Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Матијашевић запањен: ”Никад у каријери нисам доживео нити видео такав простаклук и увреде”

Прва утакмица четвртфинала плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге између вечитих ривала, Партизана Ефбет и Црвене звезде, која је завршена доминантном победом црвено-белих у Спортском центру ”Мастер”, изазвала је буру дешавања на терену, а све то се након последњег судијиног звиждука пренело и на медије и друштвене мреже. 

Оно што се догодило у самој завршници меча отворило је доста полемика, а Бојан Јанић, тренер Партизана Ефбет, у изјави за медијске платформе Одбојкашког савеза Србије упутио је мноштво критика на рачун Звездиног тренера, Николе Матијашевића.

Искусни стручњак, који је у неколико протеклих месеци донео препород београдским црвено-белима, одлучио је да реагује на прозивке, али се пре свега осврнуо на велики успех његове екипе у првом мечу доигравања против великих ривала.

”Као прво, желео бих да честитам својим играчима на сјајној утакмици и победи од 3:0 над Партизаном у првој утакмици четвртфинала плеј-офа. Многи су нас били отписали након пораза у Новом Саду, против екипе Нови Сад Манекс, и говорили да је сезона готова. Ушли смо у плеј-оф спремни и наставићемо да улазимо у сваки меч одлучно, са циљем да победимо Партизан у суботу!”, рекао је Матијашевић на почетку.

Partizan ZvezdaMaster incident

Коментар о сукобу са тренером Партизана, који се догодио пред сам крај меча, Матијашевић није могао да прећути и желео је да јавности прикаже своју страну приче. Преносимо га у целости, како бисмо остали објективни и пружили једнаку шансу обема странама у овом инциденту да искажу своје ставове.

”Он је на 2:0 у сетовима и 23-17 за нас дошао до мреже и кренуо да прелази и изговорио толико одвратних увреда, да ми се покојни отац и мајка преврћу у гробу. Јеб…..ти мртву мајку…, мртвог оца …, убићу те…, матори коњу… итд. Искрено, никад у каријери нисам доживео нити видео такав простаклук и такве увреде.

Имам 69 година, прволигашки сам тренер од 1983. године, освојио сам титулу првака Француске као тренер 1984, када је Јанић имао 2 године. 

У моје време смо поштовали старије, провокације су саставни део игре, а ко не може то да поднесе мора да се запита да ли је за овај посао. Научен сам да се борим за време меча, а кад се заврши пружам руку и идем даље. То вређање кад је меч готов озбиљно је исказивање слабости и немоћи. То сигурно неће утицати на мој фокус и начин на који водим утакмицу! Напротив! 

На вези сам са адвокатом и испитујемо да ли постоје елементи за покретање кривичне тужбе! Одлучно ћу га тужити као и све друге особе које буду имале насилничко понашање!

На личном плану Јанић је повредио и моју децу која су гајила другарски однос са њим. Лепо је дочекан на свадби моје ћерке, а себи је дозволио да ми се родитељи преврћу у гробу зато што није у стању да поднесе пресију и надметање на терену! 

За крај, желим својим играчима да уђу у тотални фокус. Спремамо ‘game plan’, као што смо спремали и за прву утакмицу. Ући ћемо спремно и одлучно у ову јако важну утакмицу за Звезду!”, испричао је Матијашевић.

Наредни меч вечитих заказан је за суботу, 1. април, од 19.30 у Спортском центру ”Вождовац”, на Бањици. 

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!