Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 7. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Иза нас је и 7. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева. 

Одбојкашице:

7pk1

Петак, 18.11.2022.

Спартак – Уб 0:3 (19:25, 14:25, 20:25)

Одбојкашице Уба забележиле су победу на премијери 7. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су вечерас, као гошће, савладале Спартак са 3:0.

Уб је агресивно ушао у овај сусрет и асовима Раде Перовић, уз одличну игру читавог тима повео са 5:2 и 7:4. Најпре је екипа Саше Недељковића окренула резултат и повела са 8:7, да би нешто касније имала предност од 12:10 и 14:12. Ипак, у тим тренуцима уследела је права рапсодија гостујућег тима, који је преко Слађане Ерић и Бојане Ћелић направио серију од 9:1, и стигао на корак од освајања првог сета. Спартак у наставку није имао мотив за надигравање и Уб је врло брзо повео са 1:0. На почетку другог периода је тандем Баић-Коцић донео Спартаку вођство од 3:1 и 6:3. Ова мала предност одмах је упалила аларм код Убљанки, које су за тили час вођство вратиле на своју страну. Држао се домаћин још мало у животу, да би при резултату 13:16, уследео нови налет Уба, који је понајвише захваљујући Слађани Ерић, још једном направио серију од 9:1, и на тај начин дуплирао своје вођство. Покушао је Спартак концентрисаном игром на отварању трећег дела да помрси рачуне гошћама, али без успеха. Код резултата 9:9, најпре је Рада Перовић поново везала два ас сервиса, након чега су уследели ефектни блокови Глигорић и Новосел, који су дотукли Суботичанке. До краја је тим Маријане Боричић, и поред свих покушаја Спартака да се врати, сачувао предност и на табелу уписао нова три бода.

Субота, 19.11.2022.

Инђија – ЖОК Нови Сад 3:0 (25:14, 25:22, 25:12)

Екипа Инђије савладала је максималним резултатом Нови Сад на домаћем терену.

Стартовала је домаћа екипа одлично и повела са 12:4, па 22:13. Била је то недостижна предност и Инђија је без проблема освојила први сет. Током другог периода предност се константно смењивала, а при резултату 21:21, тим који предводи Никола Јерковић везао је три поена и стигао до три сет лопте. Сервис грешком Новосађанки, противнице су дуплирале своју предност. Расположене одбојкашице Инђије приказале су још бољу игру у последњем сету и врло лако стигле до великих 12 меч лопти, а затим одмах прву и реализовале у своју корист.

Јединство – АС Батајница 3:0 (25:21, 25:14, 25:17)

Одбојкашице Јединства наставиле су са серијом победа. Старопазовчанке су убедљивим резултатом савладале Батајницу.

Почетак сета припао је гостујућој екипи, међутим средином сета Јединство је прво изједначило, а потом и преокренуло резултат. Одржавајући стечену предност стигао је до три сет лопте, а успешним нападом Тамаре Миљевић и повео са 1:0. Држала се Батајница до резултата 9:9, али онда су уследили сјајни сервиси и још бољи напади Миљевић и домаћи тим је везао девет поена. Држало је Јединство резултат у својим рукама, а са два узастопна поена из блока Миње Осмајић и стигао на корак од победе. Одлучне су биле Старопазовчанке да заврше овај дуел у три сета и направиле су велику разлику (20:9), а без проблема стигле и до седам меч лопти. Тачку на ову утакмицу ставила је Даниловић, успешним поеном из напада.

Срем – ТЕНТ 0:3 (29:31, 23:25, 24:26)

У врло неизвесној утакмици, иако то коначан резултат не говори, одбојкашице ТЕНТ-а успеле су да изађу као победнице.

Од почетка па све до самог краја првог сета се вођство смењивало, а поеном из блока Нине Мандовић је ТЕНТ стигао први до сет лопте. Међутим, није допустио Срем да гостујућа екипа одмах поведе, али ипак су Обреновчанке успеле у тој намери, али су искористиле тек осму сет лопту. Виђена је боља игра екипе из Обреновца у другом периоду, све је било на њиховој страни. Није успео Срем да угрози противнице, већ је гостујућа екипа дуплирала своју предност. Наставио је ТЕНТ са добром игром и у последњем сету, повео је са 17:11, али тим Николе Каприца је пружио свој максимум и успео да поравна резултат (23:23). Још један сет се играо на разлику, али поново су одбојкашице из Обреновца биле боље и тако стигле до максималне победе.

Железничар – Црвена звезда 3:2 (25:14, 25:20, 10:25, 19:25, 15:11)

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су нову победу у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, код куће, биле боље од Црвене звезде са 3:2, по сетовима 25:14, 25:20, 10:25, 19:25 и 15:11.

Отворила је екипа Железничара сјајно овај дуел и на почетку првог сета повела са 10:1, па 20:5. Била је то огромна предност домаћина, на шта црвено-беле нису имале одговор. Знало се коме ће припасти први сет, а поеном из напада, Александра Узелац је само то и потврдила. Истим темпом наставио је тим Бранка Ковачевића и у другом периоду. Вођство је опет било у рукама Лајковчанки, одличним нападима повеле су са 15:9, затим 20:14. Нису  допустиле ни једног тренутка да им се противничка екипа приближи и врати у сет, већ су стигле до четири сет лопте, а успешним блоком Станојевић су и дуплирале своју предност. Тотално другачији тим и игра Црвене звезде виђена је у трећем сету. Нису хтеле Београђанке да препусте Железничару лаку победу, већ су убациле у "пету брзину" и повеле са 15:3, па 20:8. Убрзо су и дошле до 14 сет лопти, а ас-сервисом Таре Таубнер и завршиле сет у своју корист. Вратила је Црвена звезда своју игру и изградила шансу да се скроз врати резултатски у утакмицу. Повеле су 18:11, а уз грешке противничке екипе стигле и до пет сет лопти. Одмах прву је и реализовала у своју корист, а поеном Таре Таубнер је тим Ратка Павличевића изборио тај-брејк. Пети одлучујући сет је кренуо изједначено, али при резултату 4:4, Железничар је направио четири узастопна поена. Одржавао је стечену предност све до саме завршнице, а тачку на овај меч ставила је Ивановић поеном из напада. 

Недеља, 20.11.2022.

Омладинац – Партизан Ефбет 1:3 (15:25, 21:25, 25:20, 19:25)

Екипа Партизана Ефбет уписала је нова три бода у 7. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Одлична игра Партизана приказана је у прва два сета, где су црно-беле без проблема и константним вођством повеле са 2:0. Ипак, није допустио Омладинац да изгубе на домаћем терену максималним резултатом, већ је у трећи период  „убацио у пету брзину“ и повео са 14:5, а затим и да истим темпом стигне до седам сет лопти. Тек четврту сет лопту је искористио Омладинац поеном из напада Вајагић. Међутим, вратиле су Београђанке игру из прва два сета, водиле су током целог четвртог сета, па тако стигле и до шест меч лопти. Поеном из напада је Партизан Ефбет завршио ову утакмицу и однео три бода кући.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Тамара Миљевић (Јединство) са 23 поена, а пратиле су је Ана Круљ (Партизан Ефбет) са 22, као и Александра Узелац и Вања Ивановић (Железничар) са по 20 поена.

Утакмице 8. кола БПШ Суперлиге

ЖОК Нови Сад – Црвена звезда

Уб – Железничар

ТЕНТ – Спартак

АС Батајница – Срем

Партизан Ефбет – Јединство

Инђија – Омладинац

Одбојкаши:

Субота, 19.11.2022.

Партизан Ефбет – Млади радник 3:1 (28:26, 29:31, 25:17, 25:16)

Одбојкаши Партизана Ефбет везали су пети узастопни тријумф у првенству.

Иако је Партизан нешто боље ушао у утакмицу и повео најпре са 6:2, па 12:7 и 15:10, Пожаревлјани су у наредних неколико поена изједначили резултат. Рововска борба вођена је у завршници уводног сета у којој је тим из Пожаревца пропустио две сет лопте, док је Партизан из другог покушаја повео са 1:0. Почетак другог сета био је налик првом, али је овог пута тим Драгана Бонића све време био за петама ривала. Ушли смо у још један занимљив финиш, у којем су гости искористили тек шесту сет лопту и резултатски се вратили у меч. Међутим, тим Бојана Јанића је у наредна два сета и поред свих покушаја Младог радника релативно лако изашао као победник, што му је донело шесту победу у сезони.

Војводина – Јединство 3:1 (25:19, 25:20, 20:25, 25:22)

Новосађани су релативно лако стигли до нове победе, пошто су надиграли новог суперлигаша.

Сјајна игра у одбрани, али и нападу је чети Слободана Бошкана омогућила да поведе са 1:0. Јединство је у другом сету у великој мери подигло ниво своје игре, али ни то није било довољно како би одузели сет шампиону Србије. Међутим, труд гостију се исплатио у тречем сету, пошто је тандем Лукић-Шкрбић био и више него распуцан и екипа из Старе Пазове се резултатски вратила у меч. На срећу свих навијача у хали, Војводина је била довољно концентрисана у четвртом периоду и потпуно заслужено је остварила победу.

Карађорђе – Таково 3:0 (25:19, 25:16, 25:22)

Чета Невена Мајсторвића забележила је други тријумф у последња три кола и попела се за једну позицију на табели.

Старт уводног сета био је у знаку изједначене игре, да би Карађорђе при резултату 10:9 нанизао неколико поена, што му је врло брзо донело и вођство. Готово иста слика виђена је и у другом сету, у којем је домаћин при резултату 13:12 направио серију од 12:4 и на тај начин дуплирао вођство. У трећем, а испоставиће се касније и последњем периоду, гости су имали прилику да се резултатски врате у утакмицу, пошто су у завршницу ушли са вођством од 20:18. Ипак, тим из Тополе је у тим тренуцима направио серију од 6:0 да би нешто касније искористио трећу меч лопту за други тријумф у сезони.

Спартак Љиг – Раднички доо 0:3 (23:25, 18:25, 18:25)

Екипа Алексе Брђовића наставила је са серијом победа, пошто је у Љигу забележила трећу узастопну.

Права резултатска клацкалица виђена је у првом делу меча. Раднички је при резултату 14:14 нанизао неколико поена, који су му нешто касније и поред велике жеље домаћина донели вођство. Спартак се у другом сету одржавао у животу само до резултата 8:8, када су Александар Благојевић и другови убацили у пету брзину и врло брзо је на семафору писало 0:2. Крагујевчани су у трећем периоду само потврдили квалитет и стечену предност и релативно лако уписали нова три бода на табели.

Нови Сад Манекс – Рибница 1:3 (25:19, 20:25, 20:25, 25:27)

У дуелу младости и искуства тим Милана Симојловића је изашао као победник.

Иако су изабраници Неџада Османкача ношени невероватном подршком домаће публике повели у првом сету, Краљевчани нису клонули духом. Најпре су „мускетари“ преко расположеног Младена Бојовића поравнали укупан резултат, да би већ у наредном сету грешкама ривала стигли до потпуног преокрета. Најзанимљивији је био четврти период, у којем је и једна и друга екипа пружила свој максимум. Међутим, поменуто искуство Рибнице је у завршници ове утакмице дошао до изражаја и гости су из Новог Сада однели три бода.

Недеља, 20.11.2022.

Црвена звезда – Спартак Суботица 2:3 (27:25, 25:17, 17:25, 17:25, 13:15)

Дерби кола и једна од најзанимљивијих овосезонских утакмица одиграна је у Београду, а Суботичани су после великог преокрета стигли до важних бодова.

Велика борба вођена је у првом делу игре, у којем је резултатска разлика била наклоњена домаћој екипи. Звезда је већ у наредном сету и поред повреде Хосеа Караска успела да дуплира вођство. Одлучио је Ивица Јевтић и поред великог резултатског дефицита да подмлади екипу у наредном сету, што му се и исплатило. Спартак је одличном тимском игром најпре смањио заостатак за противником, да би у четвртом сету изнудио тај-брејк. Истинска борба вођена је у петом сету, а Црвена звезда се на почетку боље снашла и у завршницу је ушла са вођством од 13:10. Ипак, тада је Спартак преко Машуловића и Омара везао пет поена и изашао као победик из овог маратонског сусрета.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Радослав Парапунов (Војводина) са 32 поена, а пратили су га Младен Бојовић (Рибница) и  Душан Николић (Црвена звезда) са по 25 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 8. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Раднички доо

Таково – Спартак Љиг

Млади радник – Карађорђе

Рибница – Партизан

Спартак Суботица – Нови Сад Манекс

Војводина – Црвена звезда

(Фотографије: subotica.info, Инстаграм: @no1.robert (Robert), oktentobrenovac, okvojvodina)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!