Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У овом колу, као и обично, имали смо прилику да пратимо неколико узбудљивих дербија, али су и остале утакмице, као и обично, биле веома неизвесне, занимљиве и квалитетне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

15pk1

Субота, 04.02.2023.

Партизан Ефбет - АС Батајница 3:1 (25:16, 21:25, 25:16, 25:23)

Одбојкашице Партизана оствариле су победу на премијери 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Сјајно је Партизан отворио утакмицу, стекао велику предност на почетку и све до самог краја није дао противнику да се врати. Иста прича виђена је и у другом сету, само што је овог пута главну улогу имала Батајница која је изједначила на 1:1. Успеле су црно-беле да врате своју игру и да освоје наредни период, а у последњем сету је гостујућа екипа имала предност и у завршници, али на крају није успела да се избори за пети одлучујући сет, већ је Партизан славио. 
 
Инђија - ТЕНТ 3:0 (25:15, 25:20, 25:19)
 
Највеће изненађење 15. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге је управо био овај дуел. Инђија је максималним резултатом савладала Обреновчанке. 
 
На самом старту уводног сета виђена је изједначена игра до резултата 6:6. Ту следи до сада невиђена серија поена Инђинчанки. Исаиловић и Сорак су предњачиле уписујући се у листу поентера и убрзо је резултат на семафору показивао 13:6. Узалудни су били тајм-аути италијанског стручњака на клупи Обреновчанки, који су уследили. Инђија користи своју другу сет лопту и на семафору је коначних 25:15 за 1:0 у сетовима. У другом сету гошће су брзо стигле до 0:5. После сервис грешке гостујуће играчице Цветковић уследио је и први поен за домаћи тим. Ово је пробудило домаће одбојкашице које опет праве серију поена и стижу до поравнања резултата (10:10). Ускоро домаће прелазе у вођство и сет приводе крају резултатом 25:20 за 2:0 у сетовима. Трећи сет почиње пресликано као и други. Воде гошће после поена из напада већ поменуте Цветковић са 2:6. Овог пута чета капитена Инђије, Теодоре Обреновић, поново започиње своју серију поена којом домаће стижу до изједначења (6:6). У наставку је виђена резултатска клацкалица све до резултата 16:16.  Испоставило се да је то било и последње изједначење на мечу. Као у трансу одиграле су домаће одбојкашице завршинцу меча, заборавивши да је трећи сет за њих у овој сезони углавном био кобан. На крају смо видели два везана поена капитена Инђије за коначних 25:19 и 3:0 у сетовима.
 
15pk2
 
Спартак - ЖОК Нови Сад 3:0 (25:20, 25:12, 25:17)
 
Одбојкашице Спартака оствариле су нову победу. Пред Голубицама у Хали спортова у Суботици пала је екипа Новог Сада. Победа је била убедљива па је тренер Недељковић имао прилику да шасну да и неким млађим играчицама. 
 
Повеле су суботичанке са 6:3 а након успешног напада Павловићеве резултат је био 12:9. Успеле су гошће да узврате и блоком Филиповић да поравнају на 14:14. У финишу сета Спартак је дигао ниво своје игре, Џаковићева доноси предност од 20:16. Успешним блоковима суботичанке су зауставље напада противница а након добре реакције Баићеве на мрежи окончан је први део водством Спартака од 1:0. Суботичнке су наставиле у високом ритму у другом сету те врло брзо стигле до водства од 6:1. Направиле су домаће две серије поена за убедљиво водство од 17:6. Висок резултат је омогућио тренеру Недељковића да пружи прилику и играчицама са мањом минутажом. Није то утицало на резултат јер су суботичанке храбро ишле ка освајању и другог сета. Ас сервисом Королије резулта је био 22:8. Убрзо домаће освајају други сет са 25: 12. Спартак је повео лако са 6:1 у трећем сету уз добре сервисе Шипићеве. Нови Сад је преко Филиповићеве заиграо нешто боље те су стигле на поен заостатка, 6:7. Уследио је пар поена када је резултат био у егалу да би Спартак стигао дио осетније предности  при резултату 14:11. Наставиле су суботичанке у истом ритму направиле нову серију поена, те стигле до водства од 21:13. Сет је блоком завршила Елена Баић за нову победу Спартака. 
 
Срем - Железничар 1:3 (19:25, 17:25, 25:23, 20:25)
 
Екипа Железничара остварила је своју 12 узастопну победу у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Смењивала се предност у првом сету, али је Железничар серијом поена успео да се одвоји и да сачува то вођство све до краја сета. Сјајно је отворила гостујућа екипа и други сет, где је рано дошла до предности, а без проблема и до 2:0. Међутим, није хтео Срем тек тако да препусти победу испред домаће публике, већ су дале свој максимум у трећем периоду. Играло се поен за поен све до средине, а онда је домаћин направио четири узастопна поена и стекао резултатску разлику. Ипак, Лајковчанке су успеле да изједначе и добили смо неизвесну завршницу. На крају је Срем успео да освоји сет, уз помоћ грешака гостујућег тима. Последњи сет је био скроз на страни екипе Бранка Ковачевића. Повела је са 10:3, па 19:11. Није дозволила домаћину да се врати и на крају са 25:20 и тријумфовала. 
 
Црвена звезда - Јединство 3:2 (25:22, 16:25, 25:20, 19:25, 15:11)
 
Одбојкашице Црвене звезде су у дербију 15. кола Банка Поштанске штедионица Суперлиге нанеле други пораз Јединству. Звезда је на домаћем терену савладала Старопазовчанке после велике борбе са 3:2.
 
Већ након пар релија на почетку, могли смо видети да ће се велика борба водити на Бањици. Била је изједначена игра, а у наставку је Црвена звезда стигла и до предности (15:12), али је гостујућа екипа серијом вратила сет у егал. Добро игром у пољу, Звезда је још једном дошла до минималног вођства, али са друге стране Старопазовчанке су поеним из блока поравнале резултат. . У самој завршници, ново појачање Црвене звезде Ана Клегер је својим ас-сервисом допринела да се њен тим опет одвоји од противника. На крају је домаћину и припао први сет, а у томе им је помогла грешка из напада Бранке Тице. Иако су изгубиле претходни, у други сет су одбојкашице Јединства сјајно ушле. На старту су повеле са 7:1, па 12:6. У наставку  је сјајно предводила свој тим Исидора Коцкаревић која је са четири узастопна поена из напада и ас-сервисом донела Јединству осам сет лопти. Није хтела екипа из Старе Пазове да одуговлачи овај период, већ је одмах у наредном поену Тамара Миљевић ставила тачку. Сјајна игра виђена је и са једне и са друге стране. Успео је домаћи тим да дође до предности у раном делу сета. Покушавао је Јово Цаковић саветима и изменама да врати своје играчице у овај дуел, али није му то пошло за руком. Звезда је била у свом налету и већ у следећем тренутку имала је четири сет лопте. Капитен Ана Живојиновић је поеном из напада завршила овај период и тиме је њена екипа дошла на корак до победе. Нису одбојкашице Јединства неко ко ће се лако предаје. Стекле су вођство на почетку четвртог сета. Давала је Звезда свој максимум како би изједначила резултат, али ипак на крају је противничка екипа успела да сачува своју предност и стигла до пет сет лопти, а затим поеном из напада Коцкаревић и до тај-брејка. Пети одлучујући сет припао је Црвеној звезди, а све до 8:8 виђена је „клацкалица“, а екипе су се смењивале у вођству.Грешкама у нападу играчице Јединства су бивале све даље од победе, док су на другој страни блистале Марковић, Живојиновић и Клегер за коначних 3:2.
 
15pk3
 
Недеља, 05.02.2023.
 
Омладинац - УБ 0:3 (23:25, 20:25, 21:25)
 
Максималне су биле одбојкашице Уба у 15. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Мање су грешиле одбојкашице Уба, сигурније су биле у нападу и стабилније у блоку. У важним моментима су освајале поене гошће и на крају су славиле максималну победу. Искусне изабранице Маријане Боричић су у завршници сва три сета користиле своје предности у односу на један од најмлађих тимова у првенству. Омладинац, који је у претходна два кола узео по бод фаворизованим Железничару и Црвеној звезди, није могао ни до сета у овом дуелу.

 

Најефикасније играчице у овом колу биле су Ана Клегер (Црвена звезда) и Ана Круљ (Партизан Ефбет) са по 28 поена, а пратиле су их Исидора Коцкаревић (Јединство) са 27 и Александра Узелац (Железничар) са 25 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 16. кола БПШ Суперлиге

Нови Сад – Партизан Ефбет

АС Батајница – Инђија

ТЕНТ – Омладинац

ЖОК Уб – Јединство

Црвена звезда – Срем

Железничар – Спартак

 

Одбојкаши:

Петак, 3.2.2023.

Спартак Суботица - Рибница   3:2 (25:17, 25:20, 25:27, 22:25, 15:13)

Суботичани су на премијери 15. кола, поново доказали да владају тај-брејком, пошто је ово била трећа везана победа након пет сетова.

Након прва два сета чинило се да ће Спартак коначно остварити победу вредну три бода. Одлични су били изабраници Ивице Јевтића у почетна два периода. Заслугама читаве екипе, Суботичани су приказали игру која их је красила током прошле године. Иако је била ослабљена неиграњем Младена Бојовића и још увек ровита, Рибница се није предавала и поред чињеница да је била у великом дефициту. Краљевчани су предвођени капитеном Иваном Тодоровићем успели да освоје наредна два сета и меч одведу у тај-брејк. Тамо смо имали прилику да гледамо сјајну одбојкашку представу, у којој је Спартак, на крилима домаће публике, успео да стигне до нове минималне победе.

Субота, 4.2.2023.

Црвена звезда – Таково    3:1 (25:18, 25:20, 23:25, 25:21)

Изабраници Николе Матијашевића оправдали су улогу фаворита и изашли су на крај са жилавом екипом Такова.

Без великих проблема су црвено-бели стигли до вођства од 2:0. У оба сета су домаћи одбојкаши од самог старта наметнули свој ритам, а у наставку су само чували стечено вођство. Међутим, Таково је ове сезоне показало да зна како се играју велике утакмице. Милановчани су у трећем сету пружили јак отпор, за који Звезда није имала решење. Дилеме око побединка отклоњене су у четвртом периоду, пошто је Црвена звезда поново пронашла своју игру, која јој је омогућила да из овог меча изађе као победник. 

Војводина – Млади радник      3:0 (25:19, 33:31, 25:21)

Шампион Србије наставио је са серијом победа и овог викенда уписао је своју тринаесту узастопну.

Велика борба вођена је у првом делу уводног сета. При резултату 13:12, Војводина је серијом поена успела да се одвоји, а убрзо и поведе са 1:0. У другом сету смо имали прилику да гледамо прави резултатски ролеркостер. Новосађанима је припао први део овог периода, док су се Пожаревљани истакли у другом. То је резултирало да се овај период реши у дубокој завршници у којој је Војводина била истрајнија и дуплирала је предност. У трећем, а испоставиће се убрзо и последњем сету, Војводина је само потврдила бољу игру из претходна два и на тај начин је наставила блиставу серију.

Карађорђе – Јединство     0:3 (23:25, 17:25, 19:25)

Пазовчани су у Тополи остварили битну победу, која у великој мери може да утиче на завршни пласман.

Обе екипе пружиле су свој максимум у првом сету, што се одразило и на резултат, који је константно био у егалу. Тек у завршници је Јединство успело да сломи отпор ривала и са 25:23, поведе је са 1:0. Екипа Невена Мајсторовића је у наредна два сета практично стала, што су гости знали да искористе и врло брзо остваре важан тријумф.

Нови Сад Манекс – Раднички доо   0:3 (26:28, 16:25, 20:25)

Крагујевчани су у Новом Саду остварили очекивану и максималну победу.

Имали су Крагујевчани минималну предност у већем току уводног сета, коју су Новосађани успели да истопе у финишу. Уследела је велика борба, из које су као победници изашли пулени Алексе Брђовића. На крилима сјајне игре из претходног периода, одбојкаши Радничког су у другој деоници демонстрирали силу и противника оставили на свега 16 освојених поена. Танедм Благојевић-Ковач био кобан по тим Неџада Османкача и у трећем сету и Крагујевчани су кући однели сва три бода.

Недеља, 5.2.2023.

Партизан Ефбет – Спартак Љиг      3:2 (25:23, 19:25, 26:28, 25:21, 15:10)

Иако су Љижани, као и у прошлом колу, били надомак победе, Партизан је искористио своје искуство и стигао је до минималног тријумфа.

Црно-бели су морали и те како да се помуче како би из првог сета изашли као победници. Иако су константно били у предности, Љижани су им све време дисали за вратом, али су пулени Бојана Јанића успели да поведу са 1:0. У наредна два сета уследео је хладан туш за одбојкаше домаће екипе, пошто је Спартак одличном игром у свим сегментима успео да преокрене резултат. Предаја није била опција за актуелног освајача Купа Србије, који је у четвртој деоници успео да се дигне из пепела и обезбеди тај-брејк. Екипа из Љига није имала снаге да се супротстави Партизану у петом сету и црно-бели су остварили тешку победу.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Лука Тадић (Партизан Ефбет) са 26 поена, а пратили су га Милан Крстић (Таково) са 25, као и Ахмед Омар (Спартак Суботица), Иван Тодоровић (Рибница) и Лазаро Брунет (Таково) са по 23.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање, а екипа поред чијег имена стоје ** има две утакмице мање у односу на остале)

Утакмице 16. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Спартак Суботица

Рибница – Војводина

Млади радник – Црвена звезда

Таково – Нови Сад Манекс

Раднички доо – Партизан Ефбет

Спартак Љиг - Карађорђе

(Фотографије: Instagram @okvojvodina, @ok_crvena_zvezda, ok_radnicki, ok_indjija)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!