Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Дербији у Лајковцу и Београду

Ово 7. коло започели смо очекивано, победом Уба у Суботици и чини се да ће требати мало времена да нови тренер „голубица“ Саша Недељковић посложи коцкице и направи победнички мозаик који смо можда очекивали на северу земље од почетка шампионата. Убљанке су брзински завршиле посао у Суботици, те уписале 6. тријумф у сезони у којој се жеље и амбиције клуба некако поклапају са тренутним квалитетом екипе.


У суботу ћемо гледати четири меча код дама, а на први поглед чини се да су фаворити познати. Инђија дочекује Новосађанке које ће с новим тренером пробати да се изборе до краја сезоне за останак у елити, додуше са доста малим шансама. Растали су се Ивановић и Нови Сад, па је питање колико ће моћи на гостовању у Инђији која се захуктава и жели трећи везани тријумф после четири уводна пораза.

Победник се унапред зна и у мечу Јединства из Старе Пазове и Аса из Батајнице и све осим пораза 3:0 био би астрономски успех за гошће јер екипа из Старе Пазове делује незадрживо, али хвалићемо их више, има времена. Цаковић је поново затегао екипу у правом тренутку, баш за почетак првенства и стога шест победа делује као права мера за млади тим Јединства. Видећемо хоће ли их ико зауставити и када јер то за сада делује као немогућа мисија, а најтежи део првог дела шампионата је иза плавог тима.

Слично је и у дуелу Срема и ТЕНТ-а где је тим из Обреновца са предзнаком фаворита, без обзира на то што су Сремице одиграле неколико сјајних утакмица и уписале две победе. „Енергетичарке“ су у прошлом колу претрпеле први пораз у сезони од Јединства и желе победу која би их вратила „у седло“ пред тежак распоред до полусезоне.
За крај суботњег програма гледаћемо дуел Железничара и Црвене звезде, екипа са огромним амбицијама ове сезоне. Оба тима имају пет победа и једна пораз (оба од

Старопазовчанки) и зато је овај меч веома важан, а победник ће лакше дисати јер остаје у врху и трци за лидером. Последња два међусобна меча добиле су Београђанке, у финалу Купа Србије прошле сезоне са 3:1, а исти резултат уписале су у Суперкупу када су освојиле први овосезонски трофеј. Ипак, далеко од тога да је лако играти у Лајковцу, зато је сигурно да ћемо гледати неизвесност и квалитет па нек победи бољи и спремнији у овом тренутку.

За крај кола, Омладинац ће дочекати Партизан Ефбет у Старој Пазови и намеће се закључак да је домаћин фаворит, али неће бити лако. Црно-беле су изгубиле у прошлом колу од Инђије после тај-брејка, па треба вратити „брејк“, али младост из Нових Бановаца остаје одређена енигма у овом тренутку.

Што се тиче мушке Суперлиге, пет мечева гледаћемо у суботу и један у недељу, с тим да је ситуација слична као код дама и да ће једино меч у недељу носити име дерби.

У суботу, актуелни шампион Војводина дочекује Јединство из Старе Пазове. Свака част Сремцима за досадашње представе, али тешко да ће моћи нешто у Спенсу, традиционално најтежем гостовању. Никада Јединство није добило Вошу, па треба очекивати да лидер упише нове бодове. Одмах за њима, на истом месту Нови Сад Манекс дочекаће Рибницу, а одмах да кажемо да се Краљевчани нису добро провели на прошлом мечу у Српској Атини када је максимално поражена од црвено-белих. Ипак, Нови Сад Манекс је са половичним скором (3-3) једна од екипа које ће се борити за плеј-оф јер је јасно да опстанак више не постоји у њиховом речнику. Младост против искуства – биће занимљиво.

Рањени Партизан Ефбет се лагано прегрупише, али непознато је колики ће играчки фонд имати Боки Јанић за овај важан дуел, а ривал је Млади радник, екипа која нас је одушевила у неколико наврата ове сезоне. Оба тима су у врху, одмах иза Воше, али са мечом мање па је овај веома важан. Црно-бели су уписали три победе против тимова из доњег дома и ово је добар испит против Пожаревљана који желе наставак добрих игара и потенцијално звање најпријатнијег изненађења шампионата.
Крагујевачки Раднички фаворит је на гостовању у Љигу јер Спартак нема освојен бод у првих шест кола и очекује их тешка борба за опстанак до краја, а за меч између Карађорђа и Такова нико не може да каже ко је бољи или ко је фаворит. Тим из Тополе је до сада победио само Љижане, али је тим из Горњег Милановца добио Звезду, што се сигурно више броји. Ко ће први од ова два тима до друге победе у сезони, видећемо, али све мириши на пет сетова.

Шлаг на торти је остављен за недељу (18 часова), а састају се Црвена звезда и Спартак из Суботице. Београђани су у серији од два пораза, плус испадање из Европе, па моментум није на њиховој страни, док су „голубови“ поражени од Војводине у претходном дербију. Потребно је да се нешто деси београдским црвено-белима, нека победа која би покренула лавину боље игре, али Спартак није тим против кога можете да се „вадите“. У полуфиналу плеј-офа прошле сезоне, Спартак је управо у Београду направио одлучујући брејк у трећој утакмици дошао до финала, а видећемо сада да ли је време за освету или ће бодови поново на север Србије?

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!