Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше

Иза нас је 16. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

ОДБОЈКАШИЦЕ:

Петак, 11.02.2022.

Спартак Суботица – Црвена звезда 0:3 (13:25, 13:25, 18:25)

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Спартак максималним резултатом на гостујућем терену.

У првом периоду расположене црвено-беле су од самог старта направиле велику резултатску разлику и у наставку се та предност само повећавала. Брзо је тим из Београда дошао до 11 меч лопти и повео са 1:0. Наставиле су истим темпом и у другом сету Београђанке и идентичним резултатом 25:13 дуплирале предност. Најнеизвеснији је био трећи период, екипа Спартака је имала вођство до средине сета, али гостујућа екипа је била одлучна да заврши утакмицу у овом сету, направиле су серију од седам поена и са 25:18 оставриле тријумф.

pk16 1

ЖОК Уб – Партизан Сокербет  3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:17)

Одбојкашице Уба савладале су екипу Партизан Сокербет у оквиру 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

У првом периоду владала је неизвесност до саме завршнице, а при резултату 23:23, Нина Јакић је ас-сервисом довела своју екипу до прве сет лопте, коју су одмах и реализовале. Није пореметио изгубљен сет екипу из Уба, која је одмах на почетку другог периода дошла до вођства. Наставиле су изабранице Маријане Боричић са сјајном игром, направиле су још четири поена заредом и тиме повећале резултатску разлику. Одржавале су предност до самог краја и са 25:18 успеле су да изједначе укупан резултат. Наставиле су Убљанке са сјајном игром и у трећем и четрвтом периоду, нису дале екипи Партизана да се врати у утакмицу и без пуно проблема освојиле нових три бода за своју екипу.

Субота, 12.02.2022.

ГЖОК Срем – Железничар Лајковац 0:3 (19:25, 15:25, 15:25)

Тим Железничар из Лајковца забележио је своју 14 победу у оквиру 16. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Савладао је екипу Срема са 3:0 на гостујућем терену.

У првом периоду повео је Срем, али само на кратко. Преузео је Железничар иницијативу и дошао до вођства од 20:15, одржавао је предност до завршнице и стигао до 1:0. Наставиле су Лајковчанке и у другом сету оштро и серијом од шест поена повеле са 16:9, а убрзо стигле и до 10 сет лопти коју су искористиле и стигле на корак до тријумфа. Ништа другачије није било ни у последњем периоду, није дала екипа Железничара ниједног тренутка да се Срем резултатски приближи. Одличном игром су дошле до 12 меч лопти и са 25:15 ставиле тачку на утакмицу.

Јединство Стара Пазова – ЖОК Клек 3:0 (25:10, 25:14, 25:21)

Екипа Јединства из Старе Пазове тријумфовале су максималним резултатом над Клеком из Зрењанина на домаћем терену.

Повела је екипа Јединства на самом почетку првог сета са 12:5, а сјајном игром стигле су до невероватних 14 поена разлике, а потом и до освајања сета. Наставиле су са доминацијом одбојкашице Јединства и у другом периоду и са серијом од 15:2 повеле са 22:9, била је то недостижна разлика за Клек и изабранице Јово Цаковића дуплирале су предност. У трећем сету се предност смењивала до средине сета, а при резултату 17:17, домаћа екипа направила је четири узастопна поена, што им је било довољно да заврше утакмицу максималним резултатом.

pk16 2

Инђија – ТЕНТ 1:3 (26:24, 18:25, 25:17, 25:20)

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца оствариле су тријумф над екипом Инђије.

Већим делом првог сета екипа Инђије је водила, али Обреновчанке нису одустајале већ су успеле да поравнају резултат. Уследила је узбудљива завршница из које је, поред две сет лопте, Инђија није изашла као победник, већ је екипа из Обреновца повела са 1:0. Почетак другог дела игре био је поприлично изједначен. При резултату 12:12, изабранице Николе Јерковића су направиле серију од 10:2 и Инђија је стигла надомак освајања другог сета, што је и успела. Трећи период био је идентичан као и претходни, али су се овог пута улоге замениле. Све до половине сета и једна и друга екипа дала је свој максимум, што се одразило и на резултат. Четврти и последњи период је био у корист Обреновчанки, ређали су се поени Ане Митровић, Мине Мијатовић и Наташе Чикуц, које су својој екипи омогућиле да стигне надомак победе. Покушале су Инђијке у неколико наврата да се врате у овај сет, али без пуно успеха и ТЕНТ је на крају стигао до победе.

tab16kolo z

Најефикасније играчице у овом колу биле су Љиљана Ранковић (ЖОК Уб) и Теодора Исаиловић (Инђија) са по 21 поеном, а пратила их је Љубица Кецман (ЖОК Уб) са 20.

Утакмице 17. кола БПШ Суперлиге

Инђија – Јединство Стара Пазова

ТЕНТ – ГЖОК Срем

ЖОК Уб – Железничар Лајковац

Партизан Сокербет – Спартак Суботица

Црвена звезда – ЖОК Клек

 

ОДБОЈКАШИ:

Петак, 11.02.2022.

Црвена звезда - Рибница 3:2 (21:25, 25:22, 25:22, 23:25, 15:13)

Први меч одигран у овом колу, био је уједно и дерби. Одбојкаши Звезде и Рибнице омогућили су нам да гледамо једну фантастичну утакмицу.

Иако су црвено-бели на сјајан начин отворили уводни сет, Рибница је већ до средине преузела вођство, које је до краја искористила и повела са 1:0. Изабраници Игора Жакића су у наредна два сета успели у потпуности да преокрену укупан резултат у своју корист, али тек после велике борбе и неизвесних завршница. У већем делу четвртог сета, Црвена звезда је била бољи ривал, што јој је омогућило да дође на корак од победе. Међутим, екипа из Краљева је у завршници заиграла много ангажованије, смањила је број грешака и успела је да меч одведе у тај-брејк. Пети сет донео је истинску борбу. Обе екипе дале су свој максиму, али је на крају Звезда искористила прву шансу и остварила је тешку, али и важну победу.

pk16 3

Субота, 12.02.2022.

Спартак Љиг – Војводина НС семе 0:3 (21:25, 21:25, 20:25)

Једина утакмица суботњег програма у конкуренцији одбојкаша одиграна је у Љигу, где је Војводина била максимална.

Све до средине уводног сета вођена је велика борба, након чега су Новосађани направили неколико поена разлике, које су одржавали и на крају стигли до предности. За разлику од првог, екипа Слободана Бошкана је у другом делу меча већ на почетку стигла до вођства, који је уз све покушаје домаћег тима, успела да сачува и дуплира резултат. Трећи период био је готово исти као и први. У већем делу овог сета водила се рововска битка, али на крају актуелни шампион Србије још једном је изашао као победник.

Недеља, 13.02.2022.

Ниш – Спартак Суботица 2:3 (25:22, 25:18, 16:25, 22:25, 10:15)

Суботичани су овог викенда после великог преокрета савладали Ниш, који је остао без шансе да избори опстанак у првенству.

Нишлије су почетком првог сета направиле резултатску залиху и на тај начин повеле са 1:0. Други сет био је идентичан као први, пошто је домаћа екипа експресно дуплирала своју предност. Спартак је у трећем делу меча заиграо доста концентрисаније и врло брзо се резултатски вратио у меч. Четврти период био је најнеизвеснији, пошто су обе екипе дале све од себе како би профитирале. На крају је Спартак био успешнији и победник је одлучен у петом сету. Претходна два периода дала су ветар у леђа екипи Ивице Јевтића, која је још једном изашла као победник и стигла до треће везане победе.

Млади радник – Партизан Сокербет 1:3 (22:25, 20:25, 25:19, 15:25)

Партизан и Млади радник имали су генералну пробу финала Купа Србије, у којој је бољи био тим из Београда.

У првом делу меча вођена је велика борба, из које је као победник изашао тим Бојана Јанића. Други део игре био је веома сличан, пошто су обе екипе дале све од себе. Ипак, Партизан је на крилима времешног Новице Бјелице направио разлику и повео је са 2:0. Успела је екипа из Пожаревца да се врати у меч након трећег периода, али је већ у четвртом победник био познат, пошто су вицешампиони Србије још једном били доминантнији.

pk16 4

Раднички доо – Таково 3:0 (25:15, 25:13, 25:15)

Крагујевчани су на прилично лак и убедљив начин поразили Милановчане.

Већ до средине првог сета било је јасно ко ће из њега изаћи као победник, пошто је Раднички стекао велико вођство. У другом периоду је тим Жељка Булатовића био још ефектнији и ривалу је допустио да освоји свега 13 поена. Таково се у трећем делу меча држало до средине, када је Раднички још једном убацио у пету брзину и победник је врло брзо био познат.

tab16kolo m

Када је мушка конкуренција у питању, највише се истакао Никола Мељанац (Црвена звезда) са 28 поена, а пратили су га Мустафа Алашлам (Ниш) са 26 и Младен Бојовић (Млади радник) са 21.

Утакмице 17. кола БПШ Суперлиге

Ниш – Црвена звезда

Спартак Суботица – Млади радник

Партизан Сокербет – Спартак Љиг

Војводина НС семе – Раднички доо

Таково – Рибница

 

(фотографија: Instagram @ok_jedinstvo)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!