Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 20. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви 20. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У овом колу, као и обично, имали смо прилику да пратимо неколико узбудљивих дербија, али су и остале утакмице биле веома неизвесне, занимљиве и квалитетне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

20pk1

Субота, 11.03.2023.

ЖОК Уб - Црвена звезда   3:1 (16:25, 25:23, 25:15, 25:22)

Одбојкашице Уба оствариле су нову победу у 20. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Убљанке су на домаћем терену, савладале Црвену звезду са 3:1.

Отвориле су одбојкашице Црвене звезде одлично овај дуел. Повеле су од самог почетка кроз ас-сервисе и нападе Чанак. У наставку је сјајно функционисао блок гостујуће екипе, који је допринео да повећају вођство. Нису имале решење Убљанке, а црвено-беле су убзо стигле до 10 сет лопти, а затим и до 1:0. Није пореметио Уб изгубљен сет, већ су пружиле већи отпор у другом периоду. Изједначена игра вођена је до средине сета, а онда су уследила три везана поена домаћег тима за минималну предност. Успела је екипа коју предводи Ратко Павличевић да у завршници изједначи резултат. Међутим, стигао је Уб први до сет лопте, а потом је одмах прву и реализовао за 1:1. Добила је екипа Уба на самопоуздању и сјајно започела трећи период. Од самог почетка је предност била на страни домаћина. Нису дозволиле одбојкашице Уба ниједног тренутка да им се противнице резултатски приближе, већ су стечено вођство до самог краја одржавале. Још једном су дошле до 10 сет лопти и поеном из напада Слађе Ерић и до тоталног преокрета. Није хтела Црвена звезда тако лако да се преда, дале су свој максимум у четвртом сету. Дошле су до вођства од 13:8, али је онда уследила серија поена Уба за изједначење. Освајачице Купа Србије биле су одлучне да заврше утакмицу у овом периоду и уз поене Ерић, Лукић и Ћелић стекле су предност у завршници. Убрзо је тим Маријане Боричић имао три меч лопте, а успешним блоком искусна Слађа Ерић ставила је тачку на ову утакмицу.

Инђија – Јединство    0:3 (18:25, 18:25, 22:25)

Одбојкашице Јединства су очекивано стигле до нове суперлигашке победе на гостовању у Инђији.

И пре овог сусрета Јединство је било у положају фаворита, а то су пуленке тренера Јове Цаковића и оправдале на терену. У првом сету Инђија је имала какав-такав прикључак до резултата 10:11 на поен Јане Андрић. У наставку сета гошће појачавају темпо игре и брзо имају прву сет лопту код резултата 18:24. Ту исидора Коцкаревић прави поен у нападу и Јединство води са 1:0 у сетовима. У другом сету Инђија се боље држала. Имала је у пар наврата и поен предности, али су гошће у финишу сета појачале игру и и после успешног блока Мине Драговић било је поново 18:25. Трећи сет и силовит старт домаћег тима. Цаковић даје прилику играчицама са малом минутажом и домаћи тим то обилато користи. Имала је Инђија вођство од 11:6. После поена Данијеле Андрић и свих 19:12. Стратег Јединства поново враћа прву шесторку на терен и то је дало резултата. Стиже Јединство до 21:21 и домаћи тим се сасвим предао. Нови поени гошћи и коначно трећи сет је добијен са 22:25.

АС Батајница – Спартак    0:3 (16:25, 13:25, 21:25)

Екипа Спартака савладала је АС из Батајнице максималним резултатом на гостујућем терену.

Прва два сета све је била на страни Спартака. Сјајном игром су одбојкашице из Суботице долазиле до ране предности, коју су само повећавале серијом поена. У оба периода АС није имао решење за гостујући тим. Највећи отпор домаћин је пружио у последњем сету. Још једном је Спартак стекао вођство од самог почетка, а изабранице Александра Ђогатовића успеле су у завршници да се са неколико узастопних поена приближе противнику на три поена заостатка. Међутим, решен је био Спартак да забележи максималну победу. Стигао је до три меч лопте, а затим одмах прву и реализовао успешним блоком Корелије.

ТЕНТ – Железничар    0:3 (14:25, 18:25, 24:26)

Железничар је наставио са серијом победа и држи лидерску позицију на табели са 19 победа и само једним поразом.

Одлично је Железничар отворио утакмицу и од самог почетка стекао предност. Све до самог краја ТЕНТ није успео да поремети гостујућу екипу и са 25:14 Лајковчанке су повеле са 1:0. Почетак другог период припао је ТЕНТ-у, али само на кратко. Успеле су Лајковчанке да изједначе, а затим и преокрену резултат. Одржавао је тим Бранка Ковачевића минималну предност до саме завршнице, а онда при резултату 20:18 направио је пет узастопних поена и то је било довољно за освајање сета. Дале су Обреновчанке свој максимум у последњем периоду и имале вођство од почетка па све до краја сета. Таман кад су сви мислили да ће домаћин смањити укупан резултат, Железничар је на 23:20 за ТЕНТ направио серију од 6:1 и максимално тријумфовао на гостујућем терену.

Партизан Ефбет – Срем     3:0 (25:23, 25:20, 25:17)

Одбојкашице Партизана Ефбет победиле су Срем максималним резултатом на домаћем терену.

Неизвестан је био први сет, виђена је права резултатска клацкалица. У самој завршници, при резултату 22:22 Томић је прво освојила поен из напада, а затим је уписала и блок за две сет лопте. Успео је Срем да спаси прву, али Београђанке су реализовале другу и повеле са 1:0. У другом периоду је још једном била изједначена игра до средине сета, а онда су изабранице Дарка Закоча направиле три узастопна поена и стекле минимално вођство. Убрзо је Партизан стигао и до шест сет лопти, а затим и до 2:0. Наставила је домаћа екипа са сјајном игром, блок јој је функционисао на високом нивоу, у том елементу је имала осам поена у последњем периоду. Покушавао је Срем да се врати у утакмицу, али није и успео у томе, а са 25:17 Партизан је  освојио трећи сет и тако максимално тријумфовао.

Недеља, 12.03.2023.

ЖОК Нови Сад – Омладинац    1:3 (15:25, 25:21, 17:25, 16:25)

Одбојкашице Омладинца стигле су до шесте победе и сигурног опстанка у Суперлиги, док са друге стране Нови Сад је са скором 0:20 последњи на табели.

Без пуно проблема освојио је Омладинац први сет, док је већ у нардном била другачија прича. Повеле су на почетку другог периода Новосађанке са 8:4, па 14:7. Одржавале су стечено вођство све до самог краја и дошле до четири сет лопте. Успешним нападом Јолдић, Нови Сад је освојио сет и изједначио укупан резултат. Ипак, у наредна два сета све је било на страни Омладинца, а противнице нису успеле да зауставе Вајагић која је освојила 13, од укупних 19, у та два периода.

Најефикасније играчица у овом колу била је Ана Клегер (Црвена звезда) са 22 поена, а пратиле су је Александра Узелац (Железничар) и Бојана Ћелић (ЖОК Уб) са по 20 поена.

Утакмице 21. кола БПШ Суперлиге

ЖОК Уб – Нови Сад

Црвена звезда – ТЕНТ

Железничар – АС Батајница

Спартак – Партизан Ефбет

Срем – Инђија

Јединство – Омладинац

 

Одбојкаши:

Петак, 10.3.2023.

Војводина – Нови Сад Манекс        3:0 (25:21, 26:24, 25:9)

Шампион Србије је у новосадском дербију оверио лидерску позицију два кола пред крај регуларног дела сезоне.

Иако је тим Неџада Османкача боље отворио овај сусрет и одличном блок игром повео са 8:5, Војводина је већ до средине сета уграбила вођство (14:11). Одржавао је домаћин ову разлику све до краја сета и повео је са 1:0. Права резултатска клацкалица виђена је у другом делу игре, пошто је и једна и друга екипа играла сјајно. Међутим, чета Слободана Бошкана је у завршници била за нијансу истрајнија и дуплирала је предност. Нови Сад у трећем сету једноставно није имао снаге да се надмеће са лидером првенста и подигао је белу заставицу. Војводина је то оберучке прихватила и на крају је ривала оставила на свега девет освојених поена за нову победу.

Спартак Суботица – Партизан Ефбет     3:2 (18:25, 25:18, 21:25, 25:19, 16:14)

Суботичани су по старом добром обичају још једном доказали да владају петим сетом и када се са друге стране мреже налази победник Купа Србије.

Партизан је почетком уводног сета, одличним блоковима Петровића и Грувеуса, стекао пет поена предности, које је у наставку вешто сачувао и повео са 1:0. Међутим, Спартак је имао спреман одговор у другом периоду и на идентичан начин као ривал, експресно је стигао до изједначења. Наставили су „голубови“ у истом ритму и у наредном сету и у завршницу су ушли са 21:18. Ипак, црно-бели се ни тада нису предавали и сјајном игром у свим сегментима везали су седам поена и повели са 2:1. Ни тада предаја није била опција за пулене Ивице Јевтића, који су у четвртом сету смогли снаге и изборили су пети. Тамо је Партизан на почетку за нијансу био конкретнији, али како се утакмица ближила крају, тако је Спартак преузимао иницијативу и на крају је са 16:14, могао да прослави велику победу.

Рибница – Карађорђе        1:3 (24:26, 23:25, 25:21, 21:25)

Изабраници Невена Мајсторовића су по други пут ове сезоне узели скалп Краљевчанима.

Иако је Рибница током читавог уводног сета имала иницијативу и лепу резултатску залиху, Карађорђе је како се сет одмицао топио разлику и на крају је са 26:24, повео са 1:0. За разлику од минуле, гости су у другој деоници од почетка стекли неколико поена предности, које су поред свих покушаја ривала, успели да сачувају и убрзо дуплирају своје вођство. Краљевчани су у трећем сету имали спреман одговор и успели су да се резултатски врате у утакмицу, али је Карађорђе у четвртом поново показао већу жељу и заслужено је славио на крају.

Субота, 11.03.2023.

Таково – Раднички доо     2:3 (21:25, 25:18, 17:25, 33:31, 12:15)

Крагујевчани су морали и те како да се потруде како би се из Горњег Милановца вратили непоражени.

Раднички је у већем делу уводног сета одржавао свој ритам, што му је омогућило да без већих проблема поведе са 1:0. Није то пореметило Таково, које је у другом делу меч заиграло доста боље и заслужено је стигло до изједначења. Упалило је то аларм у тиму Алексе Брђовића, који је имао шта да каже својим играчима пред почетак треће деонице. Они су све његове замисли спровели у дело и убрзо је на семафору засијало 2:1. Ни тада се екипа Милана Милошевића није предавала, већ је у пакленој завршници четвртог периода била за нијансу концентрисанија и са 33:31, изнудила је тај-брејк. Ипак, искуство Радничког било је пресудно у одлучујућем сету, пошто су гости брзо уграбили неколико поена предности и заслужено су славили на крају овог маратона.

Јединство – Црвена звезда      2:3 (25:23, 15:25, 16:25, 25:18, 6:15)

Црвено-бели наишли су на јак отпор у Старој Пазови и уз доста муке су на крају кући однели 2 бода.

Без устручавања је тим Жељка Вукелића отворио овај дуел, стекао је неколико поена залихе, који су на крају били сасвим довољни за вођство од 1:0. Међутим, када су гости видели да је Јединство расположено, морали су да убаце у пету брзину. Тако је и било, пошто је екипа Николе Матијашевића у наредна два сета у потпуности надиграла ривала и заслужено је стигла до преокрета. Није се домаћин превише потресао због таквог расплета ситуације, већ је свим снагама кренуо у четврти сет са жељом да избори тај-бреј. То му је и пошло за руком, јер је средином периода одолео притиску ривала и на крају утакмицу одвео у одлучујући сет. Тамо је на терену била само једна екипа. Видно уморни су били Старопазовчани и у петом периоду једноставно нису могли да пруже игре из претходна четири, што је Звезда искористила и са 15:6, остварила је минималну победу.

Млади радник – Спартак Љиг  3:1 (25:23, 25:20, 23:25, 25:16)

Пожаревљани су оправдали улогу фаворита и поред свих напора риавала, успели су да остваре тријумф.

Млади радник је диктирао темпо током већег дела уводног сета, али су Љижани успели да учине завршницу занимљивом. Ипак, истрајни су били домаћи одбојкаши и са 25:23, повели су са 1:0. Наставили су у истом ритму Пожаревљани и у наредном периоду и убрзо су дуплирали стечену предност. Успели су гости да се у трећем сету резултатски врате у меч, али је Млади радник у наредном био доминантан и оставио је ривала у четвртом сету на свега 16 поена.

Када је мушка конкуренција у питању највише су се истакли Лазаро Брунет (Таково) и Семед Халиловић (Спартак Љиг) са по 28 поена, а пратили су их Младен Бојовић (Рибница) са 27 и Андриј Тупчи (Млади радник) са 26 поена.

Утакмице 21. кола БПШ Суперлиге

Таково – Јединство

Раднички доо – Млади радник

Спартак Љиг – Рибница

Карађорђе – Спартак Суботица

Партизан Ефбет – Војводина

Нови Сад Манекс – Црвена звезда

Фотографије: Subotica.Info, Instagram @ok_jedinstvo

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!