Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Преглед 22. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге

Протеклог викенда одиграни су сви мечеви последњег, 22. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. У обе конкуренције сазнали смо које су се то екипе пласирале у плеј-оф. Као и обично, одговор на то питање добили смо после феноменалних утакмица, које су биле савршена увертира пред узбудљиву завршницу сезоне. У наставку можете прочитати кратке извештаје са свих мечева.

Одбојкашице:

22pk1

Субота, 25.3.2023.

Партизан Ефбет – Железничар       0:3 (15:25, 11:25, 20:25)

Одбојкашице Железничара савладале су максималним резултатом Београђанке у последњем 22. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Лајковчанке су оправдале улогу фаворита у овом дуелу и лако дошле до победе. Везале су 19. победу у Суперлиги Србије и потврдиле да у плеј-оф улазе са водеће позиције. Изабранице Бранка Ковачевића направиле су разлику у овој утакмицама сјајним сервисима, а Александра Узелац је са сервис линије уписала чак девет поена. Ове две екипе ће се састати и у четвртфиналу плеј-офа.

Омладинац – Срем     3:1 (25:20, 16:25, 25:15, 27:25)

Млада екипа Омладинца забележила је победу у последњем колу регуларног дела плеј-офа и задовољиће се опстанком у лиги.

Изједначен је био почетак првог периода, а средином сета Омладинац се одвојио резултатски, па самим тим и повео са 1:0. Дошле су одбојкашице Срема до своје игре у другом сету, повеле на самом старту и предност одржавале све до саме завршнице. Дошле су до великих осам сет лопти, а онда и изједначиле укупан резултат поеном из напада Грабић. У наредна два сета боља на терену била је екипа из Нових Бановаца, коју је предводила сјајна Уна Вајагић са 25 поена. Она је уједно завршила своју сезону из снова, остваривши укупан учинак од 433 уписана поена.

Инђија – Спартак        3:2 (17:25, 27:29, 25:23, 25:21, 17:15)

Одбојкашице Инђије су се победом опростиле од од своје публике на крају суперлигашког такмичења.

Праву одбојкашку драму су приредиле одбојкашице Инђије и суботичког Спартака у инђијској хали спортова. Ове две екипе су у два меча одиграле укупно десет сетова. Фортуна је била на страни Спартака у хали Дудова Шума, а Инђије на свом терену пред око 250 гледалаца. У Суботици је Инђија водила са 2:0 у сетовима, а овог пута су опет гошће имале ту предност. Први сет Спартак је добио релативно сигурном игром са 25:17. У другом је то било знатно теже јер се играло на разлику, 29:27. Било је то великих 2:0 за Суботичанке. Трећи сет Инђија је одлично отварила. Играле су полетно, сигурно и чини се по први пут су сет добиле у самој завршници, која је током сезоне била врло проблематична (25:23). Четврти сет Спартак је боље отварио. Та игра није дуго трајала јер је Инђија брзо стигла до 15:9. У наставку, домаће одбојкашице одбиле су налет "плавих голубица" и привеле сет крају резултатом 25:21. У петом сету, на поен Теодоре Исаиловић, Инђија је имала чак седам сет лопти. Ниједну није искористила. Ипак, после поравнања резултата, два поена, након грешке Ноне Коцић и ас-сервиса Исаиловић, завршава се драма (17:15). За Инђинчанке је то била осма победа у сезони, овог пута довољна само за девето место на табели. Остаје велики жал у екипи из Инђије за поразима у Суботици, те на свом терену од Омладинца, Срема, Партизан Ефбета. Списак превише дугачак да би био случајан. Суботичанке настављају трку, сада у плеј-офу, а Инђија одлази на паузу од седам месеци без првенствених утакмица. Играчице Инђије, Сара Компировић и Ивана Љубичић су одиграле свој последњи меч у дресу овог клуба и то на сјајан начин.

АС Батајница - Црвена звезда        0:3 (13:25, 10:25, 16:25)

Одбојкашице Црвене звезде биле су максималне на гостујућем терену у 22. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге.

Доминанте су биле црвено-беле одбојкашице, које су у сва три сета држале све у својим рукама. Актуелни шампион Црвена звезда кренуће у одбрану титуле са треће позиције и у четвртфиналу ће већ сутра дочекати екипу Спартака.

ТЕНТ – ЖОК Уб    3:2 (25:22, 25:21, 20:25, 19:25, 15:12)

Одбојкашице ТЕНТ-а су након велике борбе забележиле победу у последњем 22. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Обреновчанке су на домаћем терену, савладале Уб са 3:2.

Доста изједначена борба водила се почетком уводног периода. Предност се смењивала, а средином сета након успешног блока и ас-сервиса Малешевић, Обреновчанке су стекле минимално вођство. Међутим, успео је Уб брзо да изједначи, а затим и преокрене резултат у своју корист. Био је то знак за стратега ТЕНТ-а да затражи тајм-аут. Oчигледно добар потез, јер је домаћи тим у наставку одиграо добро и стигао до три сет лопте. Спасиле су Убљанке прву, али је онда Бенитез погрешила са сервис линије и ТЕНТ је повео са 1:0. Наставила је екипа из Обреновца тамо где је стала у претходном сету, сјајно јој је функционисао блок који је и донео предност.  Мењала је Маријана Боричић играчице, покушавала је да нађе праву поставу, али ништа није могло да избаци из ритма Обреновчанке. Дошле су до пет сет лопти, а Нина Мандовић је скувала лопту за 2:0. Велика борба виђена је у трећем периоду. Средином сета серијом поена домаћи тим је стекао предност, али су успеле изабранице Маријане Боричић да поравнају резултат. У наставку је гостујући тим направио 3 узастопна поена и ишао ка освајању сета. Одржао је стечену предност и успео у намери да се врати резултатски у утакмицу. Са већим самопоуздањем ушле су одбојкашице Уба у четврти сет. Дошле су до своје игре, док са друге стране противничка екипа као да се уморила. Држао је Уб све у својим рукама и тако успео да се избори за пети одлучијући сет. Стекао је Уб предност на крилима искусне Слађе Ерић у тај-брејку (6:3). Успела је домаћа екипа прво да смањи заостатак, а затим и да изједначи (10:10).  При резултату 12:12, ТЕНТ је направио три узастопна поена и тиме остварио победу у последњем колу.

ЖОК Нови Сад – Јединство      0:3 (10:25, 20:25, 17:25)

У последњој утакмици овог викенда, Јединство је и са другом поставом очекивано лагано савладало Нови Сад и у доигравање ће са другог места.

Одмах је Јединтсво стекло вођство, а при резултату 9:6, направило је невероватну серију од 12:2. Било је то недостижно за Новосађанке и са убедљивих 25:10 Старопазовчанке су повеле са 1:0. Нешто већи отпор је Нови Сад пружио у наставку утакмице, али су изабранице Јово Цаковића наставиле са сјајном игром и дуплирале своју предност. Није било изненађења у последњем периоду и  Јединство је рутински дошао до максималне победе.

Најефикаснија играчица у овом колу била је Нина Коцић (Спартак) са 31 поеном, а пратиле су је Уна Вајагић (Омладинац) са 25 и Јована Цветковић (ТЕНТ) са 24.

Одбојкаши:

Петак, 24.3.2023.

Спартак Суботица – Спартак Љиг   3:0 (25:23, 25:18, 25:18)

Иако утакмица није имала резултатски значај, Суботичани су пред својом публиком желели да регуларни део сезоне заврше победом и на тај начин нанели су 22. пораз Љижанима.

Каква таква драма је виђена само у првом периоду. Љижани су били решени да се првим тријумфом опросте од елите, али је домаћин у завршници преокренуо резултат и повео је са 1:0. У наредна два сета, Суботичани су без велике муке изашли на крај са прежаљеним ривалом и остварили су максималну победу, која ће и те како значити пред старт плеј-офа.

Рибница – Раднички доо  1:3 (25:20, 17:25, 21:25, 21:25)

Раднички је профитирао након тријумфа у Краљеву, пошто је на крају регуларног дела сезоне заузео другу позицију.

Након првог дела меча, изгледало је да ће Рибница дати све од себе како би из овог меча изашла као победник. Ипак, Крагујевчани су пронашли своју игру у другом периоду и све до краја је нису испуштали. У трећем и четвртом сету, чета Алексе Брђовића је још једном била и више него концентрисана и у Краљеву се попела на другу позицију, која је остала актуелна након тријумфа Звезде у вечитом дербију.

Субота, 25.3.2023.

Војводина – Карађорђе     3:1 (25:20, 23:25, 25:11, 25:13)

Екипа Невена Мајсторовића већ је испунила зацртан циљ и у претходном колу обезбедила је опстанак у елити. Војводина је вечерас оправдала улогу фаворита, иако је Карађорђе победом могао да уђе у трку за плеј-оф.

Агресивно су Новосађани отворили ову утакмицу и одличном игром у свим сегментима, али и заслугама читавог тима повели су са 10:4. Био је то и пресудни моменат првог сета, пошто Војводина до самог краја није испуштала стечену предност и повела је са 1:0. Карађорђе се пробудио у другом сету и већ до средине је имао лепу резултатску залиху (12:8). Наставили су у истом ритму гости и у даљем току овог периода, иако је домаћин све време покушавао да их сустигне. Труд му се у завршници исплатио, пошто је Војводина стигла до изједначења (20:20), али је чета Невена Мајсторовића до краја била истрајна и са 25:23, поравнала је резултат. Међутим, у наредна два сета на терену је постојала само једна екипа. Новосађани су у трећем и четвртом периоду у потпуности надиграли противника. У оба наврата је шампион Србије стизао до ране предности, коју је само повећавао и на крају је са 3:1, тријумфално завршио лигашки део сезоне.

Млади радник – Таково    3:0 (25:17, 25:13, 25:17)

Пожаревљани су без већих проблема поразили екипу из Горњег Милановца, која је тријумфом могла да математички обезбеди плеј-оф.

Почетак утакмице био је у знаку велике борбе и изједначене игре, што се одразило и на резултат (9:9). Ипак, у тим тренуцима је на линију стао Немања Чубрило, који је са одличним сервисима, уз три аса омогућио својој екипи да веже четири поена. Није се домаћин зауставио на томе, већ је и у даљем току сета био и више него доминантан, што му је донело воство. Други део игре био је готово исти као претходни. Пожаревљани су, након неизвесног почетка, средином сета преузели ствар у своје руке. Поново је Чубрило био прецизан на сервису, а свој поентерски доприност дао је и остатак екипе. Колико је домаћин био агресиван говори и чињеница да је у овом сету ривала оставио на свега 13 освојених поена. У трећем, а испоставиће се убрзо, и последњем сету, Млади радник је поново био успешан. За разлику од прва два, чета Драгана Бонића у овом периоду није часила часа, одмах је убацила у пету брзину и затили час је како сет, тако и меч привела крају.

Недеља, 26.3.2023.

Јединство – Нови Сад Манекс  1:3 (24:26, 25:20, 19:25, 18:25)

У првој утакмици недељног програма, Новосађани су у гостима надиграли Јединство из Старе Пазове и том победом омогућили су Такову да се такмичи у плеј-офу.

Јединству је после пораза Карађорђа и Такова у овом колу, била неопходна победа како би се нашло међу осам најбољих. Ипак, на том путу их је зауставио фењераш из Новог Сада, који је одиграо за екипу из Горњег Милановца. Велика борба виђена је током читавог меча, али је на крају Нови Сад на крилима Вељка Пришића успео да се победом опрости од Суперлиге.

Црвена звезда – Партизан Ефбет   3:2 (25:19, 25:23, 17:25, 18:25, 15:13)

Пре почетка меча било је јасно да било који резултат осим победе црно-белих од 3:2, доноси још минимум два вечита дербија у четвртфиналу плеј-офа. Међутим, Звезда је и поред чињеница да је испустила велику предност, омогућила свим неутралним љубитељима одбојке да уживају у новим сјајним мечевима љутих ривала.

Одлична је Звезда била у прва два сета ове утакмице, што јој је донело велику предност. Међутим, Партизан се пробудио у трећем сету и заслугама читавог тима, који је предводио Милија Мрдак, изборио је тај-брејк. А тамо смо гледали истинску борбу за сваку лопту и сваки поен. Тандем Мрдак –Тадић донео је свом тиму вођство од 9:7, али је тада Партизан почео да греши. Знали су то како да искористе црвено-бели и на крају су са 15:13, уписали велику победу.

Када је мушка конкуренција у питању највише се истакао Милија Мрдак (Партизан Ефбет) са 28 поена, а пратио га је Радослав Парапунов (Војводина) са 24. Са по 19 освојених поена, треће место заузели су Младен Бојовић (Рибница), Александар Благојевић (Раднички доо), Вељко Пришић (Нови Сад Манекс) и Вељко Машуловић (Спартак Суботица).

22pk9

Фотографије: Анђелко Белић (sportin.biz), ОК Раднички доо

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!