Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Срећна Нова година!

Овим 12. колом у нашој Суперлиги долазимо до паузе у првенству коју ће сви клубови искористити да се прегрупишу, можда додатно појачају и што спремнији дочекају наставак шампионата, а затим и борбе за титулу које нису уопште тако далеко. Још овог викенда уживаћемо у најбољој одбојци, а онда следи заслужени мали одмор свима, па и љубитељима игре преко мреже у данима празника.


У последње време мушкарци имају већи примат петком па тако и овога пута коло почињемо из Горњег Милановца где гостује Рибница. Краљевчани су направили велики посао победом у Крагујевцу и трећа позиција је продукт сјајних игара у последње време, а Таково је и даље у кругу екипа које ће се борити за место у опсегу од пласмана у плеј-оф до испадања из лиге. У првом делу сезоне било је 3:0 за домаћина у Краљеву па је и сада фаворит.

Јединство ће у Старој Пазови дочекати Млади радник и очекује се да тим из Пожаревца оправда улогу фаворита, али далеко од тога да ће бити лако јер је Јединство сасвим друга „звер“ на свом терену и биланс од четири победе и седам пораза не значи много. Млади радник жели да сачува друго место и зато му треба тријумф, али Стара Пазова чува тајне непознате човечанству па је опрез увек неопходан.

Није баш било за очекивати да ће Звезда однети већи део плена из са Партизановог терена, али очигледно су бољи дани у току за црвено-беле, зато сада може да се очекује да могу да однесу бодове и из Тополе. Карађорђе је веома непредвидив и квалитетом може да парира свима, али видећемо да ли ће се звезде поклопити да савладају ону црвену. Узела је екипа из Тополе сет у Београду у првом делу сезоне, па је сигурно велика и квалитетна борба загарантована.

Војводина је знала да дозволи себи у прошлости да има не баш максимално пријатне тренутке у Љигу, пре свега у Купу, али у првенству нема грешке. Актуелни шампион зна како се побеђује, а сада је у серији од девет везаних, док је Љиг за сада најближи добијању прволигашког статуса, па зато не очекујемо проблеме за Новосађане.

У суботу имамо један меч код мушкараца, а Партизан Ефбет дочекује Нови Сад Манекс. После пораза од Јединства, Новосађани су ушли у мали проблем и јасно је да ће морати да се покрену мало више како би осигурали безбрижнију завршницу сезоне. Партизан зато жели останак у добром ритму, али и прикључак за тимовима који су тренутно у врху. Црно-бели су однели три бода из Спенса у првом делу сезоне.

За крај кола код мушкараца имамо дерби, а Раднички ће у срцу Шумадије дочекати Спартак из Суботице. Иако су Шумадинци бољепласирани, треба рећи да су одиграли два меча више од „голубова“ и зато је овај меч веома битан за оба тима. Суботичани су пребринули бриге и коначно оздравили што само може да им рашири крила, а томе доприноси и чињеница да су код куће у првом делу сезоне славили са 3:2. Такође, пробаће Крагујевчани да код куће одмах неутралишу пораз од Рибнице, а победа би била сјајан начин да се заврши ова година.

Коло код дама почеће Спартак и Омладинац. Можда би пре неког времена и поставили питање ко је фаворит, али смо јасно чули од Нине Коцић у подцасту да нема зезања са „голубицама“ и да су решене да наставе своју успешну серију. Четири везане победе лансирале су Спартак на шесто место на табли и треба очекивати напада девојака са севера на екипе из прве четворке. Омладинац иде у Суботицу у лошем тренутку, иако Вајагићева игра сјајно и предводи лигу по поенима, мораће још неко да је адекватно испрати на тешком терену.

Имамо нови дерби Срема, што баш и није проблем јер ове сезоне имамо четири екипе из овог региона. Јединство путује на запад у Сремску Митровицу и нада се наставку успешне серије која је сада на 11 победа, а томе придодајемо и добре партије у Европи. Зато је тешко очекивати, барем још неко време, да ће чета Јова Цаковића претрпети пораз, без обзира што Срем игра веома добро.
Уб игра одлично и велики је фаворит против Аса. Тим из Батајнице ће сигурно мисли и ресурсе усмерити ка неким мечевима које „могу“ да добију, а гостовање у Убу треба да сматрају једном сјајном провером тренутних могућности. Уб ће се са Звездом, можда и ТЕНТ-ом до краја борити за треће место на табели јер је тешка прича очекивати да може да нападне неко од прва два места због сада већ осетног заостатка од две, односно три победе.
Градски дерби је код мушкараца у прошлом колу донео благо изненађење, али да ли нешто тако можемо да очекујемо код девојака? Без обзира што је Звезда фаворит у дуелу против црно-белих комшиница, треба да очекујемо неизвестан дуел јер у градским вечитим дербијима често нема фаворита, без обзира шта табела каже. Имамо младу и полетну екипу коју води Дарко Закоч и зато је све могуће, а црвено-беле треба да се потруде да још једном одиграју озбиљно и да упишу девету победу ове сезоне.
Лајковчанке су велики фаворит код куће против Инђије иако знамо да је Јерковић сигурно спремио неки паклени план за бодове у гостима. Опет Инђија улази у низ од четири претешка меча, а Железничар побеђује редом и не мисли да стане. Тим из Срема неће морати да се брине око опстанка, али су сигурно амбиције клуба биле веће пре почетка сезоне и планови се за сада не испуњавају.
Крај кола код дама обележиће победа ТЕНТ-а у Новом Саду. „Енерегтичарке“ су у првом делу сезоне лако славила, а Новосађанке су слабије него тада па не треба очекивати никакву врсту сензације.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!