Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Ситуација се “закувава”…

Код дама, за сада, све иде по очекиваној пројекцији и пет екипа је са учинком од две победе, али у доњем дому се дешавају донекле неочекиване ствари. Некако смо се надали да ће Партизан Ефбет боље почети сезону, а до сада црно-беле нису узеле ни сет. Поред њих је Инђија на претпоследњем месту, али је у веома тешком распореду па ћемо можда сачекати неке боље дане за њих.


Управо ће Партизан Ефбет и Тент отворити коло код дама, а “енергетичарке” су фавориткиње јер до сада нису изгубиле сет и показале су да могу лако да изађу на крај са екипама испод свог нивоа квалитета. Обреновчанке су имале лагана два залогаја за загревање и добар старт па ће у Београду тражити наставак максималног низа.
Биће занимљиво видети како ће ићи дуел Аса из Батајнице и Новог Сада, екипа које су прошле сезоне водиле борбе у Првој лиги, а победник овог дуела биће корак ближи опстанку у елити.
Срем дочекује Спартак и чини се да су “голубице” са ореолом фаворита, али младост домаћина има увек онај укус непознатог који је способан за чуда. Спартак је много искуснији и делује да би у овом мечу могао до друге победе у првенству.
Јединтво је фаворит против Железничара у Старој Пазови! Цаковићева младост је у уводна два меча показала да треба рачунати на њу у пуном капацитету, а до сада су оба тима изгубила само сет. Понекад игра Пазовчанки подсећа на микс репрезентација Јапана и Бразила, брзина је стандардно добра, одбрана функционише у смислу да се зна шта ко ради у терену, а скупило се довољно искуства у минулим сезонама да је то сад тим за велика дела. С друге стране, Лајковчанке су већ славиле против два тима из Срема, па ће им ово бити трећи везани, али ће им сигурно бити јако тешко да се навикну на услове за игру у чеувеној хали у Старој Пазови.
Колико је неповољан распоред оставио трага на Инђијкама, видећемо против Уба. Овај меч спада у категорију оних где се очекује да се гошће прошетају, али велико је питање стање здравственог билтена Инђијки које муку муче од самог почетка и зато се негде “намешта” ситуација да ће Јерковићев тим доћи на своје баш после уводног пакленог распореда у прва четири кола.
Коло ће код дама затворити Омладинац и Црвена звезда. Наше актуелне шампионке су без проблема решиле прву препреку у Лиги шампиона, а реално је да ћемо гледати потпуно другачију слику у дуелу ових ривала у односу на онај из Купа када је Омладинац избацио црвено-беле. Делује да би Звезда и ТЕНТ и после трећег кола могле да буду без изгубљеног сета.

Мушки викенд почиње већ данас, сусретом Спартака и Младог радника у Суботици И сигурно нас очекује неизвестан дуел. Са уживањем ћу да гледам тај дуел на ОТТ платформи, а хоће ли “Дудова шума” и даље бити зачарана за госте, видећемо. Направили су Пожаревљани сјајан тим и треба очекивати да буду најпријатније “изненађење” шампионата. Спартак је у готово истом саставу као прошле сезоне па ће и то бити један тас више на ваги, уз домаћи терен.
Војводина је у среду разбила Рибницу код куће у унапред одиграном сусрету 5. кола, а очекује се исти епилог и у дуелу са Таковом. Уз пуно уважавање гостујућег тима, делује да је актуелни шампион похватао конце и намстио игру која може само да настави узлазном путањом.
Може ли Карађорђе да одигра на врхунском нивоу и да се супротстави Партизан Ефбету? Искуство Тополчана могло би да игра улогу, али ће пуно тога зависити од црно-белих који су освајањем Суперкупа показали да се не шале.
Рибница се није добро провела у Новом Саду, а сада има шансу да се “вади” против Јединства из Стар Пазове. Сремци ће по старом, форсираће своју игру на искуство јер у просеку сваки играч има 15 сезона у ногама. Тодоворић ће водити домаћина, а још се чека да Бојовић проради И да заигра како смо навикли.
Нови Сад Манекс је славио у прошлом колу у дербију новајлија у лиги, а сада дочекује Спартак из Љига који је већ играо у Новом Саду и показао се веома добро против актуелног шампиона у црвенп-белом. Нијансе ће одлучивати, па се чини да је то можда у најави најнеизвеснији меч кола.
За крај имамо дерби и то на телевизији, а састају се Црвена звезда и Раднички. Крахгујевчани су ипак завршили такмичење у ЦЕВ Купу, али после веома добре игре. Поново је “Језеро” било играч више јер знамо и како је Војводина прошла тамо у прошлом колу, али овај меч игра се у Београду где ће ипак црвено-бели бити фаворити. Одличне су обе екипе, одлично се познају јер је доста играча наступало до сада за оба клуба, а видећемо коме ће камере више пријати. Говорка се да ни потенцијално изненађење није искључено.

И да још једном подсетимо љубитеље одбојке, све утакмице Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше можете гледати путем наше дигиталне ОТТ платформе овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!