Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики подвиг Омладинца против Уба!

Одбојкашице Омладинца из Нових Бановаца направиле су велики подвиг у 19. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Марка Николића су вечерас, на свом терену, надиграле Уб након великог преокрета са 3:2, по сетовима 23:25, 22:25, 25:23, 25:22 и 15:12.

Мало ко је очекивао да ослабљени Омладинац вечерас може да се супротстави Убу, екипи која је у претходне три сезоне долазила минимум до финала плеј-офа. Тако је и деловало да ће бити након прва два сета, која су припала управо гостујућем тиму. Додуше, морала је екипа Маријане Боричић и те како да се потруди како би осигурала ову предност.  

Током целокупног првог сета, Омладинац је био за нијансу боља екипа на терену, пошто је од самог старта стекао неколико поена предности, које је вешто чувао како се он одмицао. Ипак, све време су Убљанке биле стрпљиве, држале су корак за ривалом, а у завршници им се то и исплатило. При резултату 22:20, у корист домаћина, Уб је направио серију од 5:1, и први стигао до предности.

За разлику од минулог, вицешампион Србије у другом сету од старта био решен да преузме ствари у своје руке. И био је на добром путу, с обзиром на то да је рану предност чувао до саме завршнице. Међутим, жељан је био тим из Нових Бановаца доказивања, а то је и потврдио при резултату 19:16, за гошће, када је поеном Лазовић, као и ас сервисима Стојановић, уз грешке ривала, успео да веже пет поена и стигне до преокрета (21:19). Ипак, на крају је пресудно било искуство гошћи, које се нису превише уздрмале након овог налета домаћина и убрзо су успеле да стигну до великих 2:0, за шта је најзаслужнија била Алфонсо Бенитез.

Свесни су били Марко Николић и његове играчице да још ништа није изгубљено, као и да могу да парирају фаворизованом ривалу. Током читаве треће деонице гледали смо праву резултатску клацкалицу. Са једне стране су веома расположене биле Зубић и Маринковић, а са друге Бенитез и Цветићанин. Све то довело нас је до још једног узбудљивог финиша у којем је за нијансу истрајнији био Омладинац, који је одмах искористио прву сет лопту и на тај начин преполовио вођство ривалки – 25:23.

Готово идентичну слику као из претходне, гледали смо у четвртој деоници. Силно мотивисане су обе екипе биле да направе позитиван резултат, што је утицало на то да се вођство периодично смењује. Поново је финиш био пресудан. На семафору је писало 19:17, у корист Убљанки, када је Омладинац заслугама читавог тима, а понајвише блоковима Ање Зубић, направио серију од 8:3 и утакмицу одвео у тај-брејк.

Одлична игра из треће и четврте деонице улила је додатно самопоуздање екипи из Нових Бановаца, што је било приметно од самог старта одлучујућег сета. Одмах је тим Марка Николића поенима Зубић и Стјеповић стекао вођство од 8:4, али је Уб убрзо ухватио прикључак и поравнао резултат (12:12). Иако би многе екипе овај налет ривала деморалисао, то није био случај са Омладинцем, који је успео да освоји наредна три поена и стигне до велике победе.

Ања Зубић, примач Омладинца, дала је свој коментар након тријумфа њене екипе.

Пре свега, веома битна победа за нас. Честитке екипи Уба на фер и коректној партији. Наравно, честитке и мојој екипи, јер смо показали један велики карактер и нисмо одустајале до самог краја”, рекла је Зубићева.

 

Управо је Ања Зубић предводила своју екипу до великог тријумфа са сјајним учинком од 28 поена, док се код гошћи истакла Анет Алфонсо Бенитез са 18.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Омладинац ће у 20. колу гостовати Партизану, а Уб ће дочекати Јединство из Старе Пазове.   

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!