Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Суботичани прекинули блиставу серију Партизана

by Душан Крстић

Одбојкаши Спартака из Суботице забележили су тријумф у дербију 20. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Суботичани су вечерас, код куће, савладали Партизан Ефбет са 3:2, по сетовима 18:25, 25:18, 21:25, 25:19 и 16:14.

Спартак је у препуној „Дудовој шуми“, по ко зна коју пут изашао као победник из маратона и на тај начин прекинуо Партизанову серију од 11 везани победа.

Пулени Бојана Јанића су од самог почетка утакмице били и више него агресивни, а поготово је то био случај у одбрани. Одличним блоковима Грувеуса и Петровића повели су са 8:3. Иако је Спартак на све начине покушавао да ухвати прикључак, Партизан је у битним ситуацијама био сабран и сваки пут је успевао да сачува предност. Тако је било све до завршнице, када је „парни ваљак“ још једном убацио у пету брзину и са 25:18, повео је са 1:0. Сенку на први сет бацила је повреда Андрије Вуликића, који је у финишу уводног периода морао да напусти терен.

Веома деконцентрисано су обе екипе ушле у други сет, пошто су направиле низ грешака, које су утицале да резултат буде изједначен. Тако је било до резултата 5:3, у корист гостију, када су „голубови“ блоковима Машуловића и Шувачког у потпуности преокренули резултат (7:5). Успели су црно-бели да на кратко врате резултат у своју корист средином овог дела утакмице (11:10), али је Спартак у тим тренуцима још једном подигао ниво своје игре и ривалу све до краја није дао ни најмању шансу – 25:18.

На крилима позитивног резултата, Спартак је био и више него самоуверен у првом делу треће деонице. Најпре су изабраници Ивице Јевтића ас сервисима Машуловића, уз поене Павловића, повели са 5:1, након чега и са 10:6 и 13:10. Успео је Батак са три везана блока да на кратко обезбеди својој екипи изједначење, али су Суботичани имали спреман одговор и за тили час су поново имали четири поена предности. Ни ту није био крај узбуђењима у овом сету и поред чињенице да је Спартак у завршницу ушао са 21:18. Црно-бели су тада заслугама читавог тима направили феноменалну серију од 7:0, оставили су домаће играче и навијаче у шоку, и по други пут су повели на овом мечу.

Мало која екипа би након онакве завршнице минулог сета могла да се психолошки врати у игру. Ипак, Спартак је у последњих годину дана показао да предаја није опција, што је и вечерас доказао. Иако је Партизан преко Бјелице, Мрдака и Тадића стекао неколико поена предности средином сета (11:8), Спартак је поенима Кана, али и остатка екипе, режирао још један повратак и серијом од 6:0, поново је уграбио вођство. У наставку су „голубови“ вешто чували малу, али незанемрљиву предност и на крају  су са 25:19, изборили пети сет.

А он је био посластица за све љубитеље одбојке и неутралне навијаче. Домаћин је на почетку направио велики број грешака, што је Партизан знао да искористи и поведе са 6:4 и 9:6. Реаговао је Ивица Јевтић у тим тренуцима тајм-аутом, који је за домаћи тим дошао у прави час, пошто су Суботичани убрзо успели да изједначе резултат (9:9). Наставили су у истом ритму Немања Јунгић и другови и након неколико поена стигли су до прве сет лопте. Партизан је успео у први мах да заустави ривала, али је Спартак ефектним блоком Лечића искористио другу шансу која му се указала и славље у „Дудовој шуми“ могло је да почне.

Ивица Јевтић, стратег Спартака, каже да је публика имала шта да види вечерас.

„Дошли смо до тај-брејка и онда је све било решено и по старој доброј причи се нисмо много нервирали. Међутим, у прва четири сета смо играли топло-хладно, као и у већем делу сезоне. Партизан је доминирао у првом сету, али смо ми од другог дошли до своје игре. У трећем смо несрећно испустили предност, након чега смо се у четвртом психолошки вратили и изборили пети сет. Мислим да је публика имала шта да види и са једне и са друге стране. Наравно, нећу пропустити прилику да честитам Партизану на доброј борби, као и својим момцима на победи“, закључио је Јевтић.

Новица Бјелица, блокер Партизана, сматра да је промена дизача у противничкој екипи лоше утицала на игру његове екипе.

„Знали смо да нас очекује врућ терен. Спартак је екипа која без обзира у ком саставу да изађе на терен, троши пуно енергије. Нажалост, ми смо упали у замку када је дошло до промене дизача, пошто је други техничар променио ритам. Као да смо мислили да се он неће снаћи баш најбоље и онда смо ушли у контра ритам, што смо на крају скупо платили. Сада нам остаје мало више времена за одмор, пошто смо енергетски испражњени, након чега нас очекују нови изазови“, рекао је Бјелица.   

Најефикаснији у тријумфу свог тима био је Вељко Машуловић  са 23 поена, док се код гостију највише истакао Милија Мрдак са 14.

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Спартак у претпоследњем колу регуларног дела сезоне путује у Тополу на мегдан са Карађорђем, а Партизан код куће чека Војводину, у репризи финала Купа Србије.

Фотографија: Subotica.Info

Odbojkica prodavnica enter400

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!