Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Најава кола са Марком Ристићем: Срећна нам нова сезона!

Од краја прошле сезоне, није нам много недостајала одбојка. Лига нација, па Европска првенства, па квалификације за Олимпијске игре које још трају, али ипак, недостајала је домаћа лига и неке нове клинцезе и нови клинци који долазе.


Тешко да је сезона могла да има бољу најаву од меча Суперкупа између одбојкашица Јединства из Старе Пазове и Уба коју смо могли да гледамо и путем малих екрана и заправо видимо шта нас очекује у наредној сезони. Оба тима су приказала солидну игру у сезонској предигри, Јединство је славило са 3:1, али гледајући саставе те две екипе, наравно и још неких, долазимо до закључка да ће лига поново бити квалитетна и неизвесна, што смо прижељкивали.

Јасно је да поново има доста клубова који желе успех (титулу) и то ће дати нову димензију првенству од првог до последњег меча, али најбоље да кренемо редом.
Не само због чињенице да су освојиле Суперкуп, већ и због тога што су претрпеле најмање измена, одбојкашице Јединства поново су главне фавориткиње за титулу. Оне ће сада свима бити репер и тим који треба победити, али нема смисла сумњати у Цаковића и његове девојке које знају пут до титуле. Напашће сигурно Уб који је поново квалитетан, уз већ традиционални спој младости и искуства. Увек је ту Железничар из Лајковца, али генерално је мишљење да би ово могла да буде сезона ТЕНТ-а који се истиче као један од фаворита (ево мало притиска за њих).

Делује да су у другом ешалону, али веома блиском водећем, Црвена звезда, Спартак из Суботице, Инђија, Срем и Партизан Ефбет (не нужно тим редом), а трећи ешалон ће чинити Омладинац, београдски Раднички бластерс и Клек. Видели смо минуле сезоне да су изненађења и те како могућа, зато нема смисла било шта тврдити унапред, посебно када се зна да ће одређене екипе искористити могућност и појачати се у месецима када метеоролози најављују много снега.

Видећемо већ у првом колу може ли Спартак у Суботици да оправда своја очекивања и науди Црвеној звезди, али ће највећа пажња сигурно бити усмерена на дуел Јединства и Железничара у Старој Пазови. Прошле сезоне су оба тима била боља код куће (оба пута по 3:1), а бележимо и две победе Јединства у полуфиналу Купа Србије.
Инђија дочекује Партизан Ефбет у сигурно још једном маратону. Ове две екипе обожавају да играју тај-брејкове међусобно, мада и са другима, а гледали смо пет сетова у њиховом окршају у Купу пре неколико дана. Тада је Инђија била боља, али њихови дуели су увек подбацивање новчића па су шансе 50:50.

Уб дочекује Клек, ТЕНТ чека Раднички бластерс, а коло ће употпунити Омладинац и Срем у недељу. Како ствари стоје, фаворити не би смели да имају проблема, као и највероватније Срем који је оформио заиста респектабилну екипу.

Када је у питању мушка лига, ту ће бити свега, али на прву морамо да закључимо да је Партизан Ефбет први и највећи фаворит за одбрану можда и сва три трофеја. Иако ће Бојан Јанић бити оправдано одсутан у првом колу, црно-бели ће бити фаворити на свом терену против екипе Карађорђе. Мале измене, у виду дизача и либера и допуне у виду још једног примача, готово да се неће приметити у игри, па треба очекивати црно-белу рапсодију на коју смо навикли минуле сезоне. Кад смо већ код Карађорђа, треба рећи и да је та екипа сјајна, пуна младих и полетних појачања која ће сигурно тражити своје место под Сунцем. Карађорђе је можда доскора био новајлија, али се чини да је ушао у елиту и да жели да започне озбиљну франшизу (извините на овом енглеском изразу, али адекватан је), а Невен Мајсторовић ће већ знати шта треба да ради.

Биће занимљиво у дуелу Младог радника и Рибнице и ту делује да су шансе 50:50, али ћемо добити мало бољи приказ обе екипе и њихових потенцијала за дугу сезону. У суботу ће се састати Ниш и Борац у двобоју (старих) новајлија у лиги којима ће поново опстанак бити главни циљ. Таково чека Раднички и биће занимљиво видети појачане Крагујевчане који се истичу као једни од главних фаворита за висок пласман.

Војводина ће са „дечурлијом“ дочекати Јединство из Старе Пазове. Углавном су лагано су црвено-бели излазили на крај са преискусним Сремцима, али Новосађани ће са новим тренером Марком Наранчићем кренути старим и познатим путем стварања младих играча, у исто време трудећи се да направи што бољи резултат.

За крај кола, у среду од 17 часова играће Црвена звезда и Спартак из Суботице, екипе које су такорећи замениле тренере, али се београдски црвено-бели котирају као фаворити у овом мечу. Звезда је одиграла сјајан припремни период, али ће тек ствари у своје руке преузети Ивица Јевтић који је био оправдано одсутан. Имаће Звезда притисак резултат, то је сигурно, али састав екипе каже да може много, а Суботичани ће са младим Рашком на клупи пробати да наставе низ и тренд звања једног од најпријатнијих изненађења сезоне, али знамо како се ради на северу и да ће се тамо мало ко наиграти.

*За више информација обратите се вашем изабраном новинару или коментатору, а можете и да погледате наредни подцаст „На мрежи“ који ће доживети своје 50. издање.*

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!