Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велики преокрет Карађорђа: Вождови повели у серији

by Душан Крстић

Одбојкаши Карађорђа из Тополе направили су епски преокрет у првој утакмици четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Тополци су вечерас, на свом терену, надиграли Војводину са 3:2, по сетовима 22:25, 24:26, 25:18, 25:22 и 19:17.

Војводина је на тешком гостовању у Тополи дошла на корак до брејка, али је од готовог направила вересију и до потенцијалног полуфинала мораће тежим путем. Водили су Новосађани 2:0, имали све у својим рукама, али ношени сјајном публиком сали ОШ ”Карађорђе”, Вождови су направили велики преокрет, оправдали домаћи терен и дошли на корак до проласка међу најбоље четири екипе. Према очекивањима, у најнеизвесније пару четвртфинала, одлучила је једна лопта, а исто се очекује и у реваншу, па и потенцијалном трећем мечу четвртфинала плеј-офа.

Био је Карађорђе бољи ривал током већег дела уводног сета. Поготово је то био случај при резултату 13:13, када је домаћин поенима Вујовића направио разлику и стигао до особне предности (20:16). Ипак, Војводина је више пута ове сезоне доказала да се никада не предаје, а то је био случај и вечерас. При поменутом резултату је чета Марка Наранчића, највише захваљујући одличним сервисима Бранка Копитића успела да стигне до преокрета (22:21), да би у наставку на сцену ступио Лазар Бајандић који је гостима донео вођство – 25:22.

cfkv1

У наредном периоду, Војводина је преузела иницијативу и средином сета је стекла чак седам поена предности (15:8). Већ тада је било јасно да ће се Карађорђе тешко вратити из дебелог минуса, али су другачије планове имали домаћи одбојкаши. Одличним сервисима Вемића, направили су серију од 6:0 и повели са 21:20. Војводина је ипак прва дошла до сет лопти, после аса Копитића (24:22), али се домаћин вратио. Најпре сервис грешка, па грешка из напада Надаждина донели су дуплирање вођства Новосађанима.

Доказао је Карађорђе у завршници претходне деонице да је спреман да се у наставку супротстави Војводини и направи велики преокрет. Елемент који је красио игру Војводине у прва два сета, сервис, у потпуности је заказао у наставку. Оберучке је то прихватила екипа Невена Мајсторовића, која је у даљем току сета диктирала темпо и поприлично лако успела да смањи заостатак – 25:18.

Расплет четвртог сета, кренуо је у другој половини овог периода игре, када је Карађорђе повео са 18:15. Иако је Војводина у тим тренуцима дисала за вратом ривалу, Вождови су раније стечену предност од три поена задржали до краја.

Први ударац у коцкарском сету задали су гости и повели 6:3, ас-сервисом Бајандића. Домаћи су експресно режирали преокрет и дошли на велика три поена вишка (10:7), искористивши све поклоне ривала. Заблистао је у тим моментима Бошњак и најавио потпуни преокрет. Узвратили су црвено-бели и ухватили прикључак на 12:12, али су Надаждин и Бекрић донели две меч лопте Тополцима. Поново се вратила Војводина и гледали смо револверашки дуел Вемића са једне, те Станковића са друге стране. На крају је и игри нерава профитирао домаћин грешком Рудића на шестој меч лопти за домаће.

 

Милош Надаждин предовдио је свој тим до победе са 23 поена, а пратили су га Алија Бекрић и Александар Бошњак са по 16. Са друге стране, Бранко Копитић бројао је до 23, а Данило Елезовић до 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Реванш утакмица на програму је у суботу 30. марта, а евентуална трећа утакмица, 2. априла.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!