Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва и Прва ”Б” лига

Познати датуми почетка нове сезоне

Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
 
Одбојкашки савез Србије саопштио је датуме почетка Банка Поштанска штедионица Суперлиге, Прве лиге Србије, као и Купа Србије. 
Термин почетка Суперлиге заказан је за 14. октобар, док ће недељу дана касније кренути такмичење и у Првој лиги (21. октобар). Утакмице осмине финала Купа Србије на програму су нешто раније, 8. и 9. октобра.
 
Војводина НС семе и Партизан Сокербет улазе у нову сезону као освајачи Суперлиге, односно Купа Србије у мушкој конкуренцији. Када је женска конкуренција у питању, Црвена звезда нову сезону дочекује као освајач оба трофеја у претходној.
 
У конкуренцији сениора ће се од наредне сезоне у Суперлиги такмичити и Јединство (Стара Пазова), Карађорђе (Топола) и Нови Сад Манекс, док ће Ниш заиграти у Првој лиги. Код сениорки, Омладинац (Нови Бановци), ЖОК Нови Сад и АС Батајница ће од јесени бити у највишем рангу такмичења, а ЖОК Клек ће се преселити у Прву лигу.
 
Војводина НС семе 2, Шумадија (Аранђеловац), Топличанин (Прокупље), као и Партизан 2 улазе у Прву лигу у конкуренцији мушкараца, док ће код жена од наредне сезоне играти Ваљево, Златибор (Чајетина), Лесковац 98 и Лазаревац.
 

Важно је напоменути да ће се од сезоне 2022/23, по први пут у Суперлиги, такмичити по 12 клубова у обе конкуренције, исто као и у Првој лиги Србије претходних сезона.

Одбојкашки клуб Раднички у циљу да подмлади екипу за наредну сезону, потписао је уговор са Богданом Станојевићем. Млади техничар је у крагујевачке редове стигао из ВГСК Велико Градиште, где је и почео своју каријеру.

Млади репрезентативац у Радничком

Клубови увелико састављају екипе за следећу сезону Банка Поштанска штедионица Суперлиге, а Раднички из Крагујевца је потписао уговоре са новим-старим играчима. Наиме, у свој матични клуб вратили су се коректор Александар Благојевић, који је претходну сезону играо у иностранству и техничар Никола Петровић, који је након освојеног Купа Србије са Партизаном одлучио да се врати у свој некадашњи клуб.

Петровић и Благојевић поново у Радничком
Иако није прошло довољно времена да би се сумирали сви утисци из претходне, веома занимљиве сезоне, већ сада знамо када ћемо имати прилику да поново гледамо наше клубове у домаћим такмичењима.
Познати датуми почетка нове сезоне