Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Коло почиње дербијима

Сведоци смо како је мало било потребно да се ситуација „закува“ у врху табеле, посебно код дама, а плеј-оф ће веома брзо и треба поделити карте по квалитету и приказаној игри. Јединство је дуго било доминантно, помислили су многи да је непобедиво, али два везана пораза учинила су то да добијемо завршницу лигашког дела какву смо само могли да пожелимо. Сада је изгледа Железничар непобедив и добија редом све ривале, али видећемо до краја ко има снаге за коначни број један пред доигравање.


У овом 17. колу више занимљивијих мечева има код дама, барем се тако чини. Почињемо дуелом Спартака и Црвене звезде. Београђанке су у сјајној серији и фавориткиње су у „Дудовој шуми“, а како сада ствари стоје, управо овај дуел би могао да буде виђен и у првој рунди плеј-офа. Црвено-беле имају предност у односу на Уб с којим ће се борити за треће место, а право чудо би требало да се деси да се „голубице“ помере са 6. места. Звезда је у серији од седам везаних победа и могле би да наставе у истом ритму.

Суботњи програм почиње од 18.30 часова када Инђија дочекује Партизан Ефбет. Биће то изузетно важан дуел за обе екипе јер се ради о директној борби за доигравање. Инђинчанке су везале две победе и на том таласу ће напасти црно-беле. Чини се да, после низа од седам пораза, ствари поправљају за тим из Срема и може се рећи да ће на домаћем терену имати благу предност због пуне хале. С друге стране, београдске црно-беле су прекинуле низ пораза са две победе, додуше против екипа које ће највероватније испасти из елите, али у добром расположењу долазе у Инђију. Занимљиво, и прошле и ове сезоне Инђија је славила против Партизан Ефбета у Београду, а прошле сезоне је изгубила код куће у трилер мечу на ком је водила 2:0. Зато, црно-беле имају чему да се надају.

Пред сусрет Јединства и ТЕНТ-а, питање је само колико Старопазовчанке имају снаге јер су у пакленом ритму утакмица, што на домаћој, што на европској сцени. Јединство је код куће увек фаворит, али долази тим из Обреновца који ове сезоне зна да нас изненади, позитивно и негативно. Последња три међусобна дуела у лиги припала су Јединству, али у првом делу сезоне било је 3:2 за Јединство. Сада, напашће „енергетичарке“ фаворита и пробати да искористе потенцијални умор Сремица, па можда могу и да се надају скоку на четврто место на табели, али ће највероватније у првој рунди плеј-офа играти са Убом.

Уб гостује у Сремској Митровици и биће то генералка пред финале Купа чији је домаћин. Чини се да је Уб лагано, али сигурно пронашао жељену игру и ритам, појачања су се уклопила, па је фаворит у против Срема који је у серији од три пораза.

Железничар ће дочекати Нови Сад, а ту је све унапред решено. Све је мање времена до краја и Лајковчанке су сада најзрелије кандидаткиње за прво место за плеј-оф.
За крај кола, комшијски дерби између Омладинца и Аса из Батајнице. Иако уз доста несреће, Омладинац има три победе ове сезоне, а Ас има две. Ако тим из Нових Бановаца победи, а чини се да је фаворит, добили бисмо и разрешење питања ко ће напустити лигу уз Новосађанке. Последња је шанса за симпатични Ас да евентуално продужи наде везане за опстанак, али Омладинац игра много боље него што то показује табела.

Код мушкараца, коло отварамо данас од 18.30 часова и дерби дуелом Црвене звезде и Рибнице. Црвено-бели су везали три победе, а кризни период је иза њих. У прошлом колу повратак и тријумф у Пожаревцу довољан су залог да се и вечерас нападне неугодна Рибница која је победом у Старој Пазови преболела два пораза у дербијима. У првом делу сезоне, када је Звезда била у фази успона и падова, било је 3:2 за Краљевчане па и сада треба очекивати неизвестан дуел.

Партизан Ефбет дочекује Таково у мечу у ком оба тима имају своју рачуницу. Црно-бели желе друго место пред плеј-оф и сигурно су фаворити против екипе из Горњег Милановца, али Таково се бори за опстанак и једна победа недостаје. Можда Београд није место где та победа може да се тражи, али виђали смо и већа изненађења. Имаће Таково још две шансе до краја у којима реално треба да се нада победи и потенцијалном останку у елити.

Нови Сад Манекс чека Млади радник и неће му бити лако. Новосадски плави су уједно у борби за плеј-оф и за опстанак, као и још три екипе, па ће сваки бод у том кругу значити пуно. Пожаревљани су фаворити, без обзира на Спенс, пре свега због искуства, али видели смо већ да младост не зна за границе и препреке па домаћи свакако нису без шанси.
У шумадијском дербију, Раднички ће у Тополу. Крагујевчани су у борби за што бољу позицију у доигравању, а Карађорђе је у малопре поменутом кругу екипа које ће се борити за опстанак и плеј-оф. У првом делу сезоне, Карађорђе је имао снаге за егал игру у прав два сета, али је на крају било 3:1 за домаћина који је поново изразити фаворит, без обзира на мале проблеме са повређеним играчима.

Спартак у Љигу дочекује Јединство из Старе Пазове. Иако нема ниједну победу, евидентно је Спартак у све бољем ритму и представља претњу за све екипе из доњег дома. Објективно, дани Љижана у Суперлиги су одбројани, али није искључено да могу да помрсе рачуне било коме. Јединство је на својеврсној прекретници, сада заузима место које води у плеј-оф и победа у Љигу би највероватније запечатила доигравање. Ипак, треба бити опрезан против екипе која нема шта да узгуби.

На крају кола, све завршавамо војвођанским дербијем између Војводине и Спартака из Суботице. У једном од класика наше одбојке фаворит је актуелни шампион, а поред домаћег терена, биће ту и камере Јавног сервиса пред којима Новосађани увек изгледају доминантно. Ни не сећају се више црвено-бели тог јединог пораза у сезони и са досадашњих 15:1 могу мирно да приведу лигашки део крају на лидерској позицији, а Суботичани су у борби са Партизан Ефбетом и Рибницом за позиције два, три и четири. Последња четири међусобна дуела, три у првенству и један у Купу, Воша је добила Спартак без изгубљеног сета.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!