Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Српски челенџ систем се показао као права ствар

Одбојкашки савез Србије ове сезоне положио је још један важан испит. По угледу на најјаче европске лиге, ове године смо у Суперлиги имали прилику да видимо српски челенџ систем. Овај новитет је умногоме помогао судијама да донесу праву одлуку, када је то било најпотребније.

Синоћна утакмица између Црвене звезде и Партизана Ефбет била је права одбојкашка представа. Поред више од два сата сјајне игре обе екипе и сада већ стандардног терена у бојама заставе Србије, челенџ систем је употпунио доживљај.

Вечити дерби није први меч у којем се користио систем. Наш челенџ угледао је светлост дана почетком децембра, а коришћен је у европским утакмицама које су наши клубови играли на свом терену. 

ch2

Владимир Цветковић, генерални секретар Удружења одбојкашких судија Србије и међународни судија, детаљно је описао српски челенџ систем и његову функцију.

„Уз велику подршку Одбојкашког савеза Србије, оформљен је један тим који је систем почео да развија у октобру прошле године. Већ након два месеца, кренула је примена у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, пре свега када су се радили ТВ преноси. Моја искуства, као међународног судије који је имао прилику да ради са челенџ системима на великим такмичењима, јесу да смо направили одличан производ и да нам веома олакшава посао. Можда је најбоље рећи да уноси мир међу судије и екипе, јер свака сумњива одлука може брзо да се провери. Тада доносимо коначну одлуку која се приказује на дисплеју поред терена, а након тога и гледаоцима на телевизијским екранима. Искуство кроз ових пар месеца, колико радимо, биће приказано на финалним утакмицама плеј-офа. Сигуран сам да ће се показати да је систем одличан и да ни у чему не заостаје за системима какве смо ми виђали у Европи, или какве смо морали да рентирамо када су наше екипе учествовале у еврпским такмичењима“, рекао је Цветковић.  

Овај систем, у чијем развоју је учествовао Одбојкашки савез Србије као главни носилац пројекта, добио је симболично име „Еагле“. До сада се показао као права ствар, а очекују се још бројна побољшања која ће наш систем поставити раме уз раме са системима који се користе на највећим светским такмичењима. Такође, планирано је у будућности да имамо могућност коришћења челенџа на више истовремених утакмица.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!