Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Бриљантни Партизан одбранио трофеј Kупа Србије!

Одбојкаши Партизан Ефбета су победници 58. Kупа Србије 2022/23. у конкуренцији сениора. Партизан Ефбет је данас, у Хали спортова у Убу, пред 1500 гледалаца, савладао Војводину са 3:2, по сетовима 21:25, 25:22, 18:25, 25:19 и 15:7, након више од два сата борбе.  

Имали смо прилику да пратимо сјајну одбојкашку представу у Убу, у којој за нијансу боље снашао Партизан и на тај начин одбранио је трофеј освојен прошле године.

Обе екипе ушле су помало стегнуто у уводни сет, што је донело неколико грешака, које су утицале на то да резултат буде изједначен. Није дуго времена требало да се и једни и други опусте, што је донело истинску борбу за сваку лопту и сваки поен. Прво узбуђење виђено је при резултату 10:10, када је Партизан успешним нападом Луке Тадића и грешком ривала повео са 12:10. Ипак, није дуго потрајало то вођство Београђана, јер је Војводина убрзо, преко Мехића и Парапунова, уз успешан блок Симића, повела са 17:14. Ово је уједно био и пресудни моменат у првом сету, пошто је актуелни шампион Србије до краја вешто чувао стечено вођство и са 25:21, повео је са 1:0.

fks1

На крилима сјајне игре из првог сета, Новосађани су наставили са агресивном игром, како у одбрани тако у нападу. На тај начин су изабраници Слободана Бошкана најпре повели са 5:3, па са 10:7 и 15:12. Међутим, није се предавала екипа Бојана Јанића и поред расположене игре ривала. Батак и Бјелица су успешним блоковима, уз одличну игре остатка тим, направили серију од 4:0, и пореокренули су резултат у своју корист (16:15). Натерало је то Бошкана да затражи тајм-аут, који је мало подигао његове играче, али су црно-бели успешно одржавали минималну разлику. Београђани су у завршници само потврдили бољу игру, повећали су своје вођство и са 25:22, стигли су до изједначења.

Ништа мање у односу на прва два сета није било занимљиво у трећем. Партизан је боље отворио овај период и одмах је стекао четири поена предности (8:4). Имала је Војводина спреман одговор и одмах је поенима Петра Kрсмановића стигла до изједначења. Права резултатска клацкалица виђена је све до резултата 13:13, када је на линију стао Давид Мехић, који је одличним сервисима, уз три везана аса, омогућио својој екипи да поведе са 18:13. Покушао је Партизан у завршници да ухвати корак за ривалом, али је Војводина била довољно концентрисана и са 25:18, дуплирала је своје вођство.

Предаја није била опција за изабранике Бојана Јанића. Знао је стратег Партизана како да их мотивише, а они су се потрудили да све његове замисли претворе у дело. Након изједначеног увода, прошлогодишњи победници Kупа Србије су прецизнима серивисима Бјелице и Мрдака, али и сигурном игром остатка екипе, стигли до вођства од 14:9. Покушала је Војводина у наставку да смањи заостатак, али када год је била близу, Партизан би подизао ниво своје игре. Све то је утицало на то да црно-бели по други пут дођу до изједначења и изборе тај-брејк.

Читаво финале стало је у одлучујући пети сет. Партизан био је агресивнији на старту и повео је са 3:1, па са 5:3 и 7:4. Нису се на том зауставили Београђани и у потпуности су зауставили ривала. Одличан је био Мандића на сервис линији, а његови саиграчи у одбрани и нападу. Тако је Партизан стигао до чак седам меч лопти и одмах искористио прву за други узастопни трофеј Kупа Србије. 

Најрасположенији у победи вредној Купа Србије био је Милија Мрдак са 21 поеном, док се код Новосађана највише истакао Радослав Парапунов са 22.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

У финалу 57. Купа Србије у конкуренцији сениорски, састају се Јединство из Старе Пазове и Уб.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победом су отвориле финалну серију Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пазовчанке су вечерас, на свом терену, надиграле ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:18, 25:17, 14:25 и 25:17.

Јединство тријумфом започело поход на триплу круну!

Одбојкаши Црвене звезде забележили су и други тријумф у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Звезда је вечерас, у СЦ „Масетр”, поразила Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:22, 25:21, 22:25 и 25:17.

Звезда сија и у Мастеру: Партизан близу предаје трофеја вечитом ривалу!