Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Дерби у Београду, дупли програм у Новом Саду

Пред 15. коло, ситуација у Суперлиги за даме постала је занимљивија. Железничар је показао да Јединство ипак није недодирљиво и сада су ова два тима изједначена на врху, с тим што Сремице имају предност због бољег сет количника. Занимљива је борба и за треће место, за које имају шансе три екипе, а распламсава се борба и за 8. место и последње које води у доигравање. Што се мушкараца тиче, чини се да је Војводина недодирљива, до краја ће се борити велике борбе од 2. до 7. места за плеј-оф, као и за 8. место, али и друго које води у нижи ранг.


Борбе код дама овог викенда отварају Партизан Ефбет и Ас, а реално је да очекујемо пету победу ове сезоне црно-белих девојака. Тим из Батајнице пропустио је меч прошлог кола и ако жели да потенцијално остане у елити, мора да почне да побеђује. Црно-беле би тријумфом повећале своје шансе за пласман у плеј-оф, али би прекинуле и низ од пет везаних пораза, а у првом делу сезоне славиле су против Аса у гостима са 3:1.

Инђија је у серији од седам везаних пораза и тешко да ће прекинути тај низ у овом колу јер јој у госте долази ТЕНТ. Млада екипа из Обреновца је на свом путу, игра веома добро и нада се да би, уз константност победа, могла до треће позиције на табели. Тежак распоред на почетку оба дела првенства сасекао је крила тиму из Срема који ове сезоне није одбранио звање најпријатнијег изненађења који је стекао прошле сезоне. Да ли ће доћи бољи дани за Инђију? Сигурно хоће, али на њима је пре свега да остану ментално јаке и чекају утакмице са себи равним ривалима.

Спартак је за сада најпријатније изненађење лиге, ако овај реномирани клуб уопште може да се гледа из тог угла. Сјајан период започеле су пре готово два месеца и суверене су на 6. месту на табели. Самим тим су фавориткиње против Новог Сада који је у све тежој ситуацији. Да ствар буде гора, меч прошлог кола су одгодиле због болести чак пет играчица. Са овом победом, али и осталима против тимова са дна табеле, „голубице“ не би требале да имају проблема са одржавањем на шестом месту.

Срем има за сада сјајну сезону, а када се зна да је 90 одсто мечева до сада играо без првог тренера Мирјане Мусулин, са њеним повратком, могу да се очекују само још бољи дани. У Сремску Митровицу долази Железничар који је у сјајној серији победа, а све после тријумфа над Јединством који је неизвесност у врху табеле довела до новог максимума. Сремице у међувремену нису успеле да се појачају због техничких појединости, али ће сигурно пробати на свом терену да науде фавориту. Лајковчанке су у серији од 11 везаних победа, а овај низ су започеле у првом делу сезоне максималним тријумфом над Сремом код куће.

Још један озбиљан испит је пред Црвеном звездом. Показале су се добро против Вакифбанка у Лиги шампиона, а сада дочекују лидера. Још једна прилика да хала на Бањици буде пуна јер је велики улог за све. У случају пораза, Звезда би највероватније изгубила трећу, а Јединство прву позицију. У првом делу првенства, Јединство је релативно лагано уписало три бода (3:1), али увек треба узети у обзир моћ хале у Старој Пазови, поред квалитета екипе, али сада се игра у Београду где је Звезда ове сезоне изгубила само од Уба (2:3). Видели смо и појачање црвено-белих Ану Клегер у европској утакмици, а чекамо њен деби у домаћем такмичењу, али је извесно да ће актуелном шампиону донети нову димензију у игри.

За крај, Омладинац дочекује Уб и сигурно нас очекује занимљив дуел. Тим из Нових Бановаца је у протекла два кола освојио „само“ по бод у дуелима са Железничаром и Црвеном звездом, али остаје питање може ли да прикаже још једну сјајну партију. Уна Вајагић се неће уплашити искусних девојака с друге стране мреже, а знамо да је у хали у Старој Пазови све могуће. Уб је свакако фаворит и као домаћин је уписао максималну победу у првом делу сезоне, али форма Сремица је на врхунском нивоу.

Меч у Суботици, између Спартак и Рибнице отвориће 15. коло у мушкој Суперлиги. Због болести играча, Краљевчани још нису одиграли званични меч ове године, али су зато Суботичани одиграли четири. Зато је непознато у каквој ће форми бити „мускетари“ на овом претешком гостовању. У првом делу сезоне Рибница је победила 3:0, с тим да су прва два сета одлучена на разлику и сигурно је да су „голубови“ припремили својеврсни реванш. Ипак, Рибница би победом у овом мечу, али и победама у одгођеним утакмицама, учврстила „коту 2“ на табели. Прошле сезоне Рибница је у Суботици водила 2:0, али је завршено победом домаћина после тај-брејка.

Црвена звезда дочекује Таково и смеши јој се тријумф. Добро је искусни лисац Матијашевић почео тренерску одисеју у црвено-белом тиму, победом над Љижанима, а меч против претпоследњег тима на табели је шанса да се низ настави. Екипа из Горњег Милановца је у серији од четири пораза и до краја ће водити тешку борбу за опстанак у елити. Београд није терен где би могли да траже бодове, али можда баш могу да запрете фавориту јер су једну од три победе ове сезоне управо извојевали против Звезде.

Војводина и Млади радник играли су већ три пута ове сезоне и Новосађани воде 2:1 у победама. У првом делу првенства славили су у Пожаревцу са 3:1, упркос чињеници да је домаћин освојио први сет, а у полуфиналу Купа Млади радник је славио код куће 3:1, али је у Новом Саду било 3:0 па је актуелни шампион прошао у финале. Воша делује као машина већ неко време и на свом терену је увек фаворит, али показао је до сада тим из Пожаревца да га треба озбиљно схватити. Квалитет Младог радника је сигурно за прве четири позиције, а и претпрошле сезоне су Пожаревљани славили у Новом Саду 3:1 па можда и зато имају право да се надају.

Дупли програм је у Спенсу. Одмах после Воше и Младог радника, на терен мале сале истрчаће Нови Сад Манекс и Раднички. Новосађани су победама над Спартаком из Љига и Карађорђем у много бољој позицији и можда ће овај мини низ значити пуно против Шумадинаца. Раднички се није добро провео против Војводине и вратио се кући без освојеног сета, али је фаворит против плавих Новосађана. У првом делу сезоне, у „Језеру“, сва три сета завршена су 25:19 за домаћина, а и победа би Радничком пуно значила за наставак сезоне, али и Новосађанима који се не одричу места у плеј-офу.

Сусрет између Карађорђа и Јединства из Старе Пазове могао би да буде један од најважнијих и одлучујућих за оба тима. Победа их раздваја на табели и рачуница је следећа. Ако добије екипа из Тополе, закуваће се жестоко све до самог краја, а уколико Сремци победе, могу мирно да чекају крај сезоне и да не помишљају на реч „опстанак“. У првом делу сезоне је све пуцало у дуелу ових ривала. Карађорђе је водио 2:0, али су два бода ипак остала у Старој Пазови, зато поново може да се очекује тесан и неизвестан дуел.

Част да затворе коло имаће Партизан Ефбет и Спартак из Љига. Нажалост по Љижане, мало шта има да се каже о овом дуелу и све осим максималне победе црно-белих било би жестоко изненађење, иако је Спартак показао завидан квалитет када је у прошлом колу водио 2:0 против Новог Сада, али ипак на крају морао да честита победнику. Партизан Ефбет читаве сезоне показује завидан ниво игре и главни циљ до краја сезоне ће бити пласман на 2. место пред доигравање.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!