Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Пожаревљани славили након преокрета, Јединство изненадило Партизан!

Одбојкаши Младог радника из Пожаревца и Јединства из Старе Пазове стигли су до победа у 2. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пожаревљани су вечерас, након преокрета, надиграли Рибницу са 3:1 (19:25, 25:22, 25:17 и 25:21), док су Пазовчани изненадили Партизан Ефбет са 3:1 (25:20, 25:18, 8:25 и 25:18).

Млади радник - Рибница

У једном од дербија 2. кола Пожаревљани су на свом терену стигли до другог тријумфа у сезони.

Након егала на самом старту меча, тим Милана Симојловића је преузео иницијативу и стекао је неколико поена предности (10:6). Наставили су Краљевчани са бољом игром и у наставку уводног сета и само су повећавали вођство. Млади радник је тек у завршници успео колко-толко да смањи заостатак за ривалом, али је већ било прилично касно и Рибница је са 25:19 прва стигла до предности.

Почетак другог сета био је готово исти као и код првог, али је овог пута Млади радник први запретио. Тим Драгана Бонића је преко Синђелића и Тупачија успео да се одлепи и дође до особне предности. Имала је гостујућа екипа шансу да се врати у овај сет, пошто је у два наврата прилазила на само поен заостатка, али је Млади радник задржао смиреност и успео је да поравна укупан резултат.

Покушала је Рибница на отварању трећег сета да стекне већу предност, али је прошлогодишњи финалиста Купа брзо узео ствар у своје руке и кренуо је да ниже поене. Повели су Пожаревљани најпре са 8:6, па са 15:9 и 20:11, да би са 25:17 стигли до потпуног резултатског преокрета.

Иако је Рибница четврти део игре отворила са две грешке, што је противник одмах искористио, до средине сета је она била та која је имала у џепу два поена предности. Међутим, подршка са трибина дала је ветар у леђа домаћој екипи, која је при резултату 18:20 направила серију од 7:1 за други везани тријумф у првенству.

Драган Бонић, тренер Младог радника, каже да је ово веома важан тријумф за његову екипу.

„Пре свега желим да честитам својим играчима на заслуженој победи. Рибница је озбиљан противник, али сматрам да смо се добро припремили за њих. Они су вечерас добро отворили први сет, који су и освојили. Ми смо стабилном игром успели да освојимо наредна два сета. У завршници четвртог периода смо сјајном енергијом успели да остваримо и победу. Морам да похвалим све играче. Одлично смо сервирали у пресудним тренуцима и ту могу да похвалими Кисића и Чубрила, као и Тупачија који је меч завршио са 25 поена. Одличном игром Лазара Стевића успели смо да стабилизујемо пријем. Морам да кажем да нам је ово веома важна победа пред наредну утакмицу која нас очекује у петак“, рекао је Бонић.  

Најрасположенији у победничкој екипи био је Андреј Тупачи са 25 поена, док је код гостију Иван Тодоровић освојио 24.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Млади радник у наредном колу гостује Спартаку у Суботици, док Рибница дочекује Јединство.

Јединство - Партизан Ефбет

Иако су на папиру били велики фаворити, одбојкаши Партизана се из Старе Пазове враћају погнутих глава.

Ушло је Јединство веома мотивисано у овај сусрет, што се одмах одразило и на резултат, али Партизану није било потребно превише времена да ствари доведе на своје и стигне до преокрета (14:11). Ипак, домаћин се није предавао и за тили час је поново био у игри, пошто је стигао до изједначења. Иако се очекивало да ће у завршници тим Бојана Јанића још једном кренути у офанзиву, Јединство је преко Мицића и Шкрбића стигло до вођства (20:17), које није испуштало до краја сета.

Почетак другог дела игре био је поново у знаку домаће екипе. Било је Јединство одлично у нападу и на сервису и у раној фази је стекло пет поена предности. Покушао је Партизан да се резултатски врати у овај сет, али је нови Суперлигаш имао већу жељу и стигао је до велики 2:0.

Коначно се чета Бојана Јанића тргла у трећем сету, што је одмах имало утицај и на резултат. Ређали су се успешни напади Цветковића и Данијела, за које Јединство није имало решење. На крају је Партизан оставио ривала на свега осам освојених поена и смањио је велики заостатак.

Очекивало се да ће црно-бели и у четвртом сету наставити са доминантном игром, али су домаћи одбојкаши, после кратке паузе, опет заиграли концентрисано. Иако се Партизан грчевито борио, тим Жељка Вукелића је од самог почетка имао по неколико поена предности, који су му нешто касније омогућили да направи велико изненађење и оствари прву победу у сезони.

Жељко Вулекић, први тренер новог Суперлигаша, каже да је ова победа велики подстрех за наставак првенства.

„Мислим да смо добро ушли у меч. Имали смо добар пријем и аутоматски смо могли да играмо из средине, што је и била наша највећа предност. Неке лопте које смо успели да извадимо су подигле целу екипу. У трећем сету се видео евидентан пад, који је био и реалан, али ми је драго што је екипа у четвртом поново заиграла сјајно. Да нисмо одмах направили залиху, питање како би било. Ипак, свака част момцима и мислим да нам је ово велики подстрех за даље“, закључио је Вулекић.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Томо Мицић са 23 поена, док је код гостију Видак Цветковић освојио 13.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Јединство ће у наредном колу гостовати Рибници, док ће Партизан дочекати Карађорђе.

 

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!