Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, што значи да смо на половини регуларног дела сезоне. У овом колу имали смо прилику да пратимо узбудљиви „вечити дерби“, али су и остале утакмице, као и обично, биле веома занимљиве и квалитетне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

11pk1

Петак, 16.12.2022.

Црвена звезда - АС Батајница 3:0 (25:19, 25:13, 25:22)

Екипа Црвене звезде остварила је осму победу у 11. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиги.

Одбојкашице Батајнице ушле су боље у утакмицу и повеле на почетку, а ту предност одржавале све до завршнице. Међутим, при резултату 19:16 за њих, Црвена звезда је направила невероватних девет узастопних поена и ипак освојила сет.  Сјајна игра домаћина донела им је велико вођство од 16:3, а убрзо су црвено-беле имале 13 сет лопти. Трећу су успешним нападом реализовале и тако дуплирале своју предност. Током трећег сета изабранице Ратка Павличевића су у више наврата имале вођство, али је гостујућа екипа успевала да изједначи. Ипак, у завршници кроз два успешна блока Божице Марковић и поеном из напада Живојиновић, Црвена звезда је забележила максималну победу.

Спартак – Инђија        3:2 (20:25, 22:25, 25:17, 25:21, 15:11)

Одбојкашице Спартака из Суботице оствариле су тријумф у 11. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичанке су, код куће, након преокрета надиграле Инђију са 3:2.

Иако је Спартак одличним сервисима отворио овај дуел са 5:2, брзо је Инђија предвођена тандемом Исаиловић-Обреновић окренула резултат и повела је са 13:9. Имала је домаћа екипа спреман одговор на овај повратак гошћи и серијом од 5:0, поново је вођство приволела на своју страну. Међутим, ни то није превише утицало на Инђију, која је у наставку још једном подигла ниво своје игре и блоковима Данијеле Андрић успела да стигне до лепе резултатске залихе. Овог пута је екипа Николе Јерковића сачувала ту предност и први сет је привела крају са 25:20. Инђијке су одмах у другом периоду блоковима Јане Андрић и Теодоре Исаиловић повеле са 5:1, што је натерало Сашу Недељковића да затражи тајм-аут. Добро је пауза утицала на домаће одбојкашице, пошто су по повратку на терен везале три поена. Ипак, опрезна је била гостујућа екипа и за тили час је одговорила истом мером. У наставку је Инђија вешто чувала стечену предност и у завршницу је ушла са шест поена вишка (19:13). Покушао је Спартак у тим тренуцима да се приближи гошћама, у чему је и успео, али је било прекасно за преокрет и Инђија је повела са 2:0. Видело се на почетку трећег дела игре да ће изабранице Саше Недељковића дати све од себе како би продужиле меч. Биле су сигурне у свим сегментима игре и труд се врло брзо исплатио. Залагањем читаве екипе, Суботичанке су најпре повеле са 5:1, па са 9:5 и 18:11, да би се са 25:17, резултатски вратиле у ову утакмицу. И једна и друга екипа желела је да испуни зацртан циљ, што је утицало да резултат константно буде у егалу. Тим Николе Јерковића је први запретио и при резултату 11:11, направио је серију од 5:1, али је већ у наредна четири поена резултат поново био изједначен (16:16). Ушло се у још једну узбудљиву завршницу, у којој су домаће одбојкашице преко Нине Коцић и Ане Јековић, али и грешака ривала, стигле до четири сет лопте (24:20). Иако је Инђија спасила прву, Спартак је из друге шансе успео да реши сет у своју корист и меч одведе у тај-брејк. Инђија је преко Теодоре Исаиловић  прво повела са 4:2, па са 7:5 и 9:7. Иако је у том моменту изгледало да ће гошће изаћи као победнице из овог сусрета, популарне „голубице“ су се побринуле да не буде тако. Зналачки су искористиле грешке ривала и одличним блоковима Лорене Сипић везале четири поена, која су касније била и више него довољна за нови, четврти везани тријумф у првенству.

11pk2

Субота, 17.12.2022.

Јединство - ЖОК Нови Сад       3:0 (25:19, 25:15, 25:15)

Одбојкашице Јединства оствариле су 11. везану победу у Банка Поштанска штедуоница Суперлиги и укупно 15. у низу у свим такмичењима.

Дао је тренер Јединства Јово Цаковић у овом дуелу прилику играчицама које не виђамо често на терену. Повеле су Пазовчанке од почетка, а Нови Сад није имао решење чак ни за другу поставу. Серијом од четири поена и ас-сервисом Соње Даниловић, Јединство је повело са 1:0. Наредна два сета завршена су идентичним резултатом, а екипа из Старе Пазове није допустила противницама да дођу до своје игре, већ су оправдале улогу фаворита и забележиле максимални тријумф.

ЖОК Уб – ТЕНТ    1:3 (20:25, 27:25, 22:25, 22:25)

Одбојкашице ТЕНТ-а забележиле су седму победу на гостујућем терену.

Током првог сета видели смо изједначену игру током већег дела, обе екипе давале су свој максимум и кроз сјајне нападе и блокове смењивала се минимална предност. При резултату 18:17 за домаћина, ТЕНТ је направио серију од пет поена и тиме се одвојио резултатски од противника. До самог краја одржавао је стечену предност и стигао до четири сет лопте, а ас-сервисом реализовао прву и повео са 1:0.  Није демотивисало Уб изгубљен претходни сет, већ је ушао оштро у други и на самом почетку повео са 8:1, па 15:6. Ипак, невероватном серијом од 10:2, Обреновчанке су успеле да дођу на поен заостатка, а потом и поведу. Добили смо неизвесну завршницу, коју су на крају Убљанке привеле у своју корист и поравнале укупан резултат. Наставио се овај дуел изједначено, права резултатска клацкалица била је до саме завршнице. Још једном је екипа из Обреновца направила серију поена и прешла у вођство. Покушавао је тим Маријане Боричић да се врати у сет, али није у томе и успео. Већ у следећем тренутку на страни гостију је било нових четири сет лопте, а гршком противница ТЕНТ је дошао на корак од победе. Велика борба је била од почетка овог дуела, па тако и у последњем сету. Почетак је био на страни гостујућег тима, док је средина опет била изједначена. Ипак, одбојкашице ТЕНТ-а су кроз поена Јоване Цветковић стигле до две меч лопте, а тачку је ставила Мијатовић успешним нападом.

11pk3

Срем – Омладинац     3:0 (25:20, 25:23, 25:21)

Екипа Срема остварила је максимални тријумф на домаћем терену.

Од почетка сета, па све до самог краја Срем је држао резултат у својим рукама и без проблема стигао до вођства од 1:0. Пружио је Омладинац нешто бољу игру у другом периоду, повео на самом почетку, али успео је домаћи тим да изједначи резултат. У наставку је било неизвесно, али при резултату 23:23 кроз успешан напад Сарић и ас-сервис Живановић Срем је дуплирао своју предност. Одлучан је био домаћин да заврши утакмицу у три сета и у томе је и успео.

Железничар - Партизан Ефбет        3:0 (25:13, 25:19, 25:23)

Екипа Железничара из Лајковца савладала је Партизан Ефбет са 3:0, у последњој утакмици 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Сам почетак је био изједначен, али при резултату 12:10 за домаћи тим, уследила је невероватна серија Железничара од 12:2 и самим тим и 12 сет лопти. Другу је екипа из Лајковца реализовала у своју корист и повела са 1:0. Наставио је тим Бранка Ковачевића да ређа поена, уз сјајне сервисе и још боље напада брзо је стигао до нових осам сет лопти, а уз грешку противница и до 2:0. Покушавале су црно-беле да се врате у утакмицу, повеле су на почетку трећег сета, али успеле су Лајковчанке да изједначе, а затим и преокрену резултат. Међутим, узвратиле су Београђанке истом мером, али на 23:23 уследила два узастопна поена домаће екипе и нова три бода.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Нина Коцић (Спартак) са феноменална 33 поена, а пратиле су је Теодора Исаиловић (Инђија) са 30 и Јована Цветковић (ТЕНТ) са 24 поена.

11pk4

Утакмице 12. кола БПШ Суперлиге

Спартак – Омладинац

Срем – Јединство

ЖОК Уб – АС Батајница

Црвена звезда – Партизан Ефбет

Железничар – Инђија

ЖОК Нови Сад – ТЕНТ

Одбојкаши:

11pk5

Четвртак, 15.12.2022.

Нови Сад Манекс – Јединство  0:3 (22:25, 20:25, 21:25)

Пазовчани су у дуелу нових суперлигаша, остварили максимални тријумф, за који су морали ваљано да се помуче.

Домаћин је био бољи у првом делу уводног сета, пошто је минималну предност вешто чувао. Ипак, Јединство је при резултату 13:12, подигло ниво своје игре и преко Мицића и Шкрбића је стигло до преокрета, а убрзо и до вођства од 1:0. У другом делу су изабраници Жељка Вукелића били агресивни од старта, а посебно су средином сета били доминантни пошто су направили серију од 9:1. То је био пресудни моменат у другом периоду и гости су са 25:20, дуплирали вођство. У трећем, а испоставиће се нешто касније и последњем сету, Јединство је у завршници успело да сломи отпор ривала и поново је серијом поена окренуло резултат у своју корист, што је Пазовчанима донело максималну победу.

Петак, 16.12.2022.

Спартак Љиг – Спартак Суботица          1:3 (15:25, 15:25, 25:23, 18:25)

У дуелу два Спартака, Суботичани су оправдали улогу фаворита и завележили важну победу.

У прва два периода, тим Ивице Јевтића је био и више него доминантан и брзо је повео са 2:0, оставивши ривала на свега 15 освојених поена у оба сета. Био је решен гост да и у трећем делу игре буде брз и што пре оствари максималну победу. Међутим, при резултату 14:10, у корист Суботичана, домаћин прави серију од 8:2, која је видно пореметила противника. Иако је вицешампион Србије успео да брзо врати предност на своју страну, домаћи одбојкаши су били истрајни и са 25:23, смањили су заостатак. Ипак, Немања Јунгић и другови су у четвртом сету заборавили на дешавања из претходног и брзо су повратили игру из прва два, што је резултирало победом од 3:1.

Субота, 17.12.2022.

Партизан Ефбет – Црвена звезда   2:3 (20:25, 25:19, 25:17, 16:25, 13:15)

Након безмало годину дана, коначно смо имали прилику да пратимо „вечити дерби“, који је донео пуно узбуђења и неизвесности.

Звезда је на почетку овог меча била за нијансу агресвинија и стекла је неколико поена предности, који су јој били и више него довољни да поведе са 1:0. Ипак, Партизан није колнуо духом, већ је знао да има квалитет да се супротстави вечитом ривалу. У наредна два сета су изабраници Бојана Јанића показали зубе и релативно лако су стигли до преокрета и вођства од 2:1. Предаја није била опција за црвено-беле, који су у четврти период ушли решени да што пре изборе тај-брејк. Тако је и било, пошто је чета Игора Жакића од почетка била агресивна и са 25:16, одвела је меч у пети сет. А тамо смо имали прилику да гледамо тактичко надмудривање два перспективна тренера. После неколико преокрета и велике борбе, Звезда је прва стигла до меч лопте, коју је одмах уграбила и остварила је престижну победу.

Карађорђе – Војводина    0:3 (18:25, 21:25, 18:25)

Новосађани су за нешто више од сат времена, лако изашли на крај са екипом из Тополе.

Тим Слободана Бошкана је од почетка утакмице био доминантан у свим сегментима игре и одмах је направио превагу (11:4). До краја првог дела, Карађорђе једноставно није могао да надокнади велики заостатак и „лале“ су повеле са 1:0. У другом периоду вођена је велика борба, али је и овог пута Воша водила главну реч. Иако је Карађорђе све време био за петама ривалу, шампион Србије је у завршници успео да се одлепи и убрзо увећа своју предност. Трећи сет био је готово исти као и први, пошто су гости од старта били агресивни и на крају су лако надиграли новог суперлигаша.

Раднички доо – Рибница  2:3 (25:16, 20:25, 26:24, 20:25, 14:16)

Иако је вечити дерби био у центру пажње, Крагујевчани и Краљевчани одиграли су, може се слободно рећи, занимљивију утакмицу.

Тим Алексе Брђовића је на почетку меча био за нијансу бољи, а превагу средином сета донео је Ковач са три везана аса. У наставку се разгоропадио и остатак тима и домаћин је на доминантан начин повео са 1:0. Међутим, Рибница је имала спреман одговор, пошто је средином другог сета наметнула своју игру и успела је да изједначи резултат. Трећи сет био је најзанимљивији у овом мечу, пошто смо имали прилику да пратимо праву резултатску клацкалицу. У њој се после рововске борбе боље снашао Раднички, пошто ја најпре спасао сет лопту, а потом искористио своју прву шансу и повео са 2:1. Ипак, Рибница је у четвртом сету заиграла по провереном рецепту и на идентичан начин као и у другом је по други пут вратила егал. Истинска борба вођена је у тај-брејку, у којем је тим Милана Симојловића смогао снагу и стигао је до минималне али битне победе.

11pk7

Недеља, 18.12.2022.

Таково – Млади радник    0:3 (19:25, 15:25, 20:25)

Овом победу су Пожаревљани заузели другу позицију на табели.

Није од почетка утакмице Млади радник желео да буде агресиван већ се одлучио да темпира форму за даљи ток меча. То је Таково умело да искористи и после изједначеног почетка је асовима Дустинца повело најпре са 12:9, па са 14:10. Међутим, гости су имали спреман одговор и поенима искусног Горана Бјелице, експресно су се вратили у овај период (17:17). Овај повратак је скроз пореметио домаћина који је у завршници почео да греши, а Пожаревљани су знали како то да искористе и са 25:19, повели су са 1:0. Решени су били пулени Драгана Бонића да у другом сету, без одуговлачења, дуплирају своје вођство. То им је убрзо пошло за руком, пошто су од старта били довољно концентрисани, али и агресивни. Доминирали су у свим сегментима игре, а противник просто није могао да им парира. Ређали су се поени Тупчија и Чубрила, али и остатка тима, и Млади радник је на крају оставио ривала на свега 15 освојених поена. Покушала је домаћа екипа на старту трећег сета да буде конкурентна, у чему је и успела, али само до резултата 10:10. У тим тренуцима су Пожаревљани поново убацили у пету брзину и почели су да нижу поене. Иако су направили неколико непотребних грешака, гости су их неутралисали прецизним нападима и на крају су са 25:20, забележили максималну победу на страни.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Александар Благојевић (Раднички доо) са 29 поена, а пратили су га Милија Мрдак (Партизан Ефбет) са 24 и Младен Бојовић (Рибница) са 23 поена.

11pk8

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 12. кола БПШ Суперлиге

Таково – Рибница

Јединство – Млади радник

Спартак Љиг – Војводина

Карађорђе – Црвена звезда

Партизан Ефбет – Нови Сад Манекс

Раднички доо – Спартак Суботица

Фотографије: OK Radnički doo, subotica.info, Instargram @oktentobrenovac

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!