Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Иза нас је 15. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Субота, 05.02.2022.

Партизан Сокербет – ЖОК Срем Сремска Митровица 3:0 (26:24, 25:12, 25:13)

Одбојкашице Партизана стигле су до важне победе, која им је омогућила да се попну на седму позицију на табели.

Иако је Срем боље ушао у ову утакмицу, изабранице Дарка Закоча су већ до средине сета биле у егалу са противником, да би у завршници после спашене сет лопте, искористиле прву следећу шансу и повеле са 1:0. Тим Мирјане Мусулин је једноставно нестао након неуспеха у претходном сету, што је домаћа екипа експресно искористила. Колико су одбојкашице у црно-белим дресовима биле убедљиве, говори чињеница да су у наредна два сета освојиле дупло више поена од противника. Ово је била круцијална победа за Партизан, пред почетак плеј-офа, који је на програму за неколико недеља.

ЖОК Клек МД Зрењанин – Спартак Суботица 3:1 (13:25, 25:21, 25:22, 25:17)

Клек је у овом колу стигао до прве лигашке победе у овој сезони.

Иако су Суботичанке прилично убедљиво освојиле први део игре, Зрењанинке се нису тако лако предавале. Најпре су у другом сету стигле до изједначења, иако је Спартак пружао сјајан отпор, да би већ у наредном периоду у потпуности преокренуле резултат на велико одушевљење публике у хали. Изабранице Предрага Зуцовића су у четвртом сету просто стале, што је Клек оберучке прихватио, и са 25:17, стигао до већ поменутог првог тријумфа.

pk15 1

Железничар Лајковац - Инђија 3:0 (25:15, 25:22, 25:16)

Изабранице Бранка Ковачевића су очекивано биле боље од гошћи из Инђије.

Већ на почетку саме утакмице било је јасно да ће Железничар урадити све како би уз што мање напора стигао до победе. У првом сету су домаће одбојкашице веома лако и ефикасно стигле до вођства, пошто су гостујућој екипи дозволиле да освоји свега 15 поена. Други сет био је и најзанимљивији у овом мечу. Иако је Железничар поново био надомак убедљивог освајања сета, тим Николе Јерковића је у завршници успео да спаси четири сет лопте, али ни то није било довољно за преокрет и Лајковчанке су дуплирале предност. Трећи део игре био је идентичан као и први, пошто је домаћа екипа још једном била незаустављива.  

Недеља, 06.02.2022.

Црвена звезда – ЖОК Уб 3:2 (26:28, 18:25, 25:18, 25:23, 12:15)

Дерби кола одигран је у Београду, где је Црвена звезда угостила актуелног шампиона, екипу Уба.

Ова утакмица оправдала је сва очекивања, пошто је и једна и друга екипа пружила свој максимум. Први сет био је и више него уједначен. Уб је у неколико наврата имао пар поена предности, али је Звезда била концентрисана, и стизала је до изједначења. Ипак, резултатска разлика је у завршници одлучила да екипа Маријане Боричић стигне до предности. У наредном периоду, гошће су у потпуности искористиле пад ривала и брзо су дуплирале већ стечену предност. Међутим, није се Црвена звезда ни након великог заостатка предавала. Најпре су на идентичан начин као ривалке у претходном, стигле до смањења заостатка у трећем сету, да би у четвртом периоду после још једне велике борбе у потпуности изједначиле резултат. Тај-брејк, као и сваки други, био је пун неизвесности и набоја. Све до резултата 10:10, обе екипе играле су периодично добро, да би од тог тренутка Уб преузео иницијативу и до краја направио серију од 5:2, за велику победу.

pk15 2

ТЕНТ – Јединство Стара Пазова 1:3 (21:25, 25:19, 18:25, 20:25)

Последњи меч овог кола одигран је у Обреновцу.

Екипа Јове Цаковића је од самог старта меч наметнула свој темпо, који ТЕНТ и поред свих покушаја није могао да испрати. Ипак, већ у другом сету су се изабранице Владимира Васовића вратиле у меч, пошто су у завршници биле ангажованије. У трећем делу игре опет је Јединство на крилима Бранке Тице било успешније, да би у четвртом и последњем сету, само завршило већ започет посао.

Најефикасније играчице у овом колу биле су Љубица Кецман (ЖОК Уб) и Бранка Тица (Јединство Стара Пазова) са по 23 поена, а пратиле су их Дајана Бошковић (Црвена звезда) са 20 и Љиљана Ранковић (ЖОК Уб) са 19.

tab15.kolo z

Утакмице 16. кола БПШ Суперлиге

Јединство Стара Пазова - ЖОК Клек МД Зрењанин

Спартак Суботица – Црвена звезда

ЖОК Уб – Партизан Сокербет

ЖОК Срем Сремска Митровица – Железничар Лајковац

Инђија - ТЕНТ

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 04.02.2022.

Партизан Сокербет – Ниш 3:0 (25:19, 25:19, 25:19)

Црно-бели су у првој утакмици 15. кола лако савладали одбојкаше Ниша.

Партизан је од самог старта уводног сета преузео иницијативу. Одмах је направио резултатску разлику од пет поена, коју је до краја првог дела игре сачувао и повео са 1:0. У другом периоду је тим Бојана Јанића тек у завршници успео да одоли притиску ривала, што му је омогућило да дуплира већ стечену предност. Трећи и уједно последњи сет, био је готово исти као и први. Парни ваљак није часио часа и већ до средине овог периода било је јасно да ће однети убедљиву победу.

Спартак Суботица – Црвена звезда 3:0 (25:22, 25:20, 25:22)

Суботичани су код куће направили велики подвиг, пошто су Црвеној звезди нанели тек трећи пораз у првенству.

Сам почетак утакмице био је доста изједначен, пошто је и једна и друга екипа имала периоде у којима је доминирала. Ипак, Спартак је у завршници сета дошао до резултатске разлике, која му је касније омогућила да поведе са 1:0. Очекивало се да ће Звезда у другом сету на све могуће начине покушати да стигне до изједначења. Међутим, тако није мислила и екипа Ивице Јевтића, која је средином сета дошла до шест поена предности (19:13) и на тај начин је стигла до великог вођства. У трећем делу меча је и поред свих покушаја Београђана, екипа из Суботице још једном била успешна и са 25:22, стигла је до максималне, али и веома тешке победе.

pk15 3

Рибница – Раднички доо 3:1 (25:16, 28:30, 25:22, 25:22)

Прави Шумадијски дерби одиграли су одбојкаши Рибнице и Радничког.

Већ у првом сету је чета Милана Симојловића била решена да стигне до предности. Тако је и било, пошто су Краљевчани веома лако и убедвљиво дошли до вођства. У другом делу игре пробудила се и екипа Жељка Булатовића, што је донело праву борбу на терену. И једна и друга екипа пружила је свој максимум, а Крагујевчани су у завршници успели да спасу три сет лопте, након чега су искористили своју трећу шансу за изједначење. Међутим, у наредна два сета је Рибница била решена да најпре још једном поведе, а затим и освоји три велика бода. То јој је и пошло за руком, пошто је у оба наврата средином сета сломила отпор ривала за значајан тријумф.

Субота, 05.02.2022.

Војводина НС семе – Млади радник 1:3 (25:19, 18:25, 20:25, 21:25)

Можда и највеће изненађење у овом колу приредила је екипа Младог радника која је у Новом Саду савладал актуелног шампиона Суперлиге.

Након првог сета који је релативно лако Војводина решила у своју корист, нико у малој сали СПЕНС-а, осим Пожаревљана, није очекивао потпуни колапс домаће екипе. У другом делу игре је екипа Драгана Бонића већ на почетку серијом од 6:1, наговестила да се неће тако лако предати. Ова предност омогућила је овогодишњем финалисти Купа Србије да лако дође до изједначења. У наредна два сета су Пожаревљани, и услед боље игре Новосађана у првом делу оба периода, успели да изађу као победници и у Пожаревац однесу три златна бода.

Таково – Спартак Љиг 3:1 (25:20, 15:25, 29:27, 25:15)

У директном окршају двеју екипа које се боре за последње место у плеј-офу, бољи је био тим из Горњег Милановца.

pk15 4

После велике борбе у већем делу уводног сета, Таково је у завршници било за нијансу концентрисаније и успело је да поведе са 1:0. Није пуно утицала добра игра противника на изабранике Ненада Ковачевића, који су у другом делу меча врло брзо и убедљиво стигли до изједначења. Очекивано, у трећем сету су обе екипе дале све од себе како би стигле до вођства. Иако је Спартак у већем делу овог сета био у минималној предности, Милановчани се ни у једном тренутку нису предавали и у узбудљивој завршници је резултатска разлика одлучила да они поведу по други пут на мечу. У четвртом сету, већ уморна екипа из Љига није могла да парира расположеном домаћину, који је са убедљивих 25:15, стигао до велике победе пред крај регуларног дела сезоне.

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Александар Стефанов (Рибница) са 24 поена, а пратили су га Младен Бојовић (Млади радник) са 22 и Муса Коне (Спартак Суботица) са 20.

tab15.kolo m

Утакмице 16. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Рибница

Раднички доо – Таково

Спартак Љиг – Војводина НС семе

Млади радник – Партизан Сокербет

Ниш – Спартак Суботица

 

(фотографија: Instagram @zok_klek_zrenjanin)

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!