Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Настављамо још јаче

Признајте да сте се зажелели одбојке јер ми свакако јесмо. Прошли су празници, а следи део сезоне који ће нам дати одговоре на сва важна питања везана за нашу Суперлигу, па и оне испод. Већина екипа је одмарала и припремала се за наставак шампионата, а било је и оних који су играли европска такмичења.


Гледали смо одбојкашице Црвене звезде у Лиги шампиона, као и одбојкаше Војводине у истом такмичењу, а можда и највећу пажњу привукао је двомеч осмине финала Купа изазивача између Јединства из Старе Пазове и Уба где су Сремице одиграле сјајно други сусрет и нашле место међу осам најбољих у овом такмичењу. Уб је поново био близу, посебно после победе 3:2 у Старој Пазови, али ће ипак Јединство наставити европски пут и то са Портом у наредној рунди. Уз најлепше жеље за предстојећи двомеч са Португалкама, препоручујемо екипи да обавезно проба, ако већ није, чувени тамошњи национални слаткиш Паштел де ната, да још засладе победу.

У међувремену, имаће Цаковићева екипа посла у домаћим оквирима. У суботу Јединство дочекује Спартак. У дуелу две сјајне форме, домаће су поново фавориткиње и биће тешко Суботичанкама да настави серију од пет везаних победа јер их Јединство има 12 у лиги. Јединство је у серији од 24 везане лигашке победе над Спартаком, а Голубице су последњи пут победиле још 8. марта 2014. године.

У истом термину (субота, 19 часова), Срем ће дочекати Нови Сад и највероватније уписати 6. овосезонску победу јер је заиста тешко очекивати да Новосађанке могу до првог тријумфа у сезони и то на тешком гостовању у Сремској Митровици.

Играће тада и Инђија и Црвена звезда и то је поново за домаће део оног тешког низа утакмица којим су започеле сезону. Очекивања да ће Звезда напредовати из кола у коло како се буде ближио плеј-оф и да ће капитализовати мечеве из Лиге шампиона, потпуно има смисла. Инђијке могу да се боре и то ће сигурно урадити на домаћем терену, али Београђанке су велике фавориткиње на овом дуелу.

У недељу нас код дама очекују три меча, најпре Партизан Ефбет – Уб од 17 часова. Убљанке можда јесу мало уморне, али сваки наредни меч им је изузетно битан јер ће се водити озбиљне борбе од 3. до 5. места на табели које могу много да значе. Црно-беле су у серији од три пораза, али за сада држе позицију која их води у плеј-оф. У првом делу сезоне Уб је победио 3:0, а играле су ове екипе и пре непуних недељу дана реванш меч полуфинала Купа у ком су Убљанке славиле 3:1.

Омладинац ће у Старој Пазови дочекати другопласирани Железничар и гошће се много боље котирају. У одличној су серији, имају само победу мање од водећег Јединства, а треба рећи да су једини пораз ове сезоне претрпеле баш у Старој Пазови. Што се тиче екипе из Нових Бановаца, највероватније је завршила посао око опстанка, што је сигурно био превасходни циљ, а све преко тога биће огроман успех. Показаће зубе Лајковчанкама, али треба бити реалан и очекивати победу гостујућег тима.

У дуелу за крај кола, између Аса и ТЕНТ-а, не поставља се пуно питања јер се сви одговори унапред знају. Клинке из Обреновца напредују и то се види сваком њиховом новом утакмицом. Има ту сјајног репрезентативног материјала који тек треба да се обликује у оном пуном смислу те речи, па је 9. овосезонска победа веома близу.

Што се мушке Суперлиге тиче, навикли смо већ да је петак њихов дан. Три меч се играју у петак, а 13. коло почињемо дербијем Војводина – Раднички (17.30 часова). У сусрету првог и трећег на табели, домаћин жели наставак одличног низа који сада броји 10 победа, а идеална је прилика за Новосађане да се реванширају Крагујевчанима за једини пораз до сада. У Шумадији је Раднички славио победу од 3:0, па неће доћи у Српску Атину да се преда већ ће пробати да материјализује свој квалитет који је за сада одговоран за осам победа и четири пораза. Треба рећи да је Раднички последњи пут славио победу над Вошом у Новом Саду 18. новембра 2013. године.

Црвена звезда дочекује Спартак из Љига у правом тренутку. Не би требали црвено-бели да имају проблема, а видећемо у неким наредним мечевима и печат рада новог тренера Матијашевића. Искуство је дошло на клупу и можда би меч са Љижанима могао да буде прекретница у повратку Београђана ка врху табеле.

Спартак је у Суботици пре неколико дана направио велики преокрет и савладао Нови Сад Манекс у једном заосталом мечу па са већим еланом чека наставак лиге и дуел са екипом Такова. Милановчани су тренутно ван опасне зоне, али имају само бод више од плавих Новосађана и чини се да обема екипама предстоји борба за опстанак. У првом делу сезоне „голубови“ су уписали максималну победу па су фаворити и у „Дудовој шуми“.

Партизан Ефбет игра шарено у последње време па је пао на 5. место, а у суботу дочекује Јединство из Старе Пазове које са пет победа може много безбрижније у наставак шампионата. Немају искусни Сремци шта да изгубе, а непредвидиви су и зато црно-бели морају да буду максимално озбиљни на домаћем терену. У првом делу сезоне, Старопазовчани су победили 3:1, а још се прича о тада освојеном сету Партизан Ефбета када је било 25:8.

После нове пропуштене шансе у Суботици, Нови Сад Манекс играће у суботу код куће једну од одлучујућих утакмица ове сезоне и улози су огромни за обе стране. У Спенс долази екипа Карађорђа која има победу више и бод више од директног ривала па би победник овог дуела могао да се мало и опусти у наставку. Новосађани су славили победу у Тополи са 3:1 у првом делу сезоне и зато имају чему да се надају и у овом дуелу.

За крај кола, нови дерби, у недељу од 18 часова, Рибница дочекује Млади радник. Други на табели дочекује четвртог и улог је такође велики јер победа ће неку од ове две екипе оставити на потенцијалном другом месту (у зависности од исхода Војводина – Раднички). Краљевчани би победом олакшали себи позицију за наставак, али су нас доста пута до сада одушевили и заслужено су одмах иза лидера, али Пожаревљани су једна од најбољих екипа и зато ће сигурно вез притиска наступити на овом мечу у гостима, а то може да им донесе жељену предност. У првом делу сезоне у Пожаревцу, Рибница је добила први сет, али су три бода остала Младом раднику.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!