Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Три дербија најављују неизвесност

Финале Купа Србије дошло је у правом тренутку, да накратко пребацимо мисли са уобичајених лигашких тема, а сада улазимо у део сезоне који доноси одлуку. Најпре, има још четири кола до краја лигашког дела и слика је делимично позната, али још нас чекају велике борбе које ће одлучити позиције међу најбољих осам у обе конкуренције.


Поглед на табелу код дама говори неколико ствари. Најпре да је пет екипа са врха обезбедило доигравање, а Спартак је веома близу, тако да очекујемо борбе до краја за преостала два места. Нажалост, неко мора и да испадне. Нови Сад се опростио од елите и како стоје ствари, неће осетити сласт победе читаве сезоне, а већ после овог кола могао би да му се придружи и Ас па ће и са те стране све бити познато.

У овом и следећем колу могли бисмо да добијемо расплет када је поредак прве четири екипе у питању. Пуно ће зависити од сусрета Железничара и Уба који играју у суботу од 19 часова. Ако победи домаћин, а треба рећи да је благи фаворит, готово да би завршио посао око пол позиције за плеј-оф. Уб је освојио Куп и већ достигао велики део очекивања за ову сезону, а питање је колико му је битно да ли је трећи или четврти пред доигравање, осим што би добио нешто „лакшег“ ривала у четвртфиналу. Железничар је у феноменалној серији и зато је фаворит, уз домаћи терен, а прво место би показало константност и озбиљност тима из Лајковца.

Ако победи Железничар, реално је први, Јединство би морало да се задовољи другим местом, а о трећем и четвртом би у следећем колу одлучивали Уб и Црвена звезда у директном окршају.

Звезда у петак дочекује Нови Сад и биће то 15. победа ове сезоне. Могло би да буде занимљиво у Суботици, Спартак дочекује ТЕНТ и то је борба 5. и 6. екипе на табели. Колико може да буде неизвесно, говори и први меч ове сезоне, када је ТЕНТ водио 2:0 код куће, али су два бода отишла у Суботицу. „Енергетичарке“ су ове сезоне екипа за коју не знате како може да одигра, без обзира на противника. Та неконстантност коштала их је доста пута, али се чини да су благе фавориткиње у „Дудовој шуми“.

Срем дочекује Ас и победом би направио велики корак ка плеј-офу, посебно што је Партизан Ефбет у овом колу аутсајдер у Старој Пазови. Јединство је испустило Куп, а пре неколико дана и завршило учешће у Челенџ Купу где је дошло до полуфинала. Сада су све мисли усмерене ка првенству, али због ритма који су некако прегурале, чини се да је најважније да девојке из Старе Пазове најпре добро одморе. Без обзира колико уморне, против црно-белих би требало да упишу бодове којима би осигурале другу позицију.

У кругу оних екипе које се боре за преостала два места у плеј-офу су Партизан Ефбет, Срем, Инђија и Омладинац. Управо Омладинац дочекује Инђију у недељу од 18 часова, а улог је велики за оба тима. Реално, до краја, чини се да Омладинац има сасвим добар распоред и да би могао, уз мало и среће до 8. места, док је Инђија поново у игри после победе тима из Нових Бановаца у прошлом колу над Партизаном Ефбет. Ово је први испит од четири везана за Инђијке и само победа их оставља у комбинацији за доигравање, али наравно питају се нешто Уна Вајагић и екипа.

Код мушкараца имамо два дербија у овом колу. Најпре, поредак на табели не сугерише да је сусрет Црвене звезде и Војводине дерби јер су Новосађани убедљиво први и већ у овом колу би могли да осигурају врх табеле пред плеј-оф, али ипак Звезда је увек Звезда, без обзира на то у каквој је форми. Видели смо београдске црвено-беле у неколико сјајних издања у последњим колима и њихов крајњи домет може да буде четврто место, ако наставе у добром ритму. Ипак, после губитка финала Купа, Војводина је сигурно бесна и то није добро за Звезду у овом тренутку. Сигурно се Новосађани нису надали поразу у Убу, али Партизан Ефбет им је отео и други овосезонски трофеј, зато, Воша је фаворит на Бањици.

У петак ће Раднички дочекати Јединство и победа би га примакла борби за друго место. Остало је још доста времена и утакмица да се многе ствари промене, али Крагујевчани су сигурно фаворити против искусних Сремаца који су веома близу осигурања наступа у плеј-офу што би испунило овосезонска очекивања.

На почетку суботњег програма, Партизан Ефбет дочекује Рибницу и ето нам директне борбе за друго место. За сада су изједначени са 13 победа, с тим што Краљевчани имају меч више, а питање је да ли су црно-бели „одморили“ после прославе која је уследила по освајању Купа. Ипак, уз стандардно добар сервис, чини се да су фаворити на домаћем терену против искусне Рибнице.

Спартак из Љига се опрашта од елите и јасно је да ће наредне сезоне у Прву лигу, а дочекује Таково које је победом у прошлом колу направило колосални искорак ка опстанку. Таково има добар распоред до краја и чини се да ће се изборити за опстанак, а победа у Љигу скоро да би завршила све. У првом делу сезоне у Горњем Милановцу било је 3:2 и то после 20:18 у петом сету за Таково, па и сада може да буде неизвесности.

За опстанак ће се до краја борити Нови Сад Манекс и Карађорђе, а сада су изједначени са по пет победа и 15 освојених бодова. Тим из Тополе има бољи сет количник па је на месту број 10, дочекује Млади радник који је често непредвидив, али је фаворит у Тополи. Карађорђу треба победа, али и Пожаревљани би требало да победе и наставе борбу за место боље од тренутно седмог.

Нови Сад Манекс дочекује Спартак из Суботице. У заосталом мечу из првог дела који су одиграли средином јануара завршено је победом „голубова“ после пет сетова, али они су су борби за места од 4. до 6, што није занемарљиво и бодови су веома вредни. Што се Новосађана тиче, распоред до краја им није посебно наклоњен, али сачекајмо да видимо може ли Османкач да направи неку магију са младим тимом из Спенса.

Као и сваке недеље, све утакмице можете гледати уживо или у одложеном снимку на нашој дигиталној платформи:

Петак, 17.30, Црвена звезда - Нови Сад (линк)
Петак, 18.00, Раднички доо - Јединство (линк)
Петак, 19.00, Спартак - ТЕНТ (линк)
Петак, 20.00, Црвена звезда - Војводина (линк)

Субота, 17.00, Партизан Ефбет - Рибница (линк)
Субота, 19.00, Спартак Љиг - Таково (линк)
Субота, 19.00, Железничар - Уб (линк)
Субота, 19.00, Срем - Ас Батајница (линк)
Субота, 19.00, Јединство (СП) - Партизан Ефбет (линк)
Субота, 19.00, Карађорђе - Млади радник (линк)
Субота, 20.00, Нови Сад Манекс - Спартак Суботица (линк)

Недеља, 18.00, Омладинац - Инђија (линк)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!