Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Коло у сенци финала Купа

Финале Купа Србије у обе конкуренције гледаћемо у недељу у Убу, а овај догађај мало је пореметио лигашке обавезе екипа. То је свакако очекивано и оправдано јер дели се други овосезонски трофеј.


Зато су неке од екипа учесница унапред одигралe своје мечеве 18. кола, а овог петка и суботе биће одигране преостале три утакмице у конкуренцији дама. До сада, одигране су три утакмице. Јединство из Старе Пазове је још 15. фебруара славило на гостовању Асу са 3:0, док је у среду Уб био бољи код куће од Спартака такође максималним резултатом. Тент је дочекао Срем у четвртак и видели смо изненађење. После пет сетова, славиле су гошће из Сремске Митровице.

У петак нас очекује дерби где Црвена звезда дочекује Железничар. Због раније одиграних утакмица, Београђанке су четврте, а Лајковчанке друге на табели и овај меч носи велики улог. У случају победе, црвено-беле би се попеле на треће место, али би Железничар био други. Ако „локомотива“ настави свој тријумфални низ, вратила би се на прво место и највероватније остала на врху до плеј-офа. Биће јако занимљиво јер је у првом делу сезоне било 3:2 за Железничар, а у Суперкупу је Звезда била боља са 3:1. Лајковчанке се неретко чине као физички најјача екипа у лиги, а црвено-беле су добиле нову димензију доласком Клегер и повратком Остојић, зато је сигурно да нас очекује нова одбојкашка посластица.

У суботу, Инђија ће имати лаган посао у Новом Саду. После пораза од Партизан у прошлом колу и победом Срема у Обреновцу, шансе Инђије за пласман у плеј-оф готово да су минималне, а победа у Српској Атини је извесна и већ у суботу би Новосађанке могле и математички да се опросте од елите после само једне сезоне.
Партизан Ефбет је у серији од три победе и чврсто на 7. месту, а дочекује неугодни Омладинац. Два пута су играли ове сезоне (Куп и првенство), а оба пута славиле су црно-беле са 3:1. Зато су и сада ученице Дарка Закоча фавориткиње и победом би готово запечатиле доигравање.

Код мушкараца је коло баш разуђено, али ће бити неизвесно. Све почиње дуелом из доњег дома који може доста тога да одлучи. Таково дочекује екипу Карађорђа и ово је меч из категорије за опстанак. У кругу са овим екипама је и Нови Сад Манекс и водиће се до краја борба како би се избегла друга позиција за селидбу у нижи ранг. Све три екипе имају исто бодова, с тим да Таково има победу мање од директних ривала, али би победа над Карађорђем направила чудо и бацила тим из Горњег Милановца на 9. место и све закомпликовала до самог краја. У случају тријумфа, Тополчани би много безбрижније могли у последња четири кола лигашког дела. У првом делу сезоне, Карађорђе је славио код куће са 3:0.

Раднички не би требао да има проблема са Спартаком из Љига који броји дане до математичког испадања из лиге. Крагујевчани су последње време у варијанти топло-хладно, али када се коначно комплетирају биће такмац ког се треба пазити. Има још доста времена до краја па би Раднички могао и до потенцијалног другог места пред плеј-оф.

Дерби у Суботици одиграће Спартак и Црвена звезда. После три везане победе, оба тима доживела су пораз, Звезда од Рибнице, а Суботичани у Новом Саду. Како сада стоје ствари, обема екипама би пласман међу четири најбоље за плеј-оф био добро одрађен посао, а победник овог дуела имаће већу могућност за то. У првом делу сезоне, Звезда је водила 2:0, а Спартак је из Београда однео два бода после победе у тај-брејку.

Рибница је у серији од три победе и фаворит је против Новог Сада. Краљевчани имају победу мање од Партизана, а једну више од Спартака па је сваки меч веома важан. Новосађани су много пута показали да су квалитетна младост, али је исто тако неколико пута фалило искуства за бодове. На гостовању немају шта да изгубе и зато треба очекивати борбу са искуством Рибнице. У првом делу сезоне било је 3:1 за мускетаре, али после велике борбе која је могла да превагне и на другу страну.

Војводина гостује Јединству у Старој Пазови у уторак, када ће се већ сумирати утисци после финала Купа. Јасно је да су црвено-бели фаворити, посебно као тим који је у великој серији од 15 победа у првенству. Старопазовчани су 8. на табели и мало им треба до осигурања плеј-оф што би за њих био сјајан резултат ове сезоне.

Млади радник и Партизан Ефбет састаће се 7. марта и до тада ћемо већ заборавити остале мечеве 18. кола, али амбиције оба тима су познате и, без обзира на то што су црно-бели бољепласирани, борба у Пожаревцу је загарантована. Млади радник је у благом паду форме у последње време, али не треба сумњати да ће бити „намештени“ за плеј-оф.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!