Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Иза нас је и 6. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева. 

 Одбојкашице:

6pk1

Петак, 11.11.2022.

Црвена звезда - Спартак 3:0 (25:19, 25:20, 25:17)
 
Одбојкашице Црвене звезде оствариле су максималну победу на домаћем терену. 
 
Повела је Црвена звезда серијом поена у првом сету (15:9), а стечену предност су одржавале до самог краја. Брзо је стигла до пет сет лопти, а грешком противница на семафору је било 1:0. Све до средине другог приода била је изједначена игра, али више концентрације у завршници имале су Београђанке које су са три узасопна поена дуплирале своју предност. Трећи сет је кренуо са 6:0 за црвено-беле, а вођство се само повећавало. Без решења била је гостујућа екипа, а серијом од 8:1 Црвена звезда је забележила максималну победу. 
 
6pk2
 
Субота, 12.11.2022.
 
ЖОК Нови Сад - Железничар 1:3 (11:25, 26:24, 17:25, 12:25)
 
Екипа Железничара из Лајковца савладала је Нови Сад и однела кући три бода.
 
Оштро су кренуле Лајковчанке у ову утакмицу и у старту повеле са 15:5. Сјајном игром стигле су до великих 13 сет лопти, а потом одмах прву и реализовале. У другом и најнеизвеснијем сету је била права резултатска клацкалица, предност се константно смењивала. Дошао је Нови Сад до три сет лопте и прилике да изједначи укупан резулат, међутим везао је Железничар три поена, али успешним блоком и још бољим нападом поравнао је домаћин на 1:1. Вратио је Железничар своју игру и у наредна два сета је био једини тим на терену. Тачку на овај дуел ставила је Станојевић поеном из надада и тако донела својој екипи нова три бода.
 
Субота, 12.11.2022.
 
УБ - Срем 3:0 (25:23, 25:21, 25:17)
 
Екипа Уба је савладала Срем максималним резултатом на домаћем терену у 6. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Смењивала се предност током почетка првог периода, а при резултату 14:13 за домаћу екипу, Убљанке су направиле шест узастопних поена. Покушавао је Срем да се врати у овај сет, али безуспешно. Дошао је Уб до две сет лопте, а поеном из напада Анет Барбаре и повео са 1:0. Од почетка другог сета, па скоро до завршнице предност је била на страни гостујуће екипе, међутим сјајним нападима поравнао је резултат тим који предводи Маријана Боричић. Везала је два узастопна успешна блока Александра Глигорић и њена екипа је дуплирала своју предност. Хтео је Уб да заврши овај дуел у три сета, повео је са 18:13, а одлични сервиси су дефинитивно утицали на раст њиховог вођства. Уследила је серија од седам поена, а тачку на ову утакмицу ставила је Перовић ас-сервисом. 
 
Партизан Ефбет - Инђија 2:3 (16:25, 13:25, 25:20, 25:19, 12:15)
 
Након велике борбе, одбојкашице Инђије успеле су да забележе своју другу победу у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. 
 
Прва два сета су релативно лако припала екипи Инђије, која је врло расположено ушла у утакмицу и резултат константно држала у својим рукама. Ипак, "пробудио" се Партизан, узвратио истом мером и изборио се за тај-брејк. Виђена је изједначена игра у петом одлучујућем сету, а при резултату 12:12, Инђија је направила три узастопна поена и тако изашла као победник из ове неизвесне утакмице.
 
ТЕНТ - Јединство 2:3 (25:20, 15:25, 21:25, 25:23, 13:15)
 
Одбојкашице Јединства из Старе Пазове забележиле су тријумф у дербију 6. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Јединство је вечерас, у Обреновцу, надиграло ТЕНТ са 3:2.
 
Иако је Јединство ас сервисима Миње Осмајић боље ушло у овај сусрет и повело са 5:3, одмах су се пробудиле домаће одбојкашице и узвратиле су серијом од 6:1. Успела је домаћа екипа у наставку да увећа резултатску разлику и поведе са 14:10, на шта је Јово Цаковић одмах реаговао тајм-аутом. Кратка пауза и савети тренера одмах су донели побољшање у игри гошћи,  које су преко Тамаре Миљевић и Бранке Тице стигле до преокрета и вођства од 15:14. Ни ту није био крај узбуђењима, ТЕНТ је одмах узвратио са три везана поена, али је овог пута то вођство и сачувао до самог краја. Тачку на овај период ставила је Ана Малешевић са два узаступна блока. После изједначене игре на почетку, тим из Старе Пазове је преузео примат и кренуо је да ниже поене. Биле су Пазовчанке сјајне како у нападу, тако и у одбрани, и без великих мука су зауставиле захукталог ривала. Посебно су гошће биле доминантне у завршници, када су при резултату 19:14, направиле серију од 6:1 и на тај начин поравнале резултат. Дешавања из претходног сета позитивно су утицала на изабранице Јове Цаковића, које су и у новом сету наставиле са агресивном игром. Међутим, код вођства од 8:4, из сна се тргла и екипа Кристијана Тамонеа, која је прецизним нападима, али и грешкама ривала, везала шест поена. Није се домаћи тим ни ту зауставио, већ је наставио са сјајном игром и на семафору је убрзо било 15:9. Свако ко је у тим тренуцима отписао Јединство, грдно се преварио. Иако су биле у већем резултатском дефициту, колико је Јединство било супериорно у наставку говори чињеница да је противнику препустио свега шест поена до краја овог сета. У четвртом делу игре поново смо имали прилику да пратимо праву резултатску клацкалицу. У почетку је ТЕНТ преко Јоване Цветковић био бољи и повео је са 14:11, да би Пазовчанке залагањем читавог тима на тренутак приволеле резултат на своју страну (18:16). Ипак, у тим тренуцима је на сцену ступила Мина Мијатовић и са три везана поена капитенски вратила предност на страну њених саиграчица. Обреновчанке су до краја успеле да одрже ту разлику и одведу меч у одлучујући, пети сет.  У тај-брејку је Јединство повело са 5:3, након чега је ТЕНТ везао шест поена и окренуо резултат. Међутим, тада је руку наместила Бранка Тица, која је са пет поена, уз две грешке Милице Видачић, донела својој екипи ново вођство. До краја више није било узбуђења и Јединство је наставило серију победа, док је тиму из Обреновца нанело први пораз у сезони.
 
Недеља, 13.11.2022.
 
АС Батајница - Омладинац 1:3 (22:25, 25:23, 22:25, 16:25)
 
Одбојкашице Омладинца победиле су екипу АС Батајница са 3:1, у 6. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Превише грешака Батајнице на почетку првог периода дало је ветар у леђа Омладинцу, који је повео са 15:9, па 21:13. Стигла је гостујућа екипа до шест сет лопти, а још једном грешком противница повела са 1:0. Држале су одбојкашице Омладинца предност и у другом сету, али су лако изгубиле стечено вођство у самој завршници. Искористила је Батајница своју шансу и успела да изједначи укупан резултат. Ипак, подигао је ниво тим који предводи Марко Николић у наредна два сета, која је освојио без проблема. Стигао је до великих осам меч лопти, а тачку на ову утакмицу ставила је Вајагић поеном из напада. 
 
Најефикаснија играчица у овом колу била је Бранка Тица (Јединство) са 30 поена, а пратиле су је Ана Круљ (Партизан Ефбет) са 27 и Теодора Исаиловић (Инђија) са 26 поена.
 

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 7. кола БПШ Суперлиге

Срем – ТЕНТ

Железничар – Црвена звезда

Јединство – АС Батајница

Спартак – Уб

Инђија – Нови Сад

Омладинац – Партизан Ефбет

Одбојкаши:

Петак, 11.11.2022.

Спартак Суботица – Војводина       0:3 (20:25, 23:25, 18:25)

Након елиминације у Купу, Спартак ни у првенству није успео да заустави шампиона Србије.

Одмах је Војводина на старту првог сета преузела примат и стекла три поена предности. У наставку је само повећавала то вођство, које је нешто касније, и поред свих покушаја домаћина, успела да сачува и поведе са 1:0. На почетку другог периода имали смо прилику да пратимо изједначену игру, да би тим Слободана Бошкана преко три ас сервиса Парапунова успео да направи лепу резултатску залиху (19:13). Није се у тим тренуцима предавао Спартак и агресивном игром је стигао до изједначења (23:23), али је Војводина недуго затим искористила прву сет лопту за великих 2:0. После још једног изједначеног почетка, популарне „лале“ су средином трећег сета убациле у пету брзину и са 25:18, оствариле су максималну победу.

Рибница – Црвена звезда 3:2 (25:22, 20:25, 25:21, 23:25, 15:10)

Један од дербија кола и убедљиво најзанимљивији меч овог викенда одигран је у Краљеву, где је Рибница пред више од хиљаду гледалаца надиграла Звезду.

Велика борба вођена је у првом сету, пошто се на почетку вођство константно мењало. У наставку се претежно играло поен за поен, да би Краљевчани у завршници стигли и до предности. Успела је Звезда у другом периоду да се резултатски врати у игру, али је Рибница већ након трећег поново била у вођству. Ни ту није био крај узбуђењима, пошто су црвено-бели и поред сјајне игре домаћина, у завршници четвртог сета преокренули резултат и по други пут дошли до изједначења. Права резултатска клацкалица виђена је у тај-брејку, али су популарни „мускетари“ били истрајнији и стигли до великог тријумфа.

Субота, 12.11.2022.

Јединство – Спартак Љиг 3:1 (25:23, 16:25, 25:17, 26:24)

Нови суперлигаш наставио је са добрим партијама и остварио је трећу победу, док је истовремено нанео шести везани пораз Љижанима.

Иако је тим Ненада Ковачевића био бољи ривал током читавог првог сета, Јединство је у завршници при резултату 21:23, преко сјајног Томе Мицића везало четири поена и повело је са 1:0. Успео је Спартак доминантном игром, посебно у блоку, да се експресно резултатски врати у меч, али је већ у трећем сету тим из Старе Пазове, преко Рољића и Ћука, поново повео. Дефинитивно је најузбудљивији био четврти сет, у којем је гостујућа екипа у завршници испустила лепу резултатску залиху и Јединство је на табели уписало нова три бода.

Раднички доо – Карађорђе      3:1 (25:23, 26:28, 25:16, 25:18)

Крагујевчани су, и поред одличног издања екипе Невена Мајсторовића, остварили трећи тријумф у првенству.

Озбиљна борба вођена је у првом делу игре, из којег је домаћин уз доста муке изашао као победник. Већ након наредног сета на семафору је писало 1:1, пошто су гости у завршници били истрајнији, што им се нешто касније и исплатило. Карађорђе се у прва два сета ваљано истрошио, што је Раднички знао да искористи. Преко веома расположеног Александра Благојевића, Крагујевчани су убедљиво освојили наредна два сета и уписали су нову победу.

Млади радник – Нови Сад Манекс  3:0 (25:17, 25:17, 25:18)

Тим Драгана Бонића брзо је заборавио на прошлонедељни пораз од Војводине, и ефектном игром лако је изашао на крај са Новим Садом.

Тим Неџада Османкача је у првом сету био равноправан ривал само до резултата 10:10, када су Пожаревљани преузели иницијативу и до краја препустили ривалу свега седам поена. Други сет био је готово исти, али је овог пута Млади радник нешто раније стигао до вођства, које је касније само потврдио. У трећем, а испоставиће се касније и последњем сету, домаћа екипа је још једном била и више него доминантна и са 25:18, забележила је максималну победу.

Недеља, 13.11.2022.

Таково – Партизан Ефбет 1:3 (16:25, 17:25, 25:22, 19:25)

Последња утакмица овог кола одиграна је у Горњем Милановцу, а Партизан је остварио четврти овосезонски тријумф.

Почетак меча био је у знаку изједначене игре, да би гости средином сета нашли пут до своје препознатиљиве игре и у наставку лако изашли на крај са домаћином. За разлику од претходног, Партизан је одмах на старту другог сета повео са 8:2, након чега је само градио ту предност и нешто касније дуплирао своје вођство. Успело је Таково да се резултатски врати у утакмицу, иако је у завршници испустило вођство од четири поена. Ипак, то није превише утицало на домаћина, који се са 25:22, резултатски вратио у меч. Партизан није пао након изгубљеног трећег сета, већ је у четвртом настојао да стигне до победе. Тај зацртан циљ је убрзо и остварио, пошто је са 25:19, уписао нови тријумф.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Александар Благојевић (Раднички доо) са 29 поена, а пратили су га Младен Бојовић (Рибница) са 28 и  Томо Мицић (Јединство) са 25 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 7. кола БПШ Суперлиге

Војводина – Јединство

Црвена звезда – Спартак Суботица

Партизан Ефбет – Млади радник

Нови Сад Манекс – Рибница

Спартак Љиг – Раднички доо

Карађорђе – Таково

(Фотографије: Инстаграм: @ok_radnicki, ok_indjija, ok_crvena_zvezda)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!