Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Дерби у Убу

Свега три кола остала су до краја лигашког дела, а имамо већ доста одговора на нека раније постављена питања, али чини се да чекамо оне најважније. Код дама знамо оба тима која ће напустити елитну дивизију, а воде се борбе за врх табеле, али и за преостала две плеј-оф места док је код мушкараца познат само један тим који испада, а остаје и борба за једно место за доигравање.


Најјачи меч ће почети коло када су у питању наше младе даме. Уб дочекује Црвену звезду у директној борби за треће место на табели. Освајање Купа је Убу дало крила за наставак сезоне и плеј-оф, а Звезда се још уиграва и прети да постане најјача када је најпотребније, као и пошле сезоне када се окитила титулом шампиона. Меч победнику доноси много јер није исто састати се са 5. или 6. у првој рунди доигравања, али нема сумње да ће се играти и за престиж. Уб жели да покаже сву своју снагу и квалитет, посебно на домаћем терену, а београдске црвено-беле би да наставе добар низ после оног пораза од пре два кола против Железничара. У првом делу сезоне, Уб је славио на Бањици са 3:2.

Инђија је живнула, после победа над Новим Садом и Омладинцем вратила се у борбу за пласман у плеј-оф, али очекује је још доста посла, плус треба да се погоде неки резултати. Ипак, у овом колу тешко да може да рачуна на сензацију против Јединства из Старе Пазове које је у борби за повратак на лидерску позицију. Требаће Јерковићу чаробни штапић да подигне екипу на тај ниво да би се супротставила Јединству, а у првом делу сезоне биле су конкурентне само у првом сету у том максималном поразу.

Спартак игра сјајан други део сезоне и не би требао да има проблема на гостовању Асу који ће, уз Нови Сад, изгубити суперлигашки статус. Како ствари стоје, можда би „голубице“ могле до краја сезоне да рачунају и на „коту пет“ пред доигравање.

ТЕНТ дочекује Железничар и ово је последња тежа препона за Лајковчанке које би у случају победе у Обреновцу готово сигурно у плеј-оф ушле са предношћу домаћег терена до краја. „Енергетичарке“ су уписале неколико слабијих резултата у последње време и довеле пето место у питање, али је често ТЕНТ-ова младост умела да слави против фаворита, све у зависности од важности меча и тренутног расположења. Често не можемо да кажемо за шта су све Обреновчанке способне, али сигурно ће против лидера дати максимум и пробати да меч учине што занимљивијим. У Лајковцу, Железничар је у првом делу сезоне славио победу од 3:1.

У директној борби за плеј-оф Партизан Ефбет дочекује Срем и ту фаворита нема. Оба тима имају до сада по седам победа, с тим што београдске црно-беле имају два бода више, а победа у овом мечу ће ту екипу лансирати много ближе доигравању. У првом делу сезоне Партизан Ефбет је славио у Сремској Митровици са 3:1, али је сада питање да ли црно-беле могу да пруже поново добру партију када је притисак појачан на максимум. Свакако, млад тим Срема има способност и квалитет за тријумф који би додатно „закувао“ ситуацију у борби за преостала два места у доигравању.

За крај кола, Нови Сад дочекује Омладинац и тим из Нових Бановаца је фаворит, али је после пораза од Инђије изгубио све шансе за сензацију и пласман међу осам најбољих у својој првој сезони у елити.

Што се мушкараца тиче, већ у петак од 19 часова имамо два меча и оба су у најави занимљива. Спартак ће у Суботици дочекати захуктали Партизан који жели да настави успешан низ и да се избори за останак на другом месту пред доигравање, али Спартак је тренутно пети и сваки наредни меч биће тежи од претходног јер се деле плеј-оф места. У овом тренутку, због броја бодова, чини се да Суботичани могу максимално до четврте позиције, али математика је таква да могу да буду и седми. У мечу првог дела сезоне, одиграном крајем јануара, црно-бели су уписали убедљиву и максималну победу.

У сусрету Рибнице и Карађорђа, домаћин је фаворит и у борби је за треће место јер тешко је за очекивати да може на друго место. Ипак, ситуација је таква да Краљевчанима свака победа треба јер би могли да падну место ниже што би са собом повукло потпуно другачији план плеј-офа. С друге стране, Карађорђе ће се са Новим Садом борити за опстанак, односно за избегавање претпоследњег места, а пошто су победили Рибницу са 3:2 у првом делу шампионата, можда и имају чему да се надају. Можда би и бод у Краљеву био велики као кућа, али је победа вреднија домаћину.

У суботу од 18 часова, Таково дочекује Раднички. Тим из Горњег Милановца не мора да стрепи за опстанак, али може да се нада проласку у доигравање јер је на победу од Јединства. Раднички ће се до краја борити за треће место ком је веома близу, посебно што се екипа комплетирала и довољно опоравила за наставак. Благојевић и друштво имају пуно искуства и треба их очекивати на врхунском нивоу сада када је најпотребније, а Такову остаје могућност за плеј-оф.

Јединство чека Црвену звезду и београдски црвено-бели су фаворити. Иако је сала у Старој Пазови чудо над чудима, Звезда је подигла ниво форме, без обзира на пораз у Крагујевцу, па треба очекивати да ће у плеј-оф са неког бољег места од шестог на ком су сада. Сремци су можда мислили да су обезбедили доигравање, али четири пораза у последњих пет мечева је закомпликовало ситуацију и зато треба очекивати и њихову појачану реакцију против фаворита из престонице.

Млади радник је евидентно у паду форме и не лиће на ону екипу с почетка шампионата. Према свему приказаном, седмо место је можда и права мера, али и даље имају шансу за више. Победа против Спартака из Љига се не доводи у питање, упркос ситним проблемима унутар екипе који ће брзо бити превазиђени. Љижани се сјајно боре и остаће жал када напусте елитни ранг на крају сезоне, али знамо да ће се брзо вратити јер одбојка у Љигу је на нивоу религије.

За крај кола, у недељу од 17.30 часова, очекује нас новосадски дерби. Војводини треба победа како би два кола пре краја осигурала прво место за доигравање, а Нови Сад Манекс се грчевито бори за опстанак и за сада је у најнеугоднијој позицији. Новосадски плави су у серији од пет пораза, а имају слабији сет количник од Карађорђа па има треба барем бод како би се за тренутак покренули са претпоследње позиције. Ипак, пред њима је тежак распоред који почиње против актуелног шампиона који је у првом делу сезоне уписао лагану победу у прбом историјском градском дербију.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!