Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Слађана Ерић напустила Спартак: Није професионални живот само одбојкашки терен, него и односи, поштовање и жеља

Ових дана у одбојкашким круговима може се чути информација да Слађана Ерић више није чланица Спартака. Одбојкашица која је летос стигла у Суботицу као велико појачање, постављена је за капитена екипе и на терену је, индивидуално, у потпуности оправдала очекивања, као можда и најсветлија тачка у колективу који на почетку такмичарске године никако није оправдао очекивања. И колико год био лош учинак популарних ”голубица” на табели Банка Поштанска штедионица Суперлиге, са скором од две победе и четири пораза, што је довољно тек за деобу осмог места, толико је Ерићева блистала у играчком смислу, бележивши у просеку 13 поена по мечу, уз сјајне проценте реализације напада, изврсне сервисе (9 асова) и фантастичан учинак у блоку (укупно 19). Тим више, приче да се Слађана растала са суботичким клубом деловале су свима невероватно.

Како бисмо сазнали о чему је реч, одлучили смо да поразговарамо са искусном одбојкашицом. Слађана је, као и увек, у маниру врхунског спортисте и професионалца, пристала да подели са нама утиске из Суботице и објасни нам шта се дешава са њеним ангажманом у Спартаку.

Прича се да си напустила Спартак?
Да, истина је да сам напустила клуб. Стварно су сви били изненађени што сам отишла из клуба у којем је требало да остваримо много зацртаних циљева. Растанак није лак и такву одлуку је тешко донети. 

Како је дошло до тога?
Ја сам напустила клуб у који сам недавно дошла, где ми је дата част да будем капитен и водим екипу са којом сам провела три месеца. Расла сам, заједно са растом клуба и амбицијама, учила те младе одбојкашице, децу за мене, на терену али и ван њега. Лепо смо се дружили, живели заједно, али је дошло време да се иде. Није професионални живот само одбојкашки терен, него и односи, поштовање и жеља. Не бих да откривам разлог зашто сам отишла, шта се све десило. Мој одлазак јесте био изненадан и сигурно да није све било како треба. Негде сам ја професионално мислила да је време да се повучем одатле. Генерално су се помешале улоге и стицајем разних околности ја сам пожелела да одем. Причала сам са много искуснијих људи од себе, који су велика имена, и који су ми рекли да је најбоље да се повучем ако сматрам да не могу помоћи.

Како је изгледао растанак са људима из клуба, играчицама, стручним штабом…?
Било је заиста пријатељски и веома емотивно. Челници Спартака су разумели моје мотиве и дали су ми исписницу. Било им је веома жао, као и мени, али ја сам човек који жели максимално да испоштује људе који су ми указали поверење и дајем све од себе да испуним задатке који су зацртани. Нисам неко ко би остајао и опстајао у тиму само да би примао плату и био на финансијском терету клубу, свестан да у датим околностима не може помоћи нити оправдати улогу због које је доведен. Спартак и без мене може да опстане у лиги или се бори за место у плеј-офу. 

SladjanaEric2 Spartak

Делује као да је у питању више сплет несрећних околности неголи незадовољство било које стране?
Управо тако. Клубу и управи желим све најбоље, да наставе са пожртвованим радом, и захваљујем им се на свему што сам имала са њихове стране. Много су ми пружили и хвала им од срца. Мојој лепој талентованој деци, Елени Баић, Драгани Королији, Лари Жигић, Иви Џаковић, Ани Јарамазовић, Миони Димитрић, Бојани Ристановић, Арини Елизаровој, желим пуно успеха и време је да одрасту сада у овом тренутку и да још више тренирају и труде се, то сам само тражила од њих, ипак су оне само деца и не треба им ништа замерити, нити кривити. И нека знају да сам ја увек поред њих и за њих шта год да треба. Сваки загрљај, порука, сузе - коллико смо се само исплакале на растанку, нека буде само лекција, никада пораз. Такође, желела бих да се захвалим и драгим људима из стручног штаба, Дамиру Петковићу, Ивану Поповићу -Гиги, Немањи Васиљевићу, Николи Његовану, као и бившем тренеру, Саши Недељковићу, са којима сам имала изванредну сарадњу. 

Какви су даљи планови Слађане Ерић?
Немам их, засад. Мислим да још могу доста да пружим на терену и не размишљам о окончању каријере. Чекам понуде, па ћу добро да размислим.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!