Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Након једномесечне паузе, услед новогодишњих и божићних празника, поново се игра клупска одбојка на теренима широм Србије. Протеклог викенда одиграни су скоро сви мечеви 13. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Одбојкашице и одбојкаши потрудили су се да нам након празника приреде прегршт занимљивих утакмица, које су као и обично биле веома квалитетне, неизвесне и занимљиве. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

13pk1 Одбојкашице:

Субота, 21.01.2023.
 
Срем - ЖОК Нови Сад 3:0 (25:15, 28:26, 25:17)
 
Одбојкашице Срема забележиле су своју шесту победу у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Велику предност стекао је Срем на почетку првог сета и све до самог краја није допустио противничкој екипи да се приближи. Серијом од пет поена ставио је тачку и повео са 1:0. Много већи отпор пружиле су одбојкашице Новог Сада у другом периоду.  Имале су Новосађанке вођство све до саме завршнице, а чак и две сет лопте да поравнају укупан резултат. Међутим, домаћи тим је успео да изједначи и на крају са 28:26 да дуплира своју предност. Држао се Нови Сад до средине трећег сета, али онда су уследила девет узастопна поена Срема који је тиме дошао до велике предности. Убрзо је Срем дошао и до седам меч лопти, а поеном из напада Михајловић и до максималног тријумфа. 
 
Јединство - Спартак Суботица  3:0 (25:21, 25:15, 25:18)
 
Изабранице Јове Цаковића наставиле су блиставу серију и оствариле су и тринаесту узастопну победу.
 
Почетак уводног сета био је у знаку изједначене игре, након чега је Јединство серијом успешних блокова стигло до лепе резултатске залихе (17:11). Ова предност била је и више него довољна домаћим одбојкашицама како би убрзо повеле са 1:0. Пазовчанке су у другом делу меча биле још доминантније. Држао се Спартак све до резултата 17:13, када је уследела серија Јединства од 8:2, која је домаћој екипи донела велико вођство. У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем периоду, Исидора Коцкаревић и другарице су још једном без превише муке изашле као победнице и забележиле нови тријумф.
 
13pk2
 
Црвена звезда – Инђија    3:0 (25:21, 25:20, 25:2
 
Иако је тим Николе Јерковића у сва три сета пружио јак отпор, црвено-беле даме стигле су до максималног тријумфа.
 
Инђија је ушла веома мотивисано у меч и повела је најпре са 6:2, па са 10:7 и 16:12. Међутим, Звезда је у тим тренуцима пронашла свој препознатљив ритам и за тили час је стигла до преокрета, а нешто касније и вођства од 1:0. Практично исти сценарио виђен је и у другом делу игре. Домаћа екипа имала је предност све до самог финиша сета, када је тим Ратка Павличевића још једном убацио у пету брзину и дуплирао своје вођство. За разлику од прва два, гошће су средином трећег сета стигле до особне предности (18:13), али су поново морале да се помуче како би изашле као победнице. Инђија је успела у завршници да стигне до изједначења, да би Звезда при резултату 21:21, направила серију од 4:1, која јој је омогућила да упише нова три бода.
 
Недеља, 22.01.2022.
 
Партизан Ефбет - УБ 0:3 (21:25, 13:25, 22:25)
 
Максималне су биле Убљанке на гостујућем терену у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Оштро је кренуо Уб у овај дуел и од самог старта па до саме завршнице вођство је било на страни гостују. Без проблема су Убљанке дошле до пет сет лопти, а поеном средњег блокера, Александре Глигорић повеле су 1:0. Наставио је тим Маријане Боричић са сјајном игром и лако дошао и до другог сета, допустио је противнику да освоји свега 13 поена. Покушавао је Партизан да се врати у утакмицу, али још једном је Уб дошао да већег вођства у раном делу сета, стечену предност је држао до завршнице и тако стигао до четири меч лопте. Успешним нападом Лукић је Уб реализовао своју трећу меч лопту и максимално тријумфовао на гостујућем терену. 
 
Омладинац - Железичар 2:3 (21:25, 25:21, 25:22, 23:25, 12:15)
 
Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су минималну победу у 13. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Лајковчанке су вечерас, као гошће, поразиле Омладинац након велике борбе са 3:2.
 
Велика борба вођена је на старту уводног сета. Виђена је права резултатска клацкалица, пошто су се обе екипе константно смењивале у вођству. Таква ситуација била је све до резултата 11:10, за домаће одбојкашице, када је Железничар, поенима Узелац и Велтман направио серију од 6:1. Врло брзо ће се испоставити да је ово био преломни моменат првог сета, пошто су гошће и поред свих напада ривала, успеле да сачувају стечену предност и поведу са 1:0. Готово исти био је други период као и први. После изједначене игре на почетку, изабранице Марка Николића повеле су са 11:10, али су овог пута оне у тим тренуцима направиле искорак. Успешним нападима Уне Вајагић, али и асом Иве Шућуровић, Омладинац је везао четири поена, која су му у наставку и те како значила. Нису се ту зауставиле домаће одбојкашице, већ су и у финишу заиграле истим интезитетом и убрзо су поравнале резултат. Преломни моменат у трећем сету догодио се при резултату 16:15, за домаћина, када је екипа из Нових Бановаца заслугама читаве екипе режирала серију од 4:1, која је врло брзо била довољна за потпуни преокрет у овој утакмици. Екипа Марка Николића у завршницу ушла са великих 18:13, али се у тим тренуцима коначно пробудила и екипа из Лајковца. Ипак, гошће су смањиле грешке на минимум и заједничким снагама почеле да освајају битне поене. Тако је Железничар у завршници, и поред вођства Омладинца од 22:20, серијом од 5:1 обезбедио је тај-брејк. Без грешке је домаћин одиграо први део одлучујућег сета, што му је омогућило да поведе са 9:5. Таман када се публика у хали понадала да њихове миљенице могу до великог тријумфа, на сцену су још једном ступиле Велтман и Узелац, али и грешке. Тако је Железничар одличним сервисима и нападима прво стигао до преокрета, а потом и до велике победе.
 
13pk3
 
АС Батајница - ТЕНТ 0:3 (23:25, 23:25, 18:25)
 
Одбојкашице ТЕНТ-а оправдале су улогу фаворита у овој утакмици и максимално славиле на гостујућем терену. 
 
Била је резултатска клацкалица на почетку првог сета, али је ТЕНТ успео средином да се резултатски одвоји и поведе. Стечену предност је одржавао до завршнице и тако стигао до четири сет лопте. Међутим, није хтела Батајница тако лако да препусти сет, већ је серијом стигла на поен заостатка. Ипак, успешним поеном из напада Видачић, гостујућа екипа је дошла до вођства од 1:0. Готово иста прича била је у другом периода, али је сама завршница била неизвеснија. При резултату 22:22, екипа из Обреновца је везала два поена, а затим поеном Јоване Цветковић дуплирала своју предност. Одлучне су биле Обреновчанке да заврше утакмицу у три сета и држале су резултат у својим рукама током целог трећег сета. Убрзо су дошле до великих осам меч лопти, а грешком противничке екипе и до максималне победе. 

 

Најефикаснија играчица у овом колу била је Уна Вајагић (Омладинац) са 24 поена, а пратиле су је Александра Узелац (Железничар) са 23 и Тара Таубнер (Црвена звезда) са 18 поена.

Утакмице 14. кола БПШ Суперлиге

ЖОК Нови Сад – АС Батајница

ТЕНТ – Партизан Ефбет

ЖОК Уб – Инђија

Црвена звезда – Омладинац

Железничар – Јединство

Спартак - Срем

 

Одбојкаши:

Петак, 20.1.2023.

Војводина – Раднички доо       3:0 (25:23, 25:18, 25:18)

Актуелни шампион Србије сервирао је хладну освету Крагујевчанима, који су у првом делу сезоне славили истим резултатом.

Иако је тим Алексе Брђовића боље ушао у овај меч и имао вођство све до завршнице уводног сета, Војводина се није предавала. Најпре је у самом финишу овог периода стигла до преокрета, а потом и до вођства од 1:0. У другом сету је чета Слободана Бошкана од старта преузела контролу и без превише муке изашла је на крај са ривалом. Доминантну ролу у овом сету имао је Парапунов, који је својој екипи омогућио да дуплира вођство. Покушао је Раднички у трећем делу да се резултатски врати у игру, али је издржао само до средине сета. При резултату 13:12, за домаћина, Војводина прави серију од 12:6, и стиже до максималног тријумфа у дербију кола.

Црвена звезда – Спартак Љиг 3:0 (25:15, 25:21, 25:16)

Црвено-бели су предвођени нови тренером, Николом Матијашевићем, оправдали улогу великог фаворита и лако изашли на крај са Љижанима.

Од самог старта је Звезда поенима Пепића направила лепу резултатску залиху, која јој је нешто касније донела вођство од 1:0. Спартак је на почетку другог сета био и више него успешан у блок игри и повео је са 11:8. Ипак, домаћину није требало превише времена да се резултатски врати у овај сет и за тили час стигне до лепе предности. До краја овог сета није било изненађења и Звезда је стигла до великих 2:0. У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, Спартак је био конкурентан, али само на почетку. Поново су црвено-бели направили превагу средином периода и касније га без превише напора привели крају у своју корист.

Спартак Суботица – Таково     3:2 (25:21, 13:25, 25:16, 23:25, 15:8)

Најзанимљивији дуел овог кола одигран је у Суботици, а домаћин је након драме стигао до нове минималне победе.

Велика борба вођена је све до саме завршнице првог периода, када су популарни „голубови“ убацили у пету брзину и повели са 1:0. Већ у наредном сету, Таково је доказало да је екипа која није за потцењивање, а у прилог томе иде чињеница да је фаворита оставило на свега 13 освојених поена. Било је јасно одбојкашима Спартака да у нареедном сету морају да заиграју као и у финишу првог, те су преузели рецепт ривала из претходног и веома брзо стигли до новог вођства. Ни тада се нису предавали изабраници Милана Милошевића, већ су пружили свој максимум, који им је у веома изједначеном четвртом делу донео ново поравнање и пети сет. Доказали су Суботичани током ове сезоне да је пети сет њихова стручност. Поново су били најбољи када је било најпотребнији и са 15:8, забележили су минималну победу.

Субота, 21.1.2023.

Партизан Ефбет – Јединство   3:0 (25:13, 25:17, 25:19)

Чета Бојана Јанића реванширала се Пазовчанима за изненађујући пораз у првом делу сезоне.

У првом сету постојала је само једна екипа на терену. Поготово је то био случај у другом делу периода, у којем је Партизан на доминантан начин повео са 1:0. Неке велике разлике није било ни у другом сету, пошто су црно-бели без превише проблема преузели иницијативу и за тили час повећали своје укупно вођство. Ни трећи сет није донео превише неизвесности, пошто су Милија Мрдак и другови још једном били на врхунцу задатка и врло лако стигли до максималног тријумфа.

Нови Сад Манекс – Карађорђе 3:1 (25:17, 25:15, 22:25, 25:14)

Новосађани су коначно стигли до тријумфа и на тај начин прекинули црну серију од чак седам узастопних пораза.

Иако је екипа Невена Мајсторовића доминантно ушла у овај дуел и повела са 7:1, Нови Сад је већ до средине уводног сета успео да приволи резултат на своју страну (13:12). До краја је противнику препустио свега пет поена и на тај начин стигао је до вођства. У другом сету су пулени Неџада Османкача били још агресивнији, пошто су рану предност константно градили и на крају је вешто сачували за великих 2:0. Карађорђе је у трећем сету био решен да се што пре врати резултатски у меч, што му је и пошло за руком, али је Нови Сад већ у наредном стигао до велике победе код куће.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Милан Крстић (Таково) са 27 поена, а пратио га је Радослав Парапунов (Војводина) са 20. Треће место заузели су Лука Тадић (Партизан Ефбет), Игор Лагунџин (Нови Сад Манекс) и Семед Халиловић (Спартак Љиг) са по 15 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 14. кола БПШ Суперлиге

Млади радник – Спартак Суботица

Таково – Војводина

Раднички доо – Црвена звезда

Спартак Љиг – Нови Сад Манекс

Карађорђе – Партизан Ефбет

Јединство - Рибница

(Фотографије: Subotica.info, Instagram @okvojvodina, @ok_jedinstvo)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!