Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Нови дерби за врх

Још нешто мање од десет дана дели нас до почетка Светског првенства у фудбалу, када ће готово сви остали спортови пасти у једномесечни запећак, али морамо сви да се потрудимо да се то не деси са нашом лигашком одбојком, а за сада имамо разлога за труд. Првенство је почело према очекивању и у обе конкуренције гледамо квалитет на делу, баш томе смо се надали, а прошло коло, које се угурало између викенда, било је веома занимљиво.


Што се девојака тиче, главни мечеви у последњих неколико кола играли су се у Старој Пазови. Јединство је за сада без грешке, а после Железничара и Црвене звезде, у низ рецки додале су Јовове клинке и екипу из Уба. Одиграле су тај меч старопазовачке лавице у складу са тим именом, биле непоколебљиве, браниле своју територију и тријумфално окончале и пети лигашки меч, иако су губиле 2:0 од много искуснијег ривала. Очекивали смо много од дијагонале Тица – Коцкаревић, али на крају, тон игри дале су сестре Миљевић, као и средњаци са неколико сјајних блокова, али не завршава се све за Јединство овом победом. Следећи дерби, четврти у низу, одиграће Јединство у Обреновцу где их чека ТЕНТ који је од почетка првенства под високим напоном и има свих пет победа. Можда је распоред за „енергетичарке“ био нешто повољнији, али директан дуел ће одлучити о самом врху и то је меч овог кола.

Већ данас ће Звезда дочекати Спартак и очекује се да оправда улогу фаворита и да понови неку од партија које су је довеле до групне фазе Лиге шампиона. Играње елитног такмичења учиниће чуда за црвено-беле и плодове ћемо сигурно видети на пролеће, када се буде одлучивало о титули.

Лајковчанке очекује, како сада ствари стоје, шетња Змај Јовином улицом и опуштено разгледање Петроварадинске тврђаве јер Нови Сад до сада није показао довољно да би могао нечему да се нада против квалитетнијег ривала. Ипак, у претходном суперлигашком покушају тима из покрајинске престонице, када је тренер био Јово Цаковић, умели су фаворити да падну и још се прича о игрању полуфинала плеј-офа, али за сада су то само лепе историјске чињенице и ова сезоне ће сигурно до краја протећи у борби за опстанак Новосађанки.

Инђија се покренула, после четири пораза у мечевима са јаким противницима, али гостовање Партизан Ефбету показаће јесу ли Јерковићеве девојке кадре да наставе низ и да се лагано упуте ка месту које је пројектовано у предсезонским најавама. Црно-беле су победама над Асом и Новим Садом учиниле оно што се од њих очекивало и желе наставак доброг низа.

Уб ће сигурно бити на врхунском нивоу после пораза у Пазови и Срем долази у госте у најгорем могућем тренутку. Знаће искуство у овом дуелу како да одигра и да што пре залечи ране из меча у ком су била надомак три бода, а освојиле су само један.

Што се мушкараца тиче, већ данас имамо два дербија на менију. Искусна Рибница дочекаће Црвену звезду, а Спартак Војводину у Суботици. Краљевчани су одморнији од Београђана који су одиграли финских пет сетова у европском изазову и тешко је рећи ко је фаворит. Домаћи терен је велика снага Рибнице, а многи се слажу у оцени да се више на почетку очекивало од београдских црвено-белих. Ипак, не каже се без разлога „Звезда је увек Звезда“ и зато је сигурно да ће све прштати у дуелу старих знанаца.
„Дудова шума“ је неретко зачарана за све госте, али Војводина је кроз историју умела да однесе бодове из Суботице. Играли су ови ривали прошле седмице у Купу и било је 3:1 за актуелног шампиона, али могуће да ће сада бити нешто другачије. Показала је Воша квалитет и на гостовању у Пољској у оквиру Лиге шампиона и може да настави на таласу добре игре. Спартак је победом над Јединством из Старе Пазове залечио ране после два везана пораза и желеће да настави у истом ритму баш против великог ривала ког сви желе да скину са трона.

Мишко, Томо, Роља и екипа имају „меч лопту“ на свом терену против Спартака из Љига. Имају Пазовчани две победе у џепу, а ова би могла да има реши много тога, бар када је опстанак у питању. Можда је мало рано говорити о томе, али трећа победа, а са друге стране шести везани пораз Љижана, била би потенцијално недостижна. Победа против Карађорђа уз велики преокрет учинила је пуно за Јединство и зато су фаворити у овом колу јер искуство ипак нема цену.

Воша је прекинула тријумфални низ Пожаревљана, а Млади радник дочекује Нови Сад и тражи освету за пораз. Хоће ли Тупчи поново пронаћи начин да поведе екипу на тријумфални пут, а с друге стране је доктор Османкач и његова распевана дружина која можда још није свесна свог квалитета, видећемо у једном епском дуелу. Знамо само да ће чувени Шкундра на пријему покрити својих пет до шест метара по ширини, а за остало морају да се побрину саиграчи. Ипак, по приказаном до сада, Бонићева екипа је фаворит на папиру, барем код куће.

Карађорђе има тежак задатак у „Језеру“ иако је Раднички у ритму победа-пораз. Брђа има добру екипу, то је свима јасно и очекује се једна победа која би погурала шумадијску машинерију у правом смеру, а ово је можда прилика за то. Тиму из Тополе треба победа јер до сада има само једну и ништа није немогуће.

За крај кола, Партизан Ефбет ће у Горњи Милановац, али је питање у ком саставу. Гостовање у Швајцарској сигурно је било напорно, али повреде су оно што може у овом тренутку да брине Јанића. Напашће Таково из свих оружја јер свака победа може да значи разлику између суперлигашког и прволигашког друштва, посебно после тесног пораза у Спенсу. Партизан Ефбет има две везане победе, трећа није императив с обзиром на стање у екипи, али смислиће Боки већ нешто.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!