Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 19. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 19. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У овом колу, као и обично, имали смо прилику да пратимо неколико узбудљивих дербија, али су и остале утакмице, као и обично, биле веома неизвесне, занимљиве и квалитетне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

19pk1

Петак, 03.03.2023.
 
Црвена звезда - ЖОК Нови Сад 3:0 (25:13, 25:11, 25:15)
 
Одбојкашице Црвене звезде оствариле су максималну победу у 19. колу Банка Поштанска штедионице Суперлиге. 
 
Оправдала је Црвена звезда улогу фаворита у овом дуелу и лако дошла до победе. У сва три сета водиле су црвено-беле од почетка до краја. Нису давале противничком тиму да се приближи, већ су великим серијама поена успешно завршавале сетове. 
 
Спартак - ТЕНТ 3:2 (25:20, 18:25, 22:25, 25:21, 15:12)
 
Одбојкашице Спартака оствариле су важну победу против Тента у борби за пету позицију. Суботичанке су успеле да се врате после резултатског заостатка и на крају да упишу победу после пет узбудљивих сетова. 
 
Спартак је након почетног вођства дозвилио Тенту да преокрене. Уз помоћ добре игре у одбрани и поенима Коцић, Јекович и Королије, домаће долазе до предности од 4 поена - 17:13. Гошће су нанизале пар грешака, те је Спартак повео са 21:17. Одличним пожртвованим поеном Тања Матић доноси сет лопту, а убрзо Спартак води са 1:0. Почетак другог сета протекао је у резултатској неизвесности. Прве су до осетније предности стигле одбојкашице ТЕНТ-а након успешног напада Мине Мијатовић за 10:12. Спартак преко Коцић поравнава, међутим тада је прорадио блок Обреновчанки за њихову озбиљнију предност. Спартак није успео да одговори и гостујућа екипа осваја други сет са 25:18 за изједначење у мечу.  Спартак је уз добар сервис дошао до предности од 9:3 у трећем сету. Нису се предавала гошће, серијом одличних блокова Куртагић - Малешевић - Јарамазовић успеле су да преокрену резултат на 17:19. Пришао је Спартак на 20:21, међутим Јарамазовић и Куртагић водиле су Тент до освајања трећег сета. Четврти сет боље су отвориле гошће које долазе до предности од три поена, 1:4. Разиграла се тада Ана Јековић која је нанизала пет поена од којих и два ас-сервиса након којих је Спартак повео са 9:7. Гошће су поново показале свој квалитет, захваљујући блоковима долазе до изједначења на 17:17. Након још једног поравнања, поен је забележила Коцић, а ас-сервис Баић за вођсво Спартака од 22:20. Спартак није испуштао предност па је меч одлучен у петом сету.  Спартак је добрим сервисима повео у тај-брејку са 5:3. Уследио је преокрет па су Обреновчанке имале два поена вишка. Поенима Коцићеве домаће успевају да поравнају на 10:10, а након блока Шипићеве било је 11:10. Коцићева доноси две меч лопте, прву користи Матићева која блоком завршава узбудљиву утакмицу.  
 
19pk2
 
Субота, 04.03.2023.
 
Железничар - УБ 3:1 (23:25, 27:25, 25:18, 33:31)
 
Одбојкашице Железничара оствариле су своју 16 узастопну победу у 19. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге и тако задржале прву позицију на табели.
 
Током целог првог сета смењивала се предност са обе стране. У самој завршници Убљанке су стекле вођство од 23:19, али са четири узастопна поена Железничар је изједначио резултат. Ипак, након сервис грешке Ивановић, гостујућа екипа дошла је до прве сет лопте, а поеном из напада Ћелић и до 1:0. Почетком другог периода се опет играло поен за поен, а онда је уследила серија поена домаћих одбојкашица (8:1) и тако су повеле 18:10. Није се предавао тим који предводи Маријана Боричић, већ је истом мером узвратио и поравнао резултат. Завршница се играла на разлику, а Лајковчанке су успеле да реализују своју трећу сет лопту и изједначе укупан резултат. Није пореметио Убљанке претходно изгубљен сет, већ су одмах од старта трећег периода држале резултат у својим рукама. Покушавао је Железничар да се врати, а у томе је и успео средином сета. Серијом поена од 7:1 прешао је и у вођство, те је Маријана Боричић била приморана да затражи тајм-аут. Ипак, домаћин је одржавао предност све до самог краја и са 25:18 преокренуо овај дуел у своју корист. Велика борба водила се и у последњем сету. Већим делом водила је екипа коју предводи Бранко Ковачевић, али ухватио је Уб прикључак сјајним сервисима Слађе Ерић и добили смо врло неизвесну завршницу. Гостујући тим није искористио чак шест сет лопти, док са друге стране противнице су реализовале своју трећу меч лопту. 
 
Срем - АС Батајница 3:0 (25:20, 25:17, 25:18)
 
Екипа Срема била је максимална код куће и тако дошла је до осме победе у домаћем шампионату.
 
Од самог старта предност је била на страни Срема. Покушавала је гостујућа екипа да се врати и средном сета успеле су да дођу на поен заостатка. Међутим, није им дозволио домаћин да и изједначе, већ су сјајним блоковима и нападима вратиле своје вођство и убрзо дошле до 1:0. Нешто боље је АС отворио други период и повео са 5:3, али онда је уследила серија поена Срема од 10:1. До самог краја је одржавао вођство тим Мирјане Мусулин и поеном из напада Грабић дуплирао своју предност. Одлучна је била домаћа екипа да заврши утакмицу у три сета, држала је све у својим рукама и тако стигла до шест меч лопти. Тачку на ову утакмицу ставила је Сарић поеном из напада. 
 
Јединство - Партизан Ефбет 3:0 (25:18, 25:18, 25:15)
 
Екипа Јединства из Старе Пазове савладала је Партизан Ефбет максималним резултатом на домаћем терену.
 
Изабранице Јова Цаковића су дошле до новог тријумфа, 17. у овој сезони и потврдиле друго место на табели. Држао се Партизан само током почетка првог сета, а онда су Старопазовчанке све до краја утакмице диктирале своју игру. Предводиле су свој тим Исидора Коцкаревић и Бранка Тица до победе. 
 
19pk3
 
Омладинац - Инђија 0:3 (23:25, 15:25, 17:25)
 
Одбојкашице Инђије славиле су на гостујућем терену максималним резултатом.
 
Наоштриле су се Инђијке и успеле у својој мисији, одиграле су бескомпромисно против Омладинца у гостима и уписале максималан тријумф. Није било решења за екипу тренера Николе Јерковића, Исаиловићева и Обреновићева су повеле “оркестар”. Имале су само на моменте домаће иницијативу, али то је било кратког даха. Уз сигурну игру у нападу, блок који је добро функционисао, Инђија је решила да настави путем тријумфа. Ово је седми суперлигаски, а верују у клубу да је могуће да се до краја избори и плеј-оф.
 

Најефикасније играчица у овом колу била је Вања Ивановић (Железничар) са 28 поена, а пратиле су је Јована Цветковић (ТЕНТ) са 23 и Нина Коцић (Спартак) са 21 поеном.

Утакмице 20. кола БПШ Суперлиге

Нови Сад – Омладинац

Инђија – Јединство

Партизан Ефбет – Срем

АС Батајница – Спартак

ТЕНТ – Железничар

ЖОК Уб – Црвена звезда

 

Одбојкаши:

Петак, 3.3.2023.

Раднички доо – Јединство       3:0 (25:17, 25:16, 25:22)

Крагујевчани су на премијери 19. кола у потпуности оправдали улогу фаворита.

Били су гости из Старе Пазове у игри, али само до резултата 7:6, у своју корист. Тада је на сцену ступио тандем Благојевић-Иванковић, који је својој екипи омогућио да стекне особну предност (17:11), која је била и више него довољна за вођство. Готово иста слика виђена је и у другом делу игре. Иако је Јединство водило са 12:10, Раднички је на време преузео ствар у своје руке и до краја сета дозволио је ривалу да освоји свега четири поена. За разлику од прве две, чета Алексе Брђовића је од самог старта треће деонице убацила у пету брзину и стекла је неколико поена предности, које је вешто чувала и са 25:22, остварила је максимални тријумф.

Црвена звезда – Војводина     3:1 (25:19, 25:27, 29:27, 25:23)

Црвено-бели су у једном од дербија кола продубили агонију шампиона Србије.

Самоуверено је Звезда ушла у овај сусрет и већ на почетку стекла пет поена предности. Испоставило се до краја да је та разлика била довољна домаћину како би из првог сета изашао као победник. Пробудили су се Новосађани у другом периоду, али су морали доста да се помуче како би стигли до изједначења. Иако су средином сета наметнули свој темпо, Београђани су учинили завршницу занимљивом, али је Војводина у финишу била истрајнија. Ништа мање није занимљиво било у трећем делу игре. Први део периода припао је гостима (8:14), али је Звезда у другом успела у потпуности да преокрене резултат. Ушло се у још једну узбудљиву завршницу, из које је овог пута задовољнији изашао тим Николе Матијашевића. Као и у читавом мечу, и у четвртом сету виђена је права резултатска клацкалица. Војводина је била решена да меч одведе у тај-брејк, али је Звезда имала друге планове и са 25:23, изашла је из овог дербија као победник.

Субота, 4.3.2023.

Партизан Ефбет – Рибница      3:0 (25:19, 25:23, 25:20)

Освајање Купа Србије само је утицало на повећање самопоуздања Партизана, који је лако изашао на крај са Краљевчанима.

Није екипа Бојана Јанића часила часа на старту овог сусрета, већ је одмах повела са 7:3, и све до краја уводног сета чувала је ту разлику. Сервисима Алексе Батака, црно-бели су одмах уграбили четири поена разлике, али је Рибница експресно преокренула резултат. Одржавали су Краљевчани вођство све до саме завршнице, али је „парни ваљак“ у тим тренуцима убацио у пету брзину и са 25:23, дуплирао је резултат. Покушали су Краљевчани да продуже утакмицу у трећем сету и били су на добром путу. Међутим, Партизан се брзо консолидовао, успео је средином сета да врати предност на своју страну и убрзо је са својим присталицама могао да прослави нову победу.

Спартак Љиг – Таково       1:3 (25:15, 23:25, 23:25, 23:25)

Екипа из Горњег Милановца је победом наставила потеру за осмом позицијом, која води у плеј-оф.

Чинило се након првог сета да су Љижани на одличном путу да коначно остваре први овосезонски тријумф. Све је полазило за руком одбојкашима Спартака који су на крају оставили ривала на свега 15 освојених поена. Међутим, стабилизовало се Таково у другом сету, иако је домаћин имао лепу резултатску залиху средином периода. Успели су у завршници изабраници Милана Милошевића да преокрену резултат и стигну до изједначења. Трећи сет био је идентичан као и минули. Љижанима је припао први део ове деонице, док се Таково боље снашло у другом, пресудном делу. За разлику од претходна два, екипа из Горњег Милановца је у четвртом сету рано стигла до мале предности, коју је чувала све време и на крају је остварил тријумф.

Карађорђе – Млади радник     1:3 (23:25, 25:23, 22:25, 23:25)

Одличну одбојкашку представу приредили су нам одбојкаши обе екипе, али су Пожаревљани у кључним моментима били смиренији.

Први сет наговестио је да ћемо гледати квалитетну утакмицу. Током овог периода виђена је резултатски ролеркостер, пошто се вођство константно смењивало, а тек у завршници је Млади радник успео да сломи отпор ривала. Карађорђе је средином другог сета стекао минималну предност, коју је вешто чувао и успео је да поравна резултат. Наредна два периода била су налик првом. Велика борба за сваку лопту и сваки поен вођена је током ова два сета, из којих је тим Драгана Бонића, после узбудљивих финиша успео најпре да по други пут поведе, а потом и забележи тријумф.

Нови Сад Манекс – Спартак Суботица   0:3 (19:25, 13:25, 23:25)

Након два везана неуспеха, Суботичани су се у Новом Саду вратили на победнички колосек.

Зналачки су изабраници Ивице Јевтића искористили грешке ривала на старту овог сусрета и стекли су лепу резултатску залиху. Како је уводни период одмицао, тако је Спартак играо све боље и на крају је лако повео са 1:0. У другом сету су популарни „голубови“ били још доминантнији, пошто су у свим сегментима одиграли одлично и на крају су ривала оставили на свега 13 освојених поена. Трећи период био је најнеизвеснији. Иако је вицешампион Србије имао минималну предност током већег дела овог сета, Новосађани су у завршници стигли до преокрета (21:18). Није то деморалисало госте из Суботице, који су заслугама читавог тима до краја одиграли агресивно и са 25:23, из Новог Сада  су се вратили са сва три бода.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Радослав Парапунов (Војводина) са 30 поена, а пратили су га Лазаро Брунет (Таково) са 27 и Андриј Тупчи (Млади радник) са 26 поена.

19pk9

(Екипе поред чијих имена стоји * имају утакмицу мање у односу на остале)

Утакмице 20. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Црвена звезда

Војводина – Нови Сад Манекс

Спартак Суботица – Партизан Ефбет

Рибница – Карађорђе

Млади радник – Спартак Љиг

Таково – Раднички доо

Фотографије: Subotica.Info, Instagram @oktakovo, @ok_jedinstvo

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!