Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Дербији у Убу и Новом Саду

Не сећам се кад је било оволико мечева петком као што је случај у овом колу, али по квалитету ривала, биће то сјајан увод у овај викенд. Лепо је за нас, љубитеље одбојке, што се коло игра између два меча Србије на Светском првенству и наравно да ћемо обратити посебну пажњу на утакмице у нашем елитном рангу, а бавићемо се помало и фудбалом тамо у понедељак ујутру, надамо се сви са другачијим осећајем од оног који је био актуелан после двобоја са Бразилом.


Иако ће на терене тек у суботу, почињемо нормално с дамама. Коло ће отворити дуел Партизан Ефбета и Јединства из Старе Пазове. Црно-беле су уписале све три победе које имају у последња четири меча и јасно је да су подигле форму, додуше против ривала који заузимају само дно табеле па је то било очекивано, а дочекаће лидера и екипу која је до сада највише показала. Пазовчанке руше редом и ситуација је таква да делује као да неће изгубити до новогодишње паузе, али потребно је да задрже тај ниво озбиљности. Прошле сезоне Јединство је оба пута било боље и уписало идентичне победе од 3:1.

У дуелу Аса и Срема, некако се намеће да су гошће фавориткиње. Тим из Сремске Митровице је везао четири пораза, али све од екипа из самог врха и треба рећи да није заслужио да не освоји ни сет јер се показао сјајно против фаворизованих тимова. Иако имају само победу више од екипа које ће се борити за опстанак, чини се да су по квалитету много изнад, па ће потврдити те тврдње победом против Аса. Тим из Батајнице мора да се потруди да добије јер би у случају пораза највероватније до краја сезоне стрепео за статус у елити.

Шампионке долазе у Нови Сад и ту нема пуно шта да се дода. Једина жеља домаћих треба да буде борба са далеко квалитетнијим ривалом и најпре уживање у једној таквој утакмици и још једна солидна представа пред домаћим навијачима, без обзира на унапред познати исход. Београђанке би требале лагано да се прошетају Спенсом и добро ће им доћи овакав дуел после пораза у прошлом колу.

Суботичанке иду у Обреновац и можда бисмо могли да видимо неке промене у игри „голубица“ после периода упознавања и навикавања на рад тренера Недељковића, али домаће имају предзнак фаворита. Ово је и последњи меч за „енергетичарке“ који може да уђе у категорију лакших јер их очекују дербији у наредних неколико кола. Ипак, само један пораз до сада уз шест победа довољна су гаранција да би Тент требао да упише три бода, али Спартак је тим који уме да изненади, без обзира на низ од три везана пораза.

За крај суботњег програма, Инђија дочекује Омладинац и у једном од комшијских сусрета, домаћима се смеши победа. Знамо колико су Инђијке имале тежак распоред на почетку и кренуле са 0:4, али би после овог кола могле до егала у односу победа и пораза. Предвиђања кажу да су Инђијке најзрелије за позицију шест, али квалитет тима сугерише да могу можда једну позицију горе, али о томе ћемо неком другом приликом. Омладинац је показао да је млад и квалитет и види се рад и напредак тима који предводи наш друг Марко. Можда је, реално гледано, само једна победа Омладинца до сада мало за оно колико екипа вреди и шта уме.

Коло ћемо затворити дерби сусретом у Убу где ће гостовати Железничар из Лајковца. Оба тима имају до сада шест победа и пораз па је важност дуела на високом нивоу, а овај меч одлучиће директно ко остаје у најближој трци са Јединством. Уб је везао две максималне победе, а Лајковчанке су у серији од четири тријумфа, укључујући и онај у дербију прошлог кола против Црвене звезде. Прошле сезоне међусобни дуели у лигашком делу припали су Железничару који је оба пута славио са 3:0, а затим су се састали у полуфиналу плеј-офа где су Лајковчанке повеле, али је Уб победио 2:1 у серији и то после пет сетова у петом мечу.

Већ данас, у петак, на програму су четири меча код мушкараца. Програм овог кола отвориће Војводина и Црвена звезда и овај дерби ће показати тренутно стање. Новосађани су лидери, са мечом више и два бода више од Партизана, па је победа императив како би могли да рачунају на останак на врху. Важан је меч за Новосађане јер су пре пар дана поражени у првом мечу полуфинала Купа у Пожаревцу, а Звезда је у лошем моменту па три везана пораза у лиги и испадање из Европе сигурно су пољуљали темеље у црвено-белом тиму.

Јединство ће у Старој Пазови дочекати Раднички, на традиционално тешком терену, али треба рећи да су Шумадинци фаворити. Питање је да ли ће у тиму домаћина бити и на ком нивоу Томо Мицић који је пропустио прошли меч због повреде скочног зглоба, а знамо колико је важан у игри Сремаца. С друге стране, Крагујевчани су одиграли веома добро први меч полуфинала Купа и савладали Партизан Ефбет па ће осокољени и том победом на тешко гостовање. Последњи пут су се састали у оној незавршеној „корона сезони“ када је Јединство код куће славило победу од 3:1.

Рибница је у серији од четири везане лигашке победе, а исто је учинио и Партизан па је ово још један дери овог кола. У својој серији Краљевчани су славили против Спартака из Суботице и Звезде, а у прошлом колу савладали су Нови Сад Манекс у гостима па у доброј форми дочекују актуелног освајача Купа Србије. Црно-бели се лагано комплетирају и поново ствари долазе на своје место, с тим да ће се трудити да што пре забораве пораз у Крагујевцу и наставе с добрим играма у лиги. Прошле сезоне су ова два тима у свих пет међусобних сусрета победом бранила домаћи терен.

Суботички Спартак дочекује Нови Сад Манекс и сигурно ће на свом терену бити фаворит. У прошлом колу су „голубови“ направили сензацију и дошли до победе у Београду против Црвене звезде и то после вођства домаћина од 2:0. Сјајна је Јозина екипа, заиста уме да достигне сјајан ниво одбојке, што сваком ривалу представља проблем. С друге стране, млади Новосађани ће показати зубе, као и свима до сада, али биће потребна магија да се добије у „Дудовој шуми“. Ипак, сазнали смо у међувремену да је овај меч одложен, тако да ћете о новом термину одигравања ове утакмице бити благовремено обавештени.

У суботу, Таково дочекује Спартак из Љига и победом би највероватније решили питање избегавања последњег места на табели те би са се Карађорђем, па можда и још неким борила за опстанак. Ово је једна од последњих шанси за Љижане да се врате у живот и покушају да избегну испадање. Има још пуно до краја, али Спартак није још освојио ни бод у почетних седам мечева.

Млади радник дочекује Карађорђе у истом термину од 19 часова и фаворит је код куће. У последња три кола Пожаревљани су претрпели два пораза (од Војводине и Партизан Ефбета), па је време за победу и повратак на стазу сигурних игара и добрих резултата. Карађорђе је за сада добио све мечеве које је морао да добије и мирнији може да уђе у овај дуел, па и да се потруди да откине неки бод у гостима.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!