Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем (18. недеља)

Хичкоковски сценарио последњег кола! Пред нама је последње коло лигашког дела сезоне и, иако су карте за плеј-оф већином подељене, велико је питање ко ће с које позиције у доигравање и код дама и код момака. Очекује нас расплет у врху табеле код девојака и видећемо ко ће на врх, Јединство или Железничар, док је код мушкараца ситуација нешто извеснија што се тиче првог места, али зато за сва остала места ће се водити беспоштедне борбе.


Готово да нема “небитног” меча и томе смо се сви надали пред почетак сезоне, а шта нас тек очекује у плеј-офу, можемо само да нагађамо. Зато је ова сезона већ ушла у ону из категорије незаборавних и мало ко памти неку занимљивију.
Зато, будимо уз домаћу лигу и нашу одбојку!

Одбојкашице

Спартак – Железничар (петак, 19)
Суботичанке имају шансу да се пласирају у плеј-оф, али ће то бити изузетно тешка мисија с обзиром на име ривала, а то је Железничар. Лајковчанке на север иду по нову победу, 16. у сезони, а 12. узастопну у свим такмичењима. Победа би Железничар одвела на прво место бар до краја кола и исхода меча Јединство – Црвена звезда, а ако црвено-беле добију, остале би на врху. У последњих 10 мечева ова два ривала, од чега су два била у Купу Србије, видели смо све победе Лајковчанки па је тешко и сада очекивати другачији исход, посебно када се у обзир узме важност дуела за гошће.
Наше предвиђање: Железничар побеђује 3:0.

Срем – Инђија (субота, 19)
Дерби Срема за крај лигашког дела! Мало ко је могао да претпостави да ће ова два тима у плеј-оф, али готово је сигурно да ћемо оба гледати у доигравању. Девојке из Сремске Митровице су нешто неискусније па су зато поражене у Инђији са 3:2 у првом делу шампионата, али сада желе реванш у својој сали. Инђијке су мало “спласнуле” у форми, као да и даље не могу да се опораве од тесног пораза од Партизана, али због искуства ће поново бити благе фавориткиње. Такође, изабраницама тренера Николе Јерковића довољан је и бод на овом мечу како би осигурале 7. место у плеј-офу, а Митровчанке би тријумфом вредним три бода замениле места са Инђијкама.
Наше предвиђање: Инђија побеђује 3:2.

Клек – Партизан Сокербет (субота, 20)
Од Клека смо се нажалост већ опростили, али кажемо само “довиђења” јер је сигурно да ћемо се брзо поново видети. Веома добра ствар за Банаћанке је и чињеница да су уписале барем један тријумф ове сезоне и свака им част на томе јер није лако играти када знате да сте већ прежаљени. С друге стране, београдске црно-беле су у доброј форми и у последња четири меча уписале су три тријумфа и зна се да ће у плеј-оф са 6. места, и то на Црвену звезду. Гостовање Клеку биће шанса да се дораде филигрански детаљи у игри Закочевих ученица пред мечеве са вечитим ривалкама.
Наше предвиђање: Партизан побеђује 3:1.

Уб – ТЕНТ (недеља, 18)
Биће ово генералка пред сусрете ова два тима у плеј-офу јер се већ неко време зна да ће се укрстити у доигравању. Зато је непознато шта можемо да очекујемо од овог дуела јер није искључено да ће екипе играти у комбинованим саставима, па да можда и сакрију неки адут пред прву рунду плеј-офа. Све је познато у дуелима ових ривала, а у првом делу сезоне било је 3:2 за Уб па је актуелни шампион фаворит и на свом терену, иако ће, претпостављамо, одморити неке играчице.
Наше предвиђање: Уб побеђује 3:1.

Јединство – Црвена звезда (недеља, 18 - РТС 2)
Ово је меч сезоне за Јединство и нема сумње да ће хала спортова у Старој Пазови бити мала да прими све оне који ће желети да присуствују овој утакмици. Противник је максимално атрактиван, на чувено “Јединство” долази Црвена звезда, тим који је побрао највећу пажњу ове сезоне и од кога се очекује пуно. У Београду је у последњем колу првог дела било 3:0 за црвено-беле, али треба рећи да су Београђанке последњи лигашки меч у Пазови добиле у сезони 2017/18. Зна се добро како девојке у плавом играју на свом терену и сигурно ће Цаковићеве девојчице желети да се реванширају искуснијим противницама и тако задрже, може се рећи, заслужено прво место пред плеј-оф. Биће јако занимљиво видети како ће се Пазовчанке снаћи у плеј-офу ако изборе прво место, зато – напред БМW!
Наше предвиђање: Јединство побеђује 3:1.

Одбојкаши

Спартак (Љ) – Спартак (С) (петак 19)
У дуел имењака оба тима улазе са огромном жељом за победом. Љижанима треба победа и пораз Такова како би ухватили последњи вагон за плеј-оф, а Суботичанима победа може да значи за скок на неко боље место на табели. Љижани су у серији од шест везаних пораза, док су “голубови” везали четири тријумфа и тренутно су тим са најдужим низом успеха. У првом делу сезоне, меч у Суботици завршен је победом домаћина од 3:1, па су и сада фаворити. Јевтић ради добар посао на северу и заслужио је предност домаћег терена у првој рунди плеј-офа.
Наше предвиђање: Спартак из Суботице побеђује 3:1.

Млади радник – Ниш (субота, 19)
Пожаревљани су сигурно седми и ништа не може да се деси да се то промени, а у последњем колу имају задатак да коначно одиграју према очекивању и победе Ниш који је већ одавно изгубио шансе за останак у елити. Далеко од тога да је Ниш слаб, а не може се рећи ни да је Млади радник прејак јер нас је толико пута демантовао ове сезоне, зато је ово један од оних мечева где се може очекивати свашта. Ипак, овај сусрет послужиће Пожаревљанима да се додатно спреме за врхунац сезоне и финале Купа Србије, а на домаћем терену су свакако фаворити.
Наше предвиђање: Млади радник побеђује 3:2.

Раднички доо – Партизан Сокербет (недеља, 17)
Веома добро Крагујевчани играју други део сезоне и у групи су екипа које могу од другог до шестог места, у зависности од резултата последњег кола, а за крај лигашког дела му долази Партизан. Сусрет традиционалне и модерне тренерске струке, искусне екипе на обе стране, а све то гарантује спектакл. После пораза у Новом Саду, мора Раднички да се “вади” у “Језеру” и опште је познато колико је то тежак терен за све, а видећемо како ће се црно-бели адаптирати на услове игре. Партизан је славио код куће у лиги са 3:2, али и два пута у четвртфиналу Купа па има чему да се нада у срцу Шумадије.
Наше предвиђање: Раднички побеђује 3:2.

Црвена звезда – Таково (18)
Београђанима треба победа било којим резултатом како би осигурали прво место у плеј-офу, а када се све узме у обзир, њихов квалитет и врхунски рад, то би било најправедније. Жакић је толико “дотегао” екипу да то изгледа фасцинантно и зато је фаворит против сваког ривала, осим можда против Партизана јер вечити дерби је нешто друго. После серије пораза, вратили су се црвено-бели на победнички колосек и очекује се да наставе у истом ритму. Тим из Горњег Милановца је учинио оно најбитније, за почетак обезбедио је опстанак, а налази се на корак до плеј-офа и сва је прилика да ће се то обистинити. У овом мечу ће Таково одиграти без притиска, а већ ће знати исход дуела имењака у Љигу па ће бити, највероватније, мирне главе.
Наше превиђање: Црвена звезда побеђује 3:0.

Рибница – Војводина НС семе (недеља, 19)
Завршила је Војводина са обавезама у Лиги шампиона и у среду показала против Радничког да је кадра да и великог ривала добије са максималних 3:0. Иако је било тесно, Новосађани су изгледали веома добро и у овом тренутку, без обзира на чињеницу да гостују на тешком терену у Краљеву, фаворити су за друго место пред плеј-оф. За то достигнуће требаће им победа против Рибнице која је веома добра на свом терену и победом вредном три бода би могла чак и на позицију два или три. Јасно је колико овај меч носи за оба тима па се с правом очекује велика борба. У првом делу сезоне у Спенсу је Рибница славила 3:2, али то је био сиви период Новосађана и зато црвено-бели могу сада да се сматрају фаворитом за победу крај Ибра.
Наше предвиђање: Војводина НС семе побеђује 3:1.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!