Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Окончано је и 8. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице и одбојкаше. Као и обично, имали смо прилику да пратимо веома занимљиве и неизвесне утакмице. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева. 

Одбојкашице:

8pk1

Субота, 26.11.2022.

Партизан Ефбет - Јединство 0:3 (23:25, 20:25, 19:25)

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове стигле су до нове победе у 8. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јове Цаковића су вечерас, као гошће, савладале Партизан Ефбет са 3:0.

Домаћин је нешто боље отворио уводни сет, али нису се ту зауставиле играчице у црно-белим дресовима, пошто су у наставку само повећале своје вођство (9:5). Ипак, тим из Старе Пазове је већ кроз неколико поена поравнао резултат. Овај резултатски повратак, дао је додатни мотив гошћама да у наставку појачају са нападима, што је брзо резултирало преокретом. Стигле су Пазовчанке до четири сет лопте, а последњу су реализовале у своју корист и повеле са 1:0. Екипа Дарка Закоча била агресивнија на почетку и повела са 9:5 и 11:8. И овог пута су Исидора Коцкаревић и другарице успеле да се резултатски врате у овај сет, након чега се играло поен за поен. Међутим, при резултату 19:19, Јединство је залагањем читаве екипе направило серију од 6:1, и са 25:20, дуплирало је вођство. У трећем, уједно и последњем сету, гошће су још једном после успаваног почетка, на крају изашле као победник.

ТЕНТ - Спартак 2:3 (25:23, 25:20, 22:25, 24:26, 12:15)

У врло неизвесној утакмици, екипа Спартака је после пет сетова успела да забележи своју трећу победу у овој сезони.

Од средине првог сета је ТЕНТ имао резултат у својим рукама, међутим успео је Спартак у завршници да изједначи и да затим пређе у минималну предност. Ипак, стижу Обреновчанке до сет лопте, а успешним нападом Јоване Цветковић и до 1:0. Наставио је ТЕНТ са добром иром и у другом делу, све је било на страни домаће екипе која је стигла до четири сет лопте, а грешком противниче екипе и дуплирала предност. Нису хтеле Суботичанке да лако препусте победу, већ су пружиле свој максимум и скроз се вратиле у утакмицу. Повеле су у трећем сету са 16:9, па 19:15, а та предност им је била довољна да дођу до освајања првог сета. То им је дало још већи мотив да наставе са сјајном игром и да у завршници добију још један сет који се играо на разлику. У тај-брејку је Спартак повео са 5:1, па 7:4, а домаћи тим је покушавао на све начине да изједначи. Међутим, екипа из Суботице је стигла до две меч лопте, а одмах прву и реализовала у своју корист. Потпуни преокрет и трећа победа за Спартак.

8pk2

ЖОК Нови Сад - Црвена звезда 0:3 (14:25, 17:25, 25:27)

Екипа Црвене звезде је оправдала улогу фаворита у овој утакмици и забележила максималну победу.

Повео је серијом поена на почетку Нови Сад, али брзо је Црвена звезда изједначила, а затим и преокренула резултат. При резултату 9:9, црвено-беле су направиле седам узастопних поена и стекле велику предност. Брзо су Београђанке дошле до 10 сет лопти, а затим поеном из напада Хелић повеле са 1:0. Још боља игра Црвене звезде виђена је у другом сету, повела је са 10:3, па 15:6. Одржавао је стечено вођство тим Ратка Павличевића, који је стигао до девет сет лопти, а овог пута Живојиновић је сјајним нападом ставила тачку на овај период игре. Највећи отпор су Новосађанке пружиле у последњем сету који је од почетка до краја био неизвестан. Није искористила екипа из Београда две меч лопте, али ипак су успеле да заврше утакмицу у три сета и то грешком противничке екипе.

АС Батајница - Срем 1:3 (14:25, 22:25, 25:21, 13:25)

Одбојкашице Срема уписале су нова три бода у табелу.

Од почетка па све до самог краја је Срем имао резултатску разлику на својој страни, а онда је релативно лако стигао и до 10 сет лопти и вођства од 1:0. Нешто већи отпор пружила је домаћа екипа у другом периоду игре, али очигледно недовољно, јер је Срем дуплирао своју предност. Опустио се гостујућ тим, а искористила је то Батајница која је повела са 18:13. Одржавале су ту предност све до саме завршнице и успешним нападом Станковић освојиле сет. Кренуле су добром игром и у четвртом, али брзо се Срем сабрао и поравнао резултат, а потом и преокренуо. Грешке Батајнице утицале су на повећање предности противничке екипе, а са додатним одличним сервисима Срем је дошао до великих 11 меч лопти и тријумфа у гостима.

Инђија - Омладинац 2:3 (25:18, 25:16, 18:25, 23:25, 11:15)

Након преокрета екипа Омладинца је тријумфовала на гостујућем терену.

Прва два сета је Инђија била доминантнија на терену и предност је била константно на њиховој страни. Нису допуштале противницама да дођу до своје игре, већ су искористиле своје шансе и повеле са 2:0. Међутим, гостујућа екипа је кренула да игра на све или ништа, што се на крају и исплатило. Освојивши трећи сет, додатно је био мотивисан тим који предводи Марко Николић и са два везана поена из блока Шућуровић тотално се вратио у утакмицу. Изједначена игра била је на почетку петког одлучујућег сета, али при резултату 5:5 Омладинац је везао два поена и стекао минималну предност. До самог краја није успела Инђија да изједначи, а гости су стигли до пет меч лопти и Вајагић је поеном из напада ставила тачку на ову утакмицу.

8pk3

УБ - Железничар 1:3 (20:25, 24:26, 33:31, 18:25)

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су тријумф у дербију 8. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, као гошће, поразиле Уб са 3:1.

Гошће су нешто боље ушле у овај меч, пошто су поенима Кејси Велтман и Александре Узелац повеле најпре са 3:1, па са 7:4. Међутим, Уб је преко Анет Барбаре Бенитез везао три поена и стигао до изједначења. У наставку је почео је Железничар да ниже поене као на траци, а Маријана Боричић је са два тајм-аута у кратком временском интервалу покушала да пробуди своје изабранице. Ипак, није било начина како да се прекине доминација гошћи, које су и поред великог броја грешака у завршници, повеле са 1:0. Лајковчанке су и у другом делу меча биле и те како расположене. Поново је Александра Узелац прецизним поенима из напада предводила своје саиграчице, а потпору јој је пружала искусна Тања Станојевић. У тим тренуцима, на другој страни мреже су се пробудиле Александра Глигорић и Рада Перовић, које су својим блоковима, али и ас сервисима довеле екипу на поен заостатка (11:12). Уследела је неизвесна завршница, у којој се претежно играло поен за поен, а Железничар је сјајним нападима Мадан Розалес дошао до великих 2:0. За разлику од прва два, Уб је доста боље ушао у трећи период и залагањем целог тима повео са 3:1 и 6:4. Поенима Велтман и Розалес, гошће су направиле серију од 5:0, која их је нешто касније довела надомак максималне победе. Иако је Железничар у завршницу трећег сета ушао са шест поена предности (23:17), Уб се потрудио да драма не изостане у овом мечу. Најпре су изабранице Маријане Боричић у једном даху стигле до изједначења, да би мало касније и спасиле прву меч лопту. Обе екипе потрудиле су се да завршница буде спектакуларна. Убљанке су тек из шестог покушаја успеле да смање заостатак за ривалом (33:31). После још једног бољег почетка Уба, Лајковчанке су подигле ниво своје игре и стигле до четири поена предности. До краја више није било изненађења, пошто су гошће вешто сачувале своје вођство и са 25:18, пресудиле су Убу.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Нина Коцић (Спартак) са 29 поена, а пратиле су је Уна Вајагић (Омладинац) са 26 и Јована Цветковић (ТЕНТ) са 24 поена.

8pk4 

Утакмице 9. кола БПШ Суперлиге

Спартак – АС Батајница

Црвена звезда – Уб

Јединство – Инђија

Срем – Партизан Ефбет

Железничар – ТЕНТ

Омладинац – Нови Сад

Одбојкаши:

8pk5

Петак, 25.11.2022.

Војводина – Црвена звезда     3:1 (25:15, 25:15, 25:27, 25:23)

Дерби утакмица из које су Новосађани изашли као победници, била је прва на овонедељном репертоару.

Екипа Слободана Бошкана је организованом и доминантном игром у прва два сета, веома лако изашла на крај са успаваним ривалом. Колико је шампион био агресиван, говори чињеница да су црвено бели у тим периодима остали на свега 15 освојених поена. Успео је тим Игора Жакића да се пробуди у наставку и да трећи сет реши у своју корист, највише захваљујући Стефану Скакићу, његовим прецизним сервисима и ефектним поенима. Међутим, искуство Војводине било је пресудно у четвртом и последњем делу меча, из којег су „лале“ после узбудљиве завршнице изашле као победник.  

Рибница – Партизан Ефбет      3:1 (25:23, 30:28, 16:25, 25:22)

Екипа Милана Симојловића је наставила блистав низ победа и након Црвене звезде, у Краљеву је пао и други вечити ривал.

Права резултатска клацкалица виђена је у првом сету, у којем је на крају истрајнија била Рибница и повеле је са 1:0. Још већа борба вођена је у другом периоду, а посебно је завршница била занимљива. Краљевчани су најпре испустили три сет лопте, а затим су тек из осмог покушаја успели да дуплирају вођство. Није се тим Бојана Јанића предавао и поред чињенице да је био у великом резултатском дефициту, већ је у трећем сету агресивном игром врло брзо смањио заостатак. Међутим, Рибница је била решена да утакмицу заврши у четвртом сету, што јој је и пошло за руком и са 3:1, црно-бели су пали у Краљеву.

8pk6

Јединство – Раднички доо       1:3 (25:23, 15:25, 20:25, 18:25)

Крагујевчани су након преокрета забележили четврту везану победу у првенству.

У првом сету је вођена велика борба, из које је, и поред свих покушаја гостију, Јединство изашло као победник. Није пуно требало пуленима Алексе Брђовића да се врате у ову утакмицу, пошто су већ у наредном сету доминантном игром изједначили. Врло брзо на семафору је било и 2:1, пошто Јединство просто није имало одговор на нападе ривала. У четвртом, а испоставиће се касније и последњем периоду, Раднички је још једном био одличан у одбрани и нападу, и заслужено је славио после преокрета.

Субота, 26.11.2022.

Таково – Спартак Љиг       3:2 (23:25, 25:23, 19:25, 25:17, 20:18)

Најзанимљивији дуел ако не досадашњег тока првенства, онда сигурно овог кола, припао је Милановчанима.

Спартак је средином уводног периода преузео иницијативу, што му је нешто касније донело вођство, али је домаћа екипа већ у наредном сету одговорила истом мером. Љижани у тим тренуцима нису поклекли, већ су у следећем сету они поново били у предности. Када се Спартак понадао да може до прве овосезонске победе, Таково је на крилима Милана Крстића успело да још једном поравна резултат. Истинска борба вођена је у тај-брејку, а домаћин је на крају морао да броји до 20, како би изашао као победник.

Млади радник – Карађорђе      3:0 (25:18, 28:26, 25:21)

Пожаревљани су оправдали улогу фаворита и једини остварили максимални тријумф у овом колу.

Релативно лако је екипа Драгана Бонића изашла као победник из првог сета, сигурном игром у свим сегментима. Током целокупног другог периода, на стању је била игра поен за поен, а Млади радник је тек у завршници успео да сломи отпор ривала и поведе са 2:0. После успаваног почетка, Пожаревљани су средином трећег сета преузели вођство и до краја га искористили за максимални тријумф код куће.

8pk7

Спартак Суботица – Нови Сад Манекс

Утакмица је одложена због грипа који је захватио домаћу екипу, а нови датум одигравања је 29. новембар, од 19.00 часова.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Милан Крстић (Таково) са 31 поеном, а пратили су га Младен Бојовић (Рибница) са 28 и  Данијел Грувијус (Партизан Ефбет) са 24 поена.

8pk8

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 9. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Јединство

Спартак Љиг – Млади радник

Нови Сад Манекс – Војводина

Партизан Ефбет – Спартак Суботица

Раднички доо – Таково

Карађорђе – Рибница

(Фотографије: subotica.info, Инстаграм: @ok_omladinac_novibanovci)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!