу у гостима. Партизан је победио 3:1 у Сремској Митровици ове сезоне, а треба рећи да ће већ у среду на гостовање Инђији у мечу који много тога може да одлучи, а који је требао да се игра минуле седмице, али није због проблема са вирусом у црно-белом тиму.
Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:2.

Железничар – Инђија (субота, 19.00)
Лајковчанке су прве на табели, а имају меч више, победу и бод више од Јединства које није играло са Спартаком прошле седмице. Железничар ће бити домаћин финала Купа Србије, а желе и пошто-пото пробој на прво место у плеј-офу. Да би то урадиле најпре морају да победе Инђију која ће доћи у Лајковац да се прикаже у најбољем светлу, али и да проба да помрси рачуне фавориту.
Ипак, Инђији ће много важнији бити меч са Партизаном у среду од 20 часова, као са једним од диртектних конкурената за што бољи пласман у доњем делу табеле. Знамо добро да стратег Инђијки Никола Јерковић зна да бира своје битке, па ће тако сигурно у мислима његовог тима бити Партизан, а мање Железничар, који ће пре свега послужити за разигравање после паузе.
Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:0.

Клек – Спартак (С) (субота, 20.00)
Од Клечанки се нажалост полако опраштамо. Меч са Спартаком ће бити и последњи који теоретски може да им продужи наду за опстанак, али се шансе за то мере промилима. Клуб из “Олимпијског села” ће сачекати неки повољнији тренутак да се врати у елиту и сигурни смо да ће се то веома брзо десити, али до краја ове сезоне још неки освојен бод биће раван победи тима из нашег дела Баната.
С друге стране, голубице готово загарантованом победом могу да скоче и на седмо место, ако им се поклопе остали резултати. Појачане Саром Павловић, биће Суботичанке тврд орах до краја сезоне и готово да им се смеши пласман у плеј-оф.
Наше предвиђање: Спартак побеђује 3:0.

Црвена звезда – Уб (недеља, 15.30 - РТС 2)
У врху табеле један пораз може све да истумба па ћемо зато огромну пажњу усмерити ка дуелу Црвене звезде и Уба јер оба тима имају свој рачун пред овај двобој. Оба тима су се појачала на позицији коректора у јануару, па је тако црвено-бели дрес обукла Дајана Бошковић, а актуелни шампионски већ легендарна Слађана Ерић, која је премијеру у новом тиму имала у Лиги шампиона против владара Старог континента. Зато је тешко предвидети како ће оба тима сада изгледати после ових промена, али је сигурно да ћемо гледати врхунски дуел зачињен не само ривалством, већ и важношћу меча.
Београђанке су коначно комплетне и то ће им пуно значити, а искусни адути су више него познати. Ситуација је слична и са друге стране па је уживање загарантовано и ово је дуел који не смемо да пропустимо.
У првом делу сезоне Звезда је доста убедљиво славила у Убу са 3:1, али сада треба очекивати већу борбу.
Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:2.

ТЕНТ – Јединство (СП) (недеља, 19.00)
Постоје шансе, истини за вољу доста мале, да ТЕНТ прође у горњи део плеј-оф слике, али за то му најпре треба победа над сјајним Јединством, а онда и још мало поклапања резултата. Ипак, да би размишљале о томе, Обреновчанке морају најпре да победе најјачи тим из Срема, што је изузетно тешко, посебно ове сезоне.
Направио је Цаковић праву малу машину за побеђивање, зато и одушевљава ниво игре и зрелости који приказују његове девојке из кола у коло, а у Обреновцу их очекује сусрет са најмлађом екипом у лиги. У дуелу млађарије у првом делу сезоне било је 3:0 за Сремице у Старој Пазови, а сада потенцијално можемо да очекујемо и другачији резултат јер Сара Царић води тим “енергетичарки” на врхунском нивоу. Узео је ТЕНТ бод у прошлом колу против Железничара па талас добре игре може и даље да их вози.
Наше превиђање: Јединство побеђује 3:1.

 

Суперлига (одбојкаши)

Партизан Сокербет – Ниш (петак, 18.00)
Партизан ће практично у петак почети други део сезоне и одиграти први меч после паузе јер је прошле седмице одгодио сусрет са Спартаком, али има сјајну прилику да настави низ који је започео победом у дербију над Црвеном звездом. Црно-бели момци су сада здрави и спремни па ће већ у уторак на мегдан Суботичанима.
Победа против Ниша не би требалo да дође у питање јер ћемо Нишлије највероватније гледати наредне сезоне у нижем рангу. Иако није све готово, Ниш мора да победи три утакмице, а да притом Таково све изгуби, како би опстао у елити. Партизан би овим тријумфом остао у трци са Војводином за тренутно друго место.
Наше превиђање: Партизан побеђује 3:1.

Рибница – Раднички доо (К) (петак, 19.00)
Краљевчани су победом у Љигу скочили на треће место и искористили чиоњеницу да су неке екипе биле спречене да играју. Сада имају један од најтежих, али и најслађих мечева, против комшијског Радничког. Увек су ови сусрети “више од игре” јер добро знамо какво је ривалство ова два тима. У првом делу сезоне Крагујевчани су код куће победили 3:2, али после 0:2, тако да ко зна шта нас очекује сада.
Раднички је имао проблема са вирусом, а бодови са Ибра му и те како требају, па ће са свим расположивим снагама у Краљево, како би остали у трци за сам врх табеле. Ипак, чета тренера Жељка Булатовића ће у уторак имати можда и јачи испит, када је на програму заостали сусрет са Црвеном звездом у Београду. Ако победи на оба меча, Раднички ће направити шоу у врху табеле и учинити максимално неизвесном завршницу сезоне.
Наше предвиђање: Раднички побеђује 3:2.

Спартак (С) – Црвена звезда (петак, 19.00)
Голубови су у нешто нижем лету у односу на први део сезоне када су били апсолутни хит, али може се рећи да смо такав расплет очекивали. Ипак, стално причамо о домаћем терену у Суботици који је много пута знао да буде кобан за било ког госта. А где ће наћи Суботичани јачу мотивацију него против лидера из Београда који са врха гледа остатак лиге.
Црвена звеза се у међувремену појачала примачем Скакићем па са играчем више у ротацији може да рачуна на останак у сјајној форми чак и после паузе. Гостовање у Суботици биће сјајна провера тренутних могућности за Звезду, а све пред меч са Радничким који има вишеструку важност за оба тима. У првом делу сезоне, Спартак је у Београду узео први сет и имао 22:19 у другом, али је изгубио 3:1.
Наше предвиђање: Црвена звезда побеђује 3:1.

Војводина НС семе – Млади радник (субота, 17.30)
Воша је у евидентном замаху. Иако ту и тамо са кадровским проблемима, везала је три победе после пораза од београдских црвено-белих, а у међувремену је савладала и Зенит максималним резултатом у Русији. Све то ће дати нова крила Новосађанима који дочекују Млади радник у мечу где су апсолутни фаворит против једне од својих “старих муштерија”. Последњих девет међусобних сусрета Воша је добила Пожаревљане који читаве сезоне играју топло-хладно.
Колико су само пута Пожаревљани кикснули кад није требало или добили кад се то од њих није очекивало. У прошлом колу су поражени код куће од Такова, али ће сада са Андоновићем сигурно изгледати озбиљније, а све је у рукама тренера Бонића који треба, пре свега, да наштимује екипу за финале Купа Србије. Меч ових ривала завршен је победом Воше у Пожаревцу 3:0, па не треба очекивати изненађење јер актуелни шампион сада игра у складу са именом и очекивањима.
Наше предвиђање: Војводина НС семе побеђује 3:0.

Таково – Спартак (Љ) (субота, 19.00)
Таково је победом у Пожаревцу завршило највећи посао ове сезоне, а то је опстанак у лиги (није још математички, али је близу) и сада може да игра за више циљеве. Први наредни виши циљ био би пласман у плеј-оф, а за то му треба победа над Спартаком из Љига који тренутно држи последњу позицију за доигравање. Таково има победу мање, али освојени бод више од Љижана и победа би преокренула ствари на табели, а она није далеко после сјајне партије у прошлом колу. Видећемо може ли тренер Милош Игњатовић да још једном покрене у правом смеру тим из Горњег Милановца који је веома неугодан за све на домаћем терену.
Иста је прича и са Спартаком, њима се предвиђа плеј-оф од почетка сезоне, али су сада у ситуацији да просто морају да победе у Милановцу и прођу у доигравање. Хоће ли моћи да зауставе Ксртића и друштво, видећемо у суботу. У првом делу сезоне Спартак је добио Таково код куће са 3:2, али после великог преокрета од 0:2, па је, чини се, искуство на страни домаћина.
Наше предвиђање: Спартак побеђује 3:2.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!