Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 17. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У овом колу, као и обично, имали смо прилику да пратимо неколико узбудљивих дербија, али су и остале утакмице, као и обично, биле веома неизвесне, занимљиве и квалитетне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

17pk1

Петак, 17.02.2023.
 
Спартак - Црвена звезда 0:3 (24:26, 22:25, 11:25)
 
Одбојкашице Спартака поражене су у Суботици од Црвене Звезде у утакмици која је привукла велики број навијача те се меч одиграо пред пуном малом салом у Хали спортова. Публика је видела квалитетан меч а посебно у прва два сета у којима се Спартак достојно супроставио фавориту, а били су и надомак освајању бар једног сета.
 
Црвено-беле су одлично отвориле утакмицу повеле су са 6:1 а након поена Родићеве било је 10:3. Домаће су тада дошле до своје игре, нанизале су четири поена преко Коцићеве, Баићеве и Павловићеве за резултатски прикључак од 7:10. Захваљујући расположеној Стојић гошће долазе до вишка од шест поена, 9:15. када је Цеглер поентирала за 11:17 чинило се да ће Црвена Звезда лако освојити први сет. Међутим, нису се предавале домаће, поново је блок био њихов савезник захваљујући чему стижу до 19:21. Коцићева поравнава на 21:21 а убрзо је било и  23:23. Коцићева доноси Спартаку сет лопту, 24:23. Међутим Голубице нису успеле да дођу до водства у сетовима, Цлегер поравнава на 24:24 а након грешке Коцићеве, Живојиновић блоком доноси први сет за црвено-беле, 24:26. Други сет донео је велику борбу два ривала. Домаће су повеле одличном игром у блоку са 3:1. Живојиновићева ас-сервисом поравнава на 4:4, да би Голубице одмах вратиле предност. Коцићева доноси предност од три поена, 9:6. Домаће су предност одржавале до средине сета 16:16, када Стојићева ас сервисом доноси резултатски преокрет, 16:17. Сада су гошће повеле са три поена, 18:21, међутим Спартак се враћао из резултатског заостатка, 20:21 а затим и на 21:22. Више концентрације у самом финишу показале су београђанке, предвођене Стојићевом и Цлегер долазе до водства од 2:0 у сетовима. Као да су тесно изгубљена прва два сета оставиле трага на игру домаћих. У трећем сету нису успеле озбиљније да парирају Црвеној Звезди. Повеле су Београђанке са 11:4 а након ас сервиса Чанкове било је 9:17. Уследило је пет везаних поена црвено-белих за великих 9:22. Млада Матеска завршава меч за максимлану победу Црвене Звезеде. 
 
17pk2
 
Субота, 18.02.2023.
 
Инђија - Партизан Ефбет 1:3 ( (25:17, 21:25, 21:25, 23:25)
 
Одбојкашице Партизана савладале су екипу Инђије која им је међу главним конкурентима за пласман у плеј-оф.
 
На самој утакмици Инђија је кренула вихорно. У првом сету су домаће одбојкашице готово без грешке обавиле посао и брзо тај сет рашиле резултатом, 25:17. У другом сету видели смо фуриозан старт Инђинчанки. Брзо су повеле 5:0. Ту технички одмор узима стратег гошћи и након тога почиње да се топи предност домаћег састава (7:6). Домаће одбојкашице су полако обуздавале нападе гошћи и поново су се попеле на плус пет поена предности (16:11). У наставку, међутим, као да се на терену појавио неки други тим Инђије. Губи се самопоуздање, пуно грешака и Партизан Ефбет прво поравнава резултат (19:19), а затим и прелази у вођство. До краја сета одбојкашице Партизана су везале чак четири поена за коначних 21:25 и поравнање на 1:1 у сетовима. Трећи, па и четврти сет сличне су приче. У трећем је Партизан Ефбет био константно у вођству и решио тај период игре са 21:25. У четвртом Инђија је водила, имала чак предност од 20:15, али се након тога десио пад у игри домаћина. Гошће су забележиле десет поена за 23 25 и славље у победи на гостујућем терену од 1:3.
 
Железничар - ЖОК Нови Сад 3:0 (25:13, 25:12, 25:11)
 
Убедљива победа на домаћем терену за лидера табеле у 17. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Сва три сета су била идентична. На самом почетку Железничар је правио велику предност која је била недостижна за Новосађанке. Тандем Узелац - Ивановић су ређале своје поене, а гостујући тим није проналазио решење све до краја утакмице. Тренер Железничара, Бранко Ковачевић, дао је прилику свим играчицама да дају свој допринос у овој победи. 
 
Срем - Уб 0:3 (22:25, 20:25, 17:25)
 
Уписале су Убљанке максималну победу на гостујућем терену у 17. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. 
 
Права резултаска клацкалица била је од почетка, па све негде до средине првог сета. При резултату 19:19, Убљанке су везале три поена и прешле у вођство. Након успешног блока Глигорић, дошла је гостујућа екипа и до две сет лопте, а грешком Срема и до 1:0. Подигле су ниво игре у наставку утакмице одбојкашице Уба и у наредна два сета контролисале су резултат. Константно је предност била у њиховим рукама и убрзо су забележиле максимални тријумф.
 
17pk3
 
Јединство - ТЕНТ 3:0 (25:15, 25:17, 25:21) 
 
Одбојкашице Јединства оствариле су нову победу у 17. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Старопазовчанке су на домаћем терену, савладале ТЕНТ из Обреновца са 3:0.
 
Већ на почетку утакмице одбојкашице Јединства стекле су предност коју су одржавале све до самог краја уводног сета. Разигравала је све играчице техничар домаће екипе, Марија Миљевић, а расположена прва постава је максимално користила сваку лопту. У самој завршници серијом поена су изабранице Јово Цаковића стигле до девет сет лопти, а затим одмах прву и реализовале за вођство од 1:0. Готово иста прича била је и у наредном периоду, где се Јединство у раној фази резултатски одвојило. Покушавао је ТЕНТ да се врати, али безуспешно је "јурио" разлику поена током целог сета. Убрзо је домаћин дошао до седам сет лопти, а у том тренутку је млада Јована Зеленовић ушла у игру и поентирала за 2:0. Највећи отпор су пружиле Обреновчанке у последњем сету. Тек други пут на мечу је екипа ТЕНТ имала предност, али минималну. Одмах су Старопазовчанке стигле до изједначења, а затим и до новог вођства. Све до самог финиша држале су резултат у својим рукама и кроз успешне нападе Исидоре Коцакревић дошле су до максималног тријумфа.
 
Недеља, 19.02.2023.
 
Омладинац - АС Батајница 3:0 (31:29, 25:19, 25:12)
 
Одбојкашице Омладинца забележиле су своју четрвту победу.
 
Повела је Батајница на почетку утакмице и држала резултат све до средине сета. Ипак, успео је Омладинац да изједначи, а затим и серијом поена да преокрене резултат у своју корист. Имали смо веома неизвесну завршницу, која се играла на разлику. Пропустила је Батајница три сет лопте, док је са друге стране домаћин реализовао своју четврту. Након одиграног маратона у првом периоду, екипа Батајнице је у наставку тотално "пала". Држао се гостујући тим још пола сета, али сјајно је са друге стране сервирала противничка екипа која је дуплирала предност. Последњи сет је лако припао Омладинцу, који је имао велико вођство, а у завршници са шест узастопних поена дошао и до максималне победе. 
 

Најефикасније играчица у овом колу била је Теодора Исаиловић (Инђија) са 27 поена, а пратиле су је Ана Круљ (Партизан Ефбет) са 23, као и Уна Вајагић (Омладинац) и Ана Клегер (Црвена звезда) са по 20 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу више у односу на остале)

Утакмице 18. кола БПШ Суперлиге

АС Батајница – Јединство     0:3

Нови Сад – Инђија

Партизан Ефбет – Омладинац

ТЕНТ – Срем

ЖОК Уб – Спартак

Црвена звезда – Железничар

 

Одбојкаши:

Петак, 17.2.2023.

Црвена звезда – Рибница 1:3 (23:25, 25:21, 17:25, 23:25)

Краљевчани су на премијери 18. кола успели да забележе другу победу у само три дана.

Оштро је Рибница ушла у овај дуел и одмах је стекла лепу резултатску залиху коју је чувала до саме завршнице (21:14). Међутим, Никола Матијашевић је у том тренутку изменама успео да раздрма своју екипу, која је серијом од 8:1, поравнала резултат, али су гости на крају успели да поведу са 1:0. Дешавања из завршнице претходног сета, позитивно су утицала на домаће одбојкаше, који су одличном игром у наредном успели да дођу до изједначења. Нису мускетари клонули духом, већ су у трећем пружили свој максимум како би поново стигли до вођства. Четврти сет био је уједно и најзанимљивији на читавој утакмици. Обе екипе трудиле су се да стигну до зацртаног циља, али је на крају Рибница била истрајнија и са 25:23, остварила је битну победу.

Субота, 18.2.2023.

Партизан Ефбет – Таково 3:1 (27:25, 21:25, 25:20, 25:19)

Црно-бели су морали доста да се помуче како би изашли на крај са жилавим гостима из Горњег Милановца.

Права резултатска клацкалица виђена је у првом сету, пошто је и једна и друга екипа пружила свој максиму. То је утицало да и завршница буде веома узбудљива, а Партизан је за нијансу био концентрисанији и стигао је до вођства. Наставили су пулени Бојана Јанића са бољом игром на почетку другог сета, али је Таково већ до средине преузело вођство, које је у наставку само сачувало и са 25:21, изједначило је резултат. Домаћи одбојкаши су од самог старта трећег сета доказали свима у хали да су жељни да утакмицу што пре окончају у своју корист, што се убрзо и десило. Најпре је Партизан, одличним сервисима, по други пут повео на утакмици, да би у четвртом сету само потврдио бољу игру и освојио сва три бода.

Спартак Љиг – Јединство 1:3 (20:25, 19:25, 25:19, 16:25)

Гости из Старе Пазове остварили су седми овогодишњи тријумф у Љигу.

Јединству су припала прва два сета, пошто су изабраници Жељка Вукелића у оба наврата од самог почетка били довољно агресивни и вешто су чували рано стечено вођство. Успео је домаћин да се у трећем периоду врати у утакмицу, пошто је читава екипа одиграла веома добро у свим сегментима, а посебно је блок добро функционисао. Међутим, решени су били гости да посао заврше у четири сета, што је и био случај. Јединство је при резултату 11:9, за домаћина, направило серију блокова, преокренуло је резултат (16:11), а у наставку је ривалу препустило свега пет поена.

Нови Сад Манекс – Млади радник  1:3 (20:25, 19:25, 25:21, 21:25)

Пожаревљани су после три везана пораза, остварили прву овогодишњу победу у првенству.

У прва два сета су изабраници Драгана Бонића на исти начин успели да изађу као победници. Након изједначеног почетка, у оба случаја су средином периода успевали да сломе отпор ривала, а касније су само сачували предност. Успео је Нови Сад да се врати у меч у трећем сету, пошто је рано вођство вешто чувао и смањио је укупан резултат. Ипак, Пожаревљани су пружили свој максимум како би у четвртом делу игре изашли као победници. Иако је Нови Сад у већем делу овог сета имао предност, Млади радник је био стрпљив и дочекао је своје шансе, које је одмах искористио и на тај начин је забележио први тријумф у овој години.

17pk7

Карађорђе – Раднички доо      2:3 (23:25, 25:23, 25:14, 19:25, 14:16)

Иако на папиру није био дерби, дуел екипа које предводе некадашњи саиграчи из репрезентације био је најзанимљивији протеклог викенда.

Крагујевчани су након велике борбе и резултатског ролеркостера успели да из првог сета изађу као победници. Нису клонули духом домаћи одбојкаши, већ су у другом сету на идентичан начин као ривал у првом, успели да дођу до изједначења. Позитиван резултат из претходног периода дао је неопходну инјекцију самопоуздања чети Невена Мајсторовића, која је у трећем ривала оставил на свега 14 освојених поена. Смогао је Раднички снаге у четвртом сету и одличном игром читаве екипе успео је да утакмицу одведе у тај-брејк. Тамо смо имали прилику да гледамо још једно тактичко надмудривање два тренера у којем се боље снашао Алекса Брђовић, заједно са својим пуленима.

Војводина – Спартак Суботица       3:0 (25:10, 25:16, 25:22)

Новосађани су у војвођанском дербију и репризи прошлогодишњег финала плеј-офа, у потпуности надиграли госте из Суботице.

Фуриозно је Војводина одиграла први сет и понајвише заслугама Парапунова, који је блистао у свим сегментима, оставила је ривала на свега 10 освојених поена. Нису се на томе зауставили изабраници Слободана Бошкана, већ су и у другој деоници наставили са доминантном игром и убрзо је на семафору засијало 2:0. Најнеизвеснији је био трећи сет. Иако је Војводина и овог пута имала предност, Спартак је све време одржавао корак за ривалом, да би у завршници стигао и до преокрета (20:19). Међутим, Војводина је у наставку била довољно смирена, успела је да заустави налет ривала и са 25:22, остварила је максималну победу.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Милош Надаждин (Карађорђе) са 30 поена, а пратили су га Лазаро Брунет (Таково) са 28 и Младен Бојовић (Рибница) са 24 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 18. кола БПШ Суперлиге

Раднички доо – Спартак Љиг

Јединство – Војводина

Спартак Суботица – Црвена звезда

Рибница – Нови Сад Манекс

Млади радник – Партизан

Таково - Карађорђе

(Фотографије: Subotica.Info, Instagram @zokub_, @ok_mladi_radnik_2022)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!