Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Јединству сет против првака Европе у Истанбулу

Јединство из Старе Пазове, првак Србије и победник Банка Поштанска штедионица Суперлиге 2022/2023. поражено је у 4. колу А групе Лиге шампиона 2024. у Истанбулу. Турски Вакфибанк Истанбул, актуелни првак Европе (Бјанка Буша, Ђовани Гвидети, Саим Пакан, Ахметџан Ершимшек, Сања Томашевић), је вечерас у дворани “Вакифбанк” у Истанбулу победио Јединство са 3:1, по сетовима 25:22, 21:25, 25:19 и 25:17, после 101 минута игре.

Први сет почео је боље за домаћу екипу која је стигла до вођства 8:3. Након тога све до краја сета играло се у серијама на обе стране. При резултату 20:20, турска екипа је била концентрисанија и славила је са 25:22.

Сјајно су одбојкашице Јединства отвориле други сет и после серије од пет поена повела са 9:3. Успео је Вакифбанк да смањи предност српског шампиона на два поена разлике. Српска екипа је у завршетку сета успела да одржи предност и дође до изједначења у сетовима.

Отворила је домаћа екипа боље трећи сет и повела са 10:6. Успело је Јединство да одговори и држи егал све до резултата 17:16. Серијом од три поена направиле су Туркиње кључан корак ка освајању трећег сета и одржале вођство до самог краја.

medvgabi

На почетку четвртог сета држале су домаће играчице минималну предност од два до три поена разлике. Након мини серије Туркиње су отишле на плус пет. Одговориле су српске шампионке и са 3 поена у низу смањиле на 14:12. Европски шампион успео је још једном серијом поена да успешно приведе крају четврти сет и дође до победе над Јединством.

Милица Медвед, капитен Јединства, истиче да је резултат у вечерашњој утакмици успех за њену екипу. 
 
"Пре свега стварно желим да честитам својим девојкама на данашњок енергији, концентрацији, као и жељи да покажемо да можемо више него што смо показали у Руми. Драго ми је што оствариле успех, пошто је ово за нас управо то. Ово ће нам бити мотивација за нешто више, за неку нову победу у Лиги шампиона и за даљи напредак", рекла је Милица.
 
Бранка Тица, примач шампиона Србије, каже да су он и сагирачице биле упорне вечерас и да су одрасле, баш као и у претходној утакмици.
 
"Веома сам срећна, као и цела екипа, што смо вечерас имали прилику да играмо са шампионом, као што је Вакиф у Истанбулу. Такође сам јако поносна на нас, пошто смо успели да освојим сет. Биле смо вечерас упорне и сматрам да смо одрасле као и против Милуза. Ово нам даје мотивацију за даље. У суботу нас очекује нова утакмица, тако да требамо што пре да заборавимо за ово", истакла је Тица.

 

Најефикасније у Јединству биле су Тамара Миљевић и Бранка Тица са по 15 поена.  

У наредном колу, 10. јануара, Јединство ће угостити екипу Веро Волеј Милана. 

 

 

 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!