Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Након преокрета пета победа Јединства у низу

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове оствариле су нову победу у 5. колу Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Екипа Јединства је вечерас, на домаћем терену,  забележила пету узастопну победу са 3:2, по сетовима 19:25, 18:25, 25:15, 25:23 и 15:9.

Повеле су Убљанке на почетку првог сета са 11:3, па 18:12. Покушавале су одбојкашице Јединства да се врате резултатски у игру, међутим није то допустила противничка екипа, већ је била концентрисана до саме завршнице. Сјајним нападима Слађане Ерић, стигао је Уб до шест сет лопти, а потом и повео са 1:0.
 
Боља игра Јединства виђена је током другог периода и већи део се играо поен за поен. При резултату 14:14, одвојила се домаћа екипа на три разлике, али је онда уследила невероватна серија Убљанки од 10 поена и тако стигле до корак од дуплирања предности. Тачку на овај сет ставила је Цветићанин поеном из напада. 
 
Није хтео тим Јово Цаковића тако лако да препусти победу на домаћем терену, већ је од трећег сета ишао на све или ништа. Од почетка је вођство било на њиховој страни, а онда је Бранка Тица стала на сервис линију и направила три узастопна ас-сервиса због чега се предност њеног тима повећала. Све је било на страни домаћина до краја сета и успешно је смањен укупан резултат. 
 
jedin ub1
 
Наставила је екипа из Старе Пазове са одличном игром коју је приказала у претходном сету, а успешним поенима из блока и још бољим нападима повела је са 13:5. Тражио је решење тим који предводи Маријана Боричић и са четири узастопна поена је успео да колико-толико смањи заостатак (22:19). Није била "хладна" глава одбојкашицама Јединства, којима је пао један ас-сервис, а потом и грешком из напада Миње Осмајић је завршница постала неизвесна. Ипак, успеле се на крају да се домогну тај-брејка и скроз се врате у утакмицу. 
 
Смењивала се минимална предност на почетку петог одлучујућег сета, а при резултату 6:6 Старопазовчанке су направиле серију од четири поена и то стечено вођство одржавале до самог краја. Стигле су до пет меч лопти, а успешним поеном из блока Миљевић оствариле пету узатопну победу.
 
Техничар Уба, Рада Перовић, истакла је како је њен тим очекивао тешку утакмицу и пет сетова, а да ће свакако покушати да поправе грешке за наредно коло. 
 
"Свакако да смо свесни тога да је екипа Јединства скоро непобедива на домаћем терену, што је њихова предност. Опустиле смо се у трећем сету, можда и превише, а противнице су успеле да се издигну из ситуације. Такође, дале су свој максимум против старије и искусније екипе као што је Уб. Жао ми је што смо прокоцкале четврти сет, али шта да се ради", рекла је Перовић.
 
Одбојкашица Јединства, Тамара Миљевић, је много поносна на своју екипу и то што су успеле да изгурају ову утакмицу. 
 
"Један тежак меч за нас, противник је играо супер. Прва два сета ми нисмо радиле оно што смо се договорили, видео се пад енергије и то је утицало на нашу игру. Међутим, следећа три сета смо се вратиле, појачале смо сервис, у нападу смо биле боље, што је довело до наше победе", закључила је Миљевић. 
 
Најефикаснија у тиму Јединства била је Тамара Миљевић са 22, док се у противничком тиму највише истакла Анет Барабара Бенитез такође са 22 поена. 
 
Статистику са ове утакмице можете погледати овде.
 
У наредном колу Јединство ће играти против ТЕНТ-а у Обреновцу, а Уб дочекује екупу Срема.
 
 

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!