Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда имали смо прилику да уживамо у фантастичним финалима Купа Србије, из којих су као победници изашли Партизан Ефбет и Уб. Иако су очи одбојкашке јавности биле упрте у те утакмице, никако не смемо заборавити на мечеве 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге, који су одиграни током претходне недеље. У наставку можете прочитати кратке извештаје са већине утакмица.

Одбојкашице:

18pk1

Среда, 15.02.2023.

АС Батајница – Јединство        0:3 (13:25, 10:25, 12:25)

Одбојкашице Јединства оправдале су улогу фаворита у овом дуелу и максимално савладале Батајницу.

Доминантне су биле изабранице Јово Цаковића у сва три сета. Екипа Батајнице није успела да парира сјајној игри Старопазовчанки. Само почетак сваког периода је резултатски био у егалу, али је Јединство сваки пут правило невероватне серије поена и тако дошло до максималног тријумфа на гостујућем терену.

Среда, 22.02.2023.

УБ – Спартак        3:0 (25:21, 25:19, 30:28)

Убљанке су победиле екипу Спартака максималним резултатом у 18. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Већ на почетку првог сета Уб је стекао вођство уз сјајне сервисе Раде Перовић. Давао је Спартак све од себе да смањи заостатак, али није у томе успео. Стигао је тим Маријане Боричић до четири сет лопте, а поеном Бојане  Ћелић и до 1:0. Готово идентичан је био други период игре и Убљанке су без проблема дуплирале своју предност. Највећи отпор Спартак је пружио у последњем сету. Још једном је домаћа екипа од почетка имала резултат у својим рукама, али је овог пута Спартак успео да изједначи. Могли смо да видимо неизвесну завршницу, гости су пропустили шансу за освајање сета, док са друге стране Уб је реализовао пету меч лопту и тако забележио максимални тријумф.

Четвртак, 23.02.2023.

ТЕНТ – Срем        2:3 (25:17, 22:25, 18:25, 27:25, 9:15)

Прави спектакл виђен је у Обреновцу, а после пет сетова нови тријумф уписао је тим из Сремске Митровице.

У првом сету боље су биле домаће одбојкашице, па су лако повеле. Међутим, десио се преокрет. Срем је потпуно преузео иницијативу, знатно сигурније биле су гошће у нападу, па су освојиле наредна два периода. Уследио је драматичан четврти сет. Имала је екипа Срема три меч лопте (24:21), али су онда сав свој потенцијал показале Куртагић и Мијатовић - освајале су поене из блока, напада и сервис линије, па су одвеле меч у пети сет. Тамо су гошће брзо стекле завидну предност на сервис Милуновић, а онда завршиле меч блоковима Антић.

Петак, 24.02.2023.

Црвена звезда – Железничар  1:3 (25:23, 23:25, 23:25, 15:25)

Одбојкашице Железничара из Лајковца забележиле су тријумф у дербију 18. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Бранка Ковачевића су као гошће надиграле Црвену звезду са 3:1.

За нијансу је Железничар боље отворио уводни део игре и повео је са 6:4, али је Звезда серијом од 5:0, за тили час преокренула резултат у своју корист. Успела је екипа из Лајковца да на тренутак врати егал (8:8), али је затим везала четири грешке и омогућила је ривалу да стекне лепу резултатску залиху (12:8). Зналачки су изабранице Ратка Павличевића искористиле поклоне противника и до саме завршнице су вешто чувале предност. При резултату 22:18, у корист домаћина, Бранко Ковачевић одлучио је да затражи тајм-аут, који је донекле уродио плодом, пошто су гошће пришле на само поен заостатка (23:22). Међутим, довољно су биле концентрисане црвено-беле даме и поенима Стојић и Клегер стигле су до вођства од 1:0 (25:23). Наставио је актуелни освајач дупле круне са бољом игром и у наредном сету. После изједначеног старта, Звезда се одвојила на три поена разлике (12:9), и чинило се да ће и из другог периода изаћи као победник. Ипак, Железничар се није предавао и поенима Вање Ивановић је стигао до преокрета (13:12). У даљем току сета се пробудила и Мадан Розалес, која је својима успешним нападима водила Лајковчанке ка изједначењу. Иако је Железничар био нешто квалитетнији у тим моментима, Звезда је све време била за петама ривалу и учинила је завршницу занимљивом. Баш као и противник у минулом, Ана Живојиновић и другарице су у финишу другог сета успеле да се приближе на поен заостатка, али је на крају Железничар био истрајнији и са 25:23, поравнао је резултат. Током већег дела треће деонице, имали смо прилику да пратимо праву резултатску клацкалицу. Железничар је одлично започео овај период и одмах је преко тандема Узелац-Ивановић, повео са 7:3. Није дуго требало Звезди да се резултатски врати и већ до средине је грешкама ривала, уз ас сервис Александре Ћировић, имала предност од 12:9. Одржавао је тим Ратка Павличевића ову предност све до саме завршнице и чинило се да ће лако стићи до новог вођства (21:18). Ипак, олдичним сервисом Ане Антонијевић уз још три поена Розалес, Железничар је направио серију од 6:1, и стигао је до две сет лопте. Искористиле су изабранице Бранка Ковачевића другу шансу и идентичним резултатом као у претходна два, трећи сет су привеле крају. Дилема око победника ове утакмице решена је у четвртом периоду. Железничар је на крилима одличне игре из завршнице трећег сета, одмах стигао до лепе предности. Као што је то био случај у дотадашњем току меча, Вања Ивановић блистала је и у овом сету. Својим поенима и сигурном игром је водила своју екипу ка новој победи. Повео је Железничар најпре са 8:4, па са 14:9 и са 21:12, да би са 25:15, забележио тријумф.

Субота, 25.02.2023.

Партизан Ефбет – Омладинац        2:3 (25:18, 19:25, 25:17, 23:25, 11:15)

Одбојкашице Омладинца из Нових Бановаца оствариле су минималну победу у 18. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Марка Николића је као гост надиграла Партизан Ефбет са 3:2.

Омладинац је боље ушао у овај сусрет и заслугама читаве екипе и добром игром у свим сегментима повео је са 8:5 и 10:7. Ипак, већ до средине првог периода, изабранице Дарка Закоча су блоковима Вање Матић и Ане Круљ, уз сигурну игру остатка екипе преокренуле резултат и повеле са 12:10. Вођство домаћина није дуго потрајало, пошто је при резултату 15:12, на сервис линију стала Андреа Јевтић, која је са четири узастопна аса, режирала нови преокрет и омогућила је свом тиму да поведе са 18:15. Одлучио је Закоч у тим тренуцима да затражи тајм-аут, који је у потпуности уродио плодом. Чим су се вратиле на терен, одбојкашице у црно-белим дресовима су на крилима тандема Вукчевић-Круљ, освојиле наредних десет поена и са 25:18, изашле су као победнице из првог сета. Освајање уводног дела додатно је мотивисало домаћу екипу, која је од почетка другог деловала незаустављиво. Одмах је „Парни ваљак“ повео са 4:1, и ту предност је вешто чувао. Међутим, Омладинац је све време дисао за вратом ривалу, а брзо му се труд исплатио, пошто је при резултату 9:7, направио серију од 6:0. То је уједно био пресудни моменат другог периода, јер су изабранице Марка Николића вешто чувале стечено вођство и поред свих покушаја Партизана да се резултатски врати у сет. На тај начин су одбојкашице из Нових Бановаца са 25:19, успеле да стигну до изједначења. Позитиван резултат у претходној деоници дао је неопходну инјекцију самопоуздања Омладинцу, који на почетку треће био агресиван и повео је са 7:3. Није рана предност деморалисала Београђанке, које су имале спреман одговор и новом двоцифреном серијом су прешле у вођство (13:7). Доминирале су у наставку домаће играчице у свим сегментима игре и нису дозволиле ривалу да се врати. Тако су до самог краја сета градиле већ стечену залиху и са 25:17, по други пут су стигле до вођства.  Узбуђења нису изостала ни у четвртом сету. Гошће су преко веома расположене Уне Вајагић, која је сервирала сјајно на почетку овог периода, повеле са 5:1. Ипак, Партизан је имао спреман одговор и на семафору је убрзо засијало 9:9. У наставку се углавном играло поен за поен, да би домаћин при резултату 15:13, у корист Омладинца, са четири везана поена по први пут повео у четвртој деоници (17:15). Међутим, није дуго требало тиму Марка Николића да поново приволи вођство на своју страну и растерећено уђе у завршницу (23:19). Иако је Партизан у финишу успео да још једном поравна резултат (23:23), довољно су биле концентрисане гошће, искористиле су прву сет лопту и одвеле утакмицу у тај-брејк. Истинска борба вођена је у одлучујућем сету, у којем се за нијансу боље снашао Партизан. Повеле су црно-беле са 5:4, а потом и са 11:9. Чинило се да ће Партизан до краја успети да сачува минималну предност, али је тада на сцену ступила сјајна Уна Вајагић, која је својој екипи омогућила да направи серију са 6:0, и на тај начин оствари велику победу у Београду.

ЖОК Нови Сад – Инђија    0:3 (18:25, 18:25, 18:25)

Боља у дербију доњег дела табеле била је екипа Инђије која је максималним резултатом савладала Новосађанке.

Од почетка првог сета гостујућа екипа је имала вођство. Покушавале су да се врате Новосађанке и са три узастопна ас-сервиса Јолдић дошле су на два поена заостатка. Међутим, није то пореметило Инђију која је на крају са 25:18 повела 1:0. У наставку утакмице одбојкашице Инђије неколико пута су имале сјајну серију поена, али са друге стране успевао је домаћин да узврати. Ипак, при резултату 18:19, Инђија је направила шест узастопних поена и тако дуплира своју предност. Ушао је гостујући тим још оштрије у последњи сет и повео са 10:2, па 20:8. Била је то недостижна предност за Новосађанке, иако су имале у наставку сјајну серију.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Уна Вајагић (Омладинац) са 35 поена, а пратиле су је Мина Мијатовић (ТЕНТ) са 22 и Вања Ивановић (Железничар) са 21 поеном.

Утакмице 19. кола БПШ Суперлиге

Црвена звезда – Нови Сад

Спартак – ТЕНТ

Железничар – ЖОК Уб

Срем – АС Батајница

Јединство – Партизан Ефбет

Омладинац – Инђија

 

Одбојкаши:

Петак, 24.2.2023.

Раднички доо – Спартак Љиг  3:0 (25:15, 25:17, 25:20)

Чета Алексе Брђовића је без великих проблема наставила поход на што бољи пласман пред завршницу регуларног дела сезоне. 

Диктирали су Крагујевчани темпо од самог почетка ове утакмице и одличном игром, али првенствено сервисима, за тили час су повели са 1:0. Наставили су у истом ритму и у наредном периоду и противнику ни у једном тренутку нису допустили да се разигра. Посебно је Раднички био агресиван у завршници и стигао је до девет меч лопти, које су биле и више него довољне да увећа своје вођство. Иако је у трећем сету екипа Алексе Брђовића играла растерећено, ривал то није искористио и домаћин је са 25:20, стигао до максималне победе.

Таково – Карађорђе   3:0 (26:24, 25:18, 26:24)

Иако је екипа из Горњег Милановца остварила максималну победу, морала је доста да се помучи.

Чинило се на почетку меча да је тим Невена Мајсторовића одлучнији у намери да стигне до предности, пошто је одличном блок игром повео са 12:7. Међутим, домаћин је стрпљиво чекао своју шансу и дочекао ју је већ средином сета, када је стигао до преокрета 15:14. Распламсала се борба у тим тренуцима и све до саме завршнице није било назнака ко би могао да стигне до вођства. На крају је за нијансу истрајније било Таково и повело је са 1:0. Освајање првог периода дало је неопходну инјекцију самопоуздања Милановчанима, који су од старта другог заиграли доминантно. Били су сигурни у свим сегментима игре и потпуно заслужено су дуплирали вођство. Трећи сет био је налик првом, пошто се екипа из Тополе тргнула у нади да ће успети да се резултатски врати у меч. Били су на добром путу, али су одбојкаши Такова у завршници кренули свим снагама ка победи, и са 26:24, освојили су сва три бода. 

Спартак Суботица – Црвена звезда       0:3 (21:25, 21:25, 17:25)

Црвено-бели су се осветили Спартаку за минималан пораз у првом делу шампионата.

Грешке домаћина у првих неколико поена утицале су у потпуности на дешавања у првом делу. Одмах је Звезда уграбила лепу резултатску залиху, коју је до самог краја меча вешто чувала и на тај начин је дошла до предности. Исто тако су гости на старту друге деонице одмах „завршили посао“. Одличном блок игром, тим Николе Матијашевића је стекао седам поена предности, који су, и поред свих покушаја Спартака, на крају били пресудни. За разлику од прва два, Суботичани су у трећем делу меча били у игри до средине сета, пошто су пратили ривала у стопу (15:16). Ипак, Звезда је тада убацила у пету брзину и до краја је „голубовима“, препустила само два поена.

Субота, 25.2.2023.

Рибница – Нови Сад Манекс    3:0 (25:23, 25:18, 25:20)

Краљевчани су наставили са серијом победа и послали су Нови Сад у зону испадања.

Ушли су изабраници Неџада Османкача веома расположено у уводни период и били су на добром путу да помрсе рачуне домаћину. Ипак, Рибница је у завршници дошла до своје препознатљиве игре, преокренула је резултат, и на крају повела са 1:0. За разлику од минулог, чета Милана Симојловића је у другом сету одмах узела ствари у своје руке и већ до средине деонице имала је залиху од 10 поена, која је до краја била и више него довољна за великих 2:0. Ни трећи део меча нам није донео изненађење, пошто је домаћин од почетка до краја био концентрисан и доминантан и са 25:20, забележио је убедљив тријумф.

Уторак, 28.2.2023.

Јединство – Војводина      0:3 (21:25, 19:25, 15:25)

Војводина се опоравила после пораза у финалу Kупа Србије и убедљиво је надиграла Јединство.

Новосађани су нешто лошија отворили утакмицу, дозволивши Пазовчанима да стекну два поена вишка, али како је уводни сет одмицао, шампион Србије је долазио до своје игре и на крају повео са 1:0. Ништа се у наставку није променило, осим што је Јединство покушавало на све начине да се супротстави изабраницима Слободана Бошкана. Међутим, нису успели у својој намери, пошто је Војводина диктирала ритам и без већих порблема је дуплирала предност. Трећи период представљао је само формалност. Лале су већ средином сета имале шест поена предности, када су прктичо отклоњене све дилеме око победника овог меча.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Радослав Парапуноц (Војводина) са 21 поеном, а пратили су га Лазаро Брунет (Таково) са 19 и Милан Крстић (Таково) са 18 поена.

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 19. кола БПШ Суперлиге

Раднички доо – Јединство

Црвена звезда – Војводина

Партизан Ефбет – Рибница

Спартак Љиг – Таково

Нови Сад Манекс – Спартак Суботица

Карађорђе – Млади радник

(Фотографије: Subotica.Info, Instagram @ok_radnicki)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!