Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 21. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви претпоследњег 21. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У обе конкуренције сазнали смо које ће се то екипе од наредне сезоне преселити у Прву лигу. Такође, већ сада је јасно који тимови ће се наћи у плеј-офу женског дела првенства, док ћемо одговор на исто питање код мушкaраца добити у последњем колу. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих одиграних утакмица.

Одбојкашице:

21pk1

Петак, 17.3.2023

Црвена звезда – ТЕНТ       3:0 (25:13, 25:15, 25:22)

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су победу у 21. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-беле су у Београду савладале ТЕНТ са 3:0.

Отворила је Црвена звезда добро овај дуел и у раној фази дошла до предности. При резултату 11:8, уследила је серија домаћих од шест узастопних поена. Убрзо су још једном изабранице Ратка Павличевића направиле серију и тако дошле до 12 сет лопти, а затим и до 1:0. Изједначена игра била је на самом почетку другог периода, а онда су црвено-беле имале неколико добрих напада, те су се резултатски одвојиле. На 14:11 за домаћу екипу, стала је на сервис линију искусна Ана Живојиновић која је направила четири узастопна ас-сервиса. Све до самог краја Црвена звезда је одржавала вођство, а тачку на овај сет ставила је Ана Клегер успешним нападом. Највећи отпор одбојкашице ТЕНТ-а пружиле су у последњем сету. Повеле су на почетку, али узвратиле су Београђанке у преокренуле резултат у своју корист. Давала је све од себе екипа из Обреновца да дође до изједначења, средином сета је била и на поен заостатка. Међутим, Јелена Стојић са два успешна блока и једним нападом враћа својој екипи веће вођство. Брзо је на семафору стајало пет меч лопти за Црвену звезду, а сјајним сервисима Видачић, Обреновчанке су спасиле три. Ипак, још једном за крај је била успешна у нападу Клегер и тако је домаћи тим стигао до максималног тријумфа на домаћем терену.

Спартак - Партизан Ефбет       3:1 (17:25, 26:24, 25:21, 25:22)

Одбојкашице Спартака из Суботице забележиле су тријумф у 21. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичанке су код куће, надиграле Партизан Ефбет са 3:1.

Агресивно су изабранице Дарка Закоча отвориле овај сусрет, искористивши грешке ривала и повеле су са 7:2. Нису се на томе зауставиле Београђанке, већ су заслугама читавог тима до средине имале великих осам поена предности (17:9). Покушао је Спартак поенима Нине Коцић и ас сервисима Иве Џаковић да се приближи ривалу у завршници (21:16), али је Партизан до краја био довољно концентрисан и са 25:17, повео је са 1:0. Било је јасно Саши Недељковићу и његовим играчицама да што пре мора да се заустави налет расположеног ривала. Од самог почетка другог периода су Суботичанке убациле у пету брзину и по рецепту противника, стекле су лепу резултатску залиху (14:9). Међутим, Партизан је имао спреман одговор, пошто је Ана Круљ поентерски предводила своју екипу ка серији од 10:3. Убрзо су гошће стигле и до две сет лопте (24:22), али се тада и Спартак нешто питао. Најпре су „голубице“ успеле да анулирају резултат, а потом да искористе и прву шансу која им се указала за изједначење. Дешавања у минулом сету, утицала су позитивно не само на домаће одбојкашице, већ и на атмосферу у „Дудовој шуми“. Тандем Баић-Коцић је омогућио свом тиму да поведе са 9:5, али је за тили час Партизан поново заиграо агресивно и преокренуо је на 10:9. Није овај налет гошћи превише уздрмао екипу Саше Недељковића, која се брзо консолидовала и на семафору је засијало 14:10. Испоставило се на крају ове деонице да је овај преокрет Спартака био пресудан за даљи ток, иако је Партизан у неколико наврата био веома близу изједначења. На крају су Суботичанке сачувале предност и са 25:21, у потпуности су преокренуле укупан резултат. Свака дилема око победника овог дуела отклоњена је у веомa узбудљивом, четвртом сету. Суботичанке су боље почеле и имале инцијативу, па се чинило после вођства од 15:11, да ће без драме доћи до победе. Ипак, „парни ваљак“ је успео да узврати ударац, анулира заостатак, а у самој завршници и да дође до предности (21:20). У најбитнијем тренутку утакмице, пробудиле су се одбојкашице Спартака и серијом од 5:1, оствариле су победу.

Субота, 18.3.2023.

ЖОК Уб - ЖОК Нови Сад   3:0 (25:10, 25:8, 25:16)

Одбојкашице Уба оправдале су улогу фаворита и максималним резултатом савладале Нови Сад у 21. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Само сам почетак уводног сета је био изједначен, а онда су Убљанке преузеле иницијативу и повеле (14:7). Убрзо је уследила велика серија домаће екипе (11:1), и тако без проблема освојиле први сет. Наставио је Уб да буде доминантан и у другом периоду, ређали су се поени, а до самог краја су допустили противничком тиму да упише само 8 поена. Нису имале решење Новосађанке за расположене одбојкашице Уба, које су одлучне биле да овај дуел заврше у три сета, што су успеле и да реализују.

Железничар - АС Батајница     3:1 (21:25, 25:14, 26:24, 25:13)

Железничар из Лајковца продужио је низ победе, пошто је у 21. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге победио Батајницу са 3:1.

Домаће играчице су биле велики фаворит на овом мечу, али то нису показале у првом и трећем сету. Талентовани састав Александра Ђогатовића искористио је лоше отварање меча противника и славио у првом сету на изненађујуће сигуран начин, док је у трећем водио са 23:21, али је до краја освојио само један поен и прокоцкао велику шансу да освоји велики бод. Изабранице Бранка Ковачевића су тада на чист квалитет стигле до преокрета, а онда убедљиво стигле до славља у четвртом сету.

Срем – Инђија     3:2 (25:18, 23:25, 22:25, 25:20, 15:11)

Одбојкашице Срема су оствариле битну победу у 21. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Срем је на домаћем терену, након велике борбе савладао Инђију са 3:2 и тиме обезбедио плеј-оф.

Изједначен је био сам почетак првог периода. При резултату 8:8, Срем је направио серију поена (6:1), од чега су била три узастопна блока. Све до самог краја Срем је одржавао стечено вођство и дошао до шест сет лопти. Одмах прву је домаћа екипа реализовала успешним нападом Ане Михајловић. Наставиле су изабранице Мирјане Мусулин са добром игром и повеле са 9:4. Покушавала је Инђија да дође до своје игре и средином сета је и успела да врати резултат у егал. Водила се велика борба до саме завршнице, а на 23:23, Срем је направио две узастопне грешке, што је Инђији донело освајање сета и изједначење укупног резултата. Освајање претходног сета дало је ветар у леђа гостујућој екипи, која је држала резултат на својој страни од почетка па све до самог краја. Стигла је Инђија до шест сет лопти, али није хтела противничка екипа тако лако да им препусти још један сет. Везао је Срем четири узастопна поена и смањио заостатак. Међутим, успешним нападом Исаиловић, гости су дошли на корак до победе. Почетак четрвтог сета припао је Инђији, али убрзо су одбојкашице Срема изједначиле, а затим и преокренуле резултат. Ређале су поене из свих елемената и тако одржавале предност све до завршнице. Одлучне су биле да одведу утакмицу у пети одлучујући сет, а Грабић је то и омогућила свом тиму. Боље је отворила Инђија тај-брејк и повела са 4:1, али онда су уследила пет узастопна поена домаћих, а највећа заслуге понела је Ана Михајловић. Успела је Инђија два пута да поравна резултат, али на крају са 15:11 је Срем остварио битну победу.

Јединство – Омладинац    3:1 (22:25, 25:16, 25:15, 25:16)

Јединство из Старе Пазове победио је екипу Омладинца у 21. колу Банка Поштанска штедионица Супер лиге.

Повеле су одбојкашице Јединства од самог почетка и стечено вођство одржавале све до средине сета. Успео је Омладинац да дође до изједначења (17:17) и тиме је први сет добио неизвесну завршницу. При резултату 22:22, изабранице Марка Николића су направиле три узастопна поена и тако повеле са 1:0. У наставку утакмице Старопазовчанке су дошле до своје препознатљиве игре и прво поравнале укупан резултат, а затим рутински освојиле и наредна два сета за нови тријумф у регуларном делу сезоне.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Нина Коцић (Спартак) са 29 поена, а пратиле су је Ана Клегер (Црвена звезда) и Ана Михајловић (Срем) са по 21.

Утакмице 22. кола БПШ Суперлиге

ЖОК Нови Сад – Јединство

Омладинац – Срем

Инђија – Спартак

Партизан Ефбет – Железничар

АС Батајница – Црвена звезда

ТЕНТ – ЖОК Уб

 

Одбојкаши:

Четвртак, 16.3.2023.

Нови Сад Манекс – Црвена звезда         3:2 (20:25, 25:21, 20:25, 28:26, 15:11)

Новосађани су, и поред великог тријумфа против фаворизованог ривала, морали да се помире са чињеницом да ће се наредне сезоне преселити у нижи ранг.

Неизвесност у првом сету трајала је само до резултата 11:10, у корист гостију, када је Црвена звезда заслугама читавог тима стекла залиху, коју је вешто сачувала до краја. Било је јасно Неџаду Османкачу и његовим пуленима да нешто мора да се промени, пошто је тада још било шансе за опстанак. Тако су Новосађани заиграли доста ангажованије у другом делу меча и потпуно заслужено су поравнали резултат. Нису дешавања из претходног сета превише утицала на Звезду, која је у трећем још једном повратила игру из првог периода и на сличан начин је по други пут повела на овом сусрету. Решени су били домаћи одбојкаши да утакмицу одведу у тај-брејк, што им је убрзо и пошло за руком. Током читаве четврте деонице вођена је велика борба за сваку лопту и сваки поен. У узбудљивој завршници, Нови Сад је за нијансу био истрајнији и са 28:26, изборио је одлучујући сет. А тамо је неизвесност била на стању само у првој половини. Новосађани су при резултату 7:6, у корист Звезде, направили серију од 5:1, која је у наставку била пресудна за велики тријумф. Иако су Новосађани остварили победу која им је у том тренутку одговарала, расплет осталих утакмица им није ишао на руку, што значи да ће се тим Неџада Османкача наредне године борити за повратак у елиту.

Петак, 17.3.2023.

Спартак Љиг – Рибница    0:3 (17:25, 25:27, 22:25)

Краљевчани су одавно обезбедили пласман у плеј-оф, а у утакмици претпоследњег кола су лако надиграли екипу, којој је већ неко време јасно да је повратак у Суперлигу нова амбиција клуба.

Агресивни су били „мускетари“ на старту овог дуела и већ до средине сета имали су залиху од осам поена. Спартак у наставку просто није могао да парира фаворизованом ривалу и Рибница је убрзо повела са 1:0. Други период био је најзанимљивији на овом мечу. Чета Ненада Ковачевића је углавном била у предности, коју је одржавала све до саме завршнице, када је и стигла до две сет лопте (24:22). Ипак, тада је тим Милана Симојловића убацио у пету брзину и до краја сета био је довољно концентрисан како би дуплирао вођство. У трећем, а испоставиће се касније и последњем сету, Рибница је и поред свих покушаја ривала остала довољно смирена и на крају је са 25:22, оверила максималну победу.

Таково – Јединство    3:1 (25:23, 22:25, 25:22, 25:17)

Екипа из Горњег Милановца је у директом окршају за последње место у плеј-офу, стигла до предности пред расплет у последњем колу.

Иако је је Јединство боље отворило овај сусрет, већ до средине сета је Таково имало залиху од три поена. Успео је тим из Старе Пазове да учини завршницу занимљивом пошто је стигао до преокрета (20:19), али је на крају истраијнији био домаћин и са 25:23, повео је са 1:0. Права резултатска клацкалица виђена је у другом периоду. Обе екипе пружиле су свој максимум, како би стигле до жељеног циља. Тако је Јединство у завршници успело да одоли нападима ривала и стигне до жељеног изједначења. На крилима сјајне игре из претходног, тим Жељка Вукелића је у трећем периоду био доминантан. Средином сета, разлика је износила пет поена (15:10). Ипак, предаја није била опција за пулене Милана Милошевића, који су поенима Лазаро Брунета најпре стигли до изједначења (21:21), а потом и до новог вођства на мечу. Таково је у четвртом сету у потпуности искористило пад гостију и убрзо је могло да прослави можда и пресудну победу пред крај лигашког дела сезоне.

Субота, 18.3.2023.

Партизан Ефбет – Војводина   3:0 (25:18, 25:21, 25:19)

Максимална победа Партизана још једном је показала да се лидер првенства, и поред кадровских проблема, налази у лошој форми пред почетак плеј-офа.

Ас сервисима Батака, уз одличну игру остатка екипе, црно-бели су боље ушли у овај дуел и стекли су лепу резултатску предност. Покушала је Војводина средином сета да анулира вођство ривала, али је Партизан одолео нападима и у финишу је само завршио започет посао. Идентична слика виђена је и у другом периоду. Чета Бојана Јанића била је доминантна на старту, Новосађани су средином сета успели да се приближе, али је домаћин до краја био довољно концентрисан за великих 2:0. У трећем сету је на терену практично постојала само једна екипа. Партизан је вешто градио стечено вођство, био је одличан у свим сегментима игре, користио је грешке ривала и на крају је са 25:19, оверио максимални тријумф.

Раднички доо – Млади радник        3:0 (25:19, 25:21, 25:18)

Иако су и једна и друга екипа сигурни учесници плеј-офа, домаћин је тријумфом наставио потеру на другу позицију.

Почетак меча био је у знаку изједначене игре. Раднички је при резултату 7:7, направио серију од 3:0, коју је у наставку вешто градио и на крају је са 25:19, повео са 1:0. Позитиван резултат у првом сету дао је додатни мотив изабраницима Алексе Брђовића. Они су на самом почетку друге деонице направили лепу резултатску залиху коју су чували до самог краја, и поред свих покушаја ривала да их сустигне. У трећем, и последњем сету, Крагујевчани су средином сета били сјајни у блоку, што је донело превагу. Ушли су у завршницу са осам поена вишка, који су били и више него довољни за максималну победу.

Недеља, 19.3.2023.

Карађорђе – Спартак Суботица      3:0 (25:22, 25:20, 25:17)

Вождови су одиграли можда и најбољу овосезонску утакмицу, која им је донела сигуран опстанак у елити, али и шансу да у последњем колу ухвате воз звани „плеј-оф“.

Од самог почетка су пулени Невена Мајсторовића били одлучни у намери да остваре што ефикаснију победу. Тако су средином сета имали чак пет поена предности (10:5). Ипак, Спартак је вребао своју шансу, коју је дочекао у завршници, када је преко Омара дошао до изједначења (21:21). Није то пореметило домаће одбојкаше, који су имали спреман одговор у виду серије од 4:1, за вођство од 1:0. Дешавања у другом сету била су налик онима из првог. Карађорђе је до половине сета стекао неколико поена предности, које је и поред свих покушаја ривала, вешто чувао, што му је омогућило да дуплира своје вођство. Суботичани су били видно утучени и у трећем сету нису могли да направе изненађење, које су у неколико наврата ове сезоне знали да приреде. Екипа из Тополе је и у последњем сету диктирала темпо и без већих проблема је са 25:17, могла да прослави победу вредну опстанка у елити.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Лазаро Брунет (Таково) са 33 поена, а пратили су га Бранко Копитић (Нови Сад Манекс) са 22, као и Самед Халиловић (Спартак Љиг) и Милан Крстић (Таково) са по 20 поена.

Утакмице 22. кола БПШ Суперлиге

Јединство – Нови Сад Манекс

Црвена звезда – Партизан Ефбет

Војводина – Карађорђе

Спартак Суботица – Спартак Љиг

Рибница – Раднички доо

Млади радник – Таково

Фотографије: Subotica.Info, Instagram @oktakovo, @ok_radnicki

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!

Екипа Ниша је након две утакмице баража (плеј-аута) против Новог Пазара успела да обезбеди опстанак у Банка Поштанска штедионица Суперлиги. Нишлије су биле боље у оба меча (3:0 код куће и 3:1 у Новом Пазару) и сада могу на миру да се посвете планирању следеће сезоне у елитном рангу такмичења.

Светозаревић: Није било никаквог калкулисања

Одбојкашице ТЕНТ-а из Обреновца избориле су пласман у финале плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су вечерас, на свом терену, у трећој утакмици полуфинала надиграле лајковачки Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:13 и 25:20.

Наелектрисани ТЕНТ фуриозно до финала!