Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Дерби испунио очекивања: Звездина 24 блока пресудила

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су победу у првој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црвено-беле су вечерас, на домаћем терену, савладале Уб са 3:1, по сетовима 25:20, 26:28, 25:20 и 25:17.
 
Очекивано велика битка водила се вечерас на Бањици у првој утакмици четвртфинала плеј-офа. Нешто боље су овај дуел отвориле црвено-беле, у наставку је Уб узвратио, а предност пред реванш имаће екипа коју предводи Милан Гршић. Сигурно да је јединим делом ову утакмицу пресудило и то што је Звезда направила 24 блока, али сјајна бројка у том елементу је и на страни Уба који је направио 15.  
 
Предводила је Јасек црвено-беле до победе са 32 поена (7 блокова, 1 ас, 24 из напада - 43%), пратила је Јелена Стојић са 12 (2 блока, 2 аса, 8 из напада) и Ђуровић са 10 поена (6 блокова, 1 ас, 3 из напада). Док су се у противничком тиму највише истакле Ана Митровић са 19 поена (3 блока, 1 ас, 15 из напада) и Петрановић са 15 (4 блока, 1 ас, 10 из напада). 
 
Видно мотивисана Црвена звезда била је на старту, а тандем Стојић-Јасек предводиле су свој тим до већег вођства на почетку. Одличне су биле црвено-беле и на блоку, није било пролаза за Убљанке, те је на семафору стајало 14:8. Није посустајала домаћа екипа, повећала је вођство на 20:13. Међутим, послала је Боричић на терен Катарину Лукић и тог момента је Уб направио серију поена и смањио на 20:17. Концентисала се Звезда, направила серију од 5:1 и повела са 1:0. -25:20
 
zvezubplej1
 
Већу борбу гледали смо током другог периода, права резултатска клацкалица. Средином сета је успела Звезда да искористи контра нападе и одвоји се на 16:13. Био је то знак за Маријану Боричић да затражи тајм-аут, али испоставило се да то није донело промену на терену. Дошле су Београђанке до четири сет лопте, али онда се догодио тотални преокрет. Серијом поена су гошће прво изједначиле, затим је у битном моменту Петрановић направил ас за 26:25, а онда је и уследио блок за 1:1. 
 
На почетку трећег чина деловало је да су Убљанке ухватиле ритам, да имају веће самопоуздање, али исто тако Црвена звезда није дигла "белу заставицу". Одвојила се домаћа екипа средином сета, али имао је Уб спремљен одговор и вратио сет у егал. Међутим, још једном је Звезда била сјајна на мрежи, блок је радио беспрекорно и тако дошла још једном до четири сет лопте, а овог пута одмах прву искористила за 2:1. -25:20
 
Деловао је на почетаку сета да Београђанке озбиљно грабе ка победи, али успео је Уб средином да врати тоталну неизвесност. Играло се дуго поен за поен, а у завршници поред блока Црвене звезде нико није имао пролаз. Покушавала је Боричић да изменама поремети домаће играчице, али није то донело утицај на резултат у наставку. Стигле се домаће одбојкашице до великих седам меч лопти, а ас-сервисом Ане Јакшић је стављена тачка на овај дуел - 25:17. 
 
 
Реванш утакмица ће се одиграти у петак, 29. марта у Убу. 
 
Статистику са утакмице можете да погледате овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!