Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Српски челенџ систем се показао као права ствар

Одбојкашки савез Србије ове сезоне положио је још један важан испит. По угледу на најјаче европске лиге, ове године смо у Суперлиги имали прилику да видимо српски челенџ систем. Овај новитет је умногоме помогао судијама да донесу праву одлуку, када је то било најпотребније.

Синоћна утакмица између Црвене звезде и Партизана Ефбет била је права одбојкашка представа. Поред више од два сата сјајне игре обе екипе и сада већ стандардног терена у бојама заставе Србије, челенџ систем је употпунио доживљај.

Вечити дерби није први меч у којем се користио систем. Наш челенџ угледао је светлост дана почетком децембра, а коришћен је у европским утакмицама које су наши клубови играли на свом терену. 

ch2

Владимир Цветковић, генерални секретар Удружења одбојкашких судија Србије и међународни судија, детаљно је описао српски челенџ систем и његову функцију.

„Уз велику подршку Одбојкашког савеза Србије, оформљен је један тим који је систем почео да развија у октобру прошле године. Већ након два месеца, кренула је примена у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, пре свега када су се радили ТВ преноси. Моја искуства, као међународног судије који је имао прилику да ради са челенџ системима на великим такмичењима, јесу да смо направили одличан производ и да нам веома олакшава посао. Можда је најбоље рећи да уноси мир међу судије и екипе, јер свака сумњива одлука може брзо да се провери. Тада доносимо коначну одлуку која се приказује на дисплеју поред терена, а након тога и гледаоцима на телевизијским екранима. Искуство кроз ових пар месеца, колико радимо, биће приказано на финалним утакмицама плеј-офа. Сигуран сам да ће се показати да је систем одличан и да ни у чему не заостаје за системима какве смо ми виђали у Европи, или какве смо морали да рентирамо када су наше екипе учествовале у еврпским такмичењима“, рекао је Цветковић.  

Овај систем, у чијем развоју је учествовао Одбојкашки савез Србије као главни носилац пројекта, добио је симболично име „Еагле“. До сада се показао као права ствар, а очекују се још бројна побољшања која ће наш систем поставити раме уз раме са системима који се користе на највећим светским такмичењима. Такође, планирано је у будућности да имамо могућност коришћења челенџа на више истовремених утакмица.

Иако је репрезентативна одбојкашка сезона у јеку, клубови су већ почели да се припремају за наредно издање Суперлиге. Да је тако, потврдио је Железничар из Лајковца, који је данас озваничио трансфер младог примача Ксеније Томић, која је донедавно носила дрес Партизана.

Ксенија Томић изабрала Железничар

Непуне две недеље након растанка са Слободаном Бошканом, Војводина је данас на седници Управног одбора одлучила ко ће предводити доскорашњег шампиона Србије наредне сезоне. Марко Наранчић, који се највише истакао у раду са млађим категоријама, нови је стратег „лала“.

Марко Наранчић нови стратег Војводине

Још када је Ђовани Гвидети првог дана фебруара званично представљен као нови селектор сениорки Србије, актуелног светског првака, било је јасно да ће у будућности настојати да подмлади екипу. Убрзо је стигла потврда, пошто је пре нешто више од месец дана одржао тренинг у Обреновцу, где се упознавао са потенцијалним репрезентативкама, које наступају у домаћој Суперлиги.

Гвидети рачуна на младост Суперлиге!

Пре само два дана стављена је тачка на суперлигашку сезону, Војводина је препустила круну Партизану, а сада је и званично да ће у наредну сезону кренути са новим шефом стручног штаба. Слободан Бошкан, легендарни репрезентативац Србије, који је 2020. године преузео кормило Новосађана, поднео је оставку. Иако је од тог момента освојио две титуле, решио је да се после разочаравајуће сезоне повуче са места првог тренера.

Бошкан напустио кормило Војводине!

Одбојкаши Партизана Ефбет, нови су шампиони Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Чета Бојана Јанића је вечерас, у Новом Саду, по трећи пут поразила Војводину са 3:1, по сетовима 23:25, 25:18, 25:20 и 25:16.

Партизан исписао историју и освојиo триплу круну!