Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Партизану Суперкуп усред Новог Сада!

Одбојкаши Партизана Ефбет освајачи су Суперкупа Србије за сезону 2022/23. Тим Бојана Јанића је у Новом Саду поразио Војводину са 3:1, по сетовима 21:25, 25:22, 25:22 и 25:22.

У невероватној атмосфери за коју су биле задужене најватреније присталице Војводине, црно-бели су након велике борбе стигли до првог трофеја у сезони.

sks1

Након изједначеног почетка меча, Партизан је при резултату 5:5 први запретио, везао је четири поена и стигао до лепе предности. Ова резултатска залиха трајала је екипи Бојана Јанића све до резултата 15:11, када је на линију стао Лазар Бајандић, који је сјајним сервисима, уз два аса донео Војовдини потпуни преокрет. Није екипа из главног града пала после серије домаћина, већ je у наредних неколико поена била равноправан ривал. Међутим, актуелни шампион Србије је ношен сјајном подршком са трибина до краја сета подигао ниво своје игре, а тачку на први период ставио је Милан Зечевић асом уз помоћ мреже – 25:21.

На крилима сјајне игре из завршнице првог, популарна Воша је сјајно ушла у други сет. Ипак, Партизану није било потребно пуно времена да се консолидује и најпре стигне до поравнања резултата, а потом и поведе са 7:6. У наставку је на снази била изједначена игра, да би екипа Слободана Бошкана уз помоћ репрезентативног аса Петра Крсмановића и његових сјајних блокова стекла вођство од 19:14. Када је публика у дворани била убеђена да ће њихови миљеници лако стићи до великих 2:0, на сцену је ступио искусни Новица Бјелица, који је сјајним сервисима режирао велики преокрет Партизана, који се убрзо и попуно вратио у меч.

Феноменална одбојкашка представа настављена је и у трећем сету. Актуелни освајачи Купа Србије су у овом делу меча први запретили, али су се Новосађани експресно вратили у игру и поново је била актуелна изједначена игра. При резултату 12:12, црно-бели су залагањем читаве екипе успели да се одвоје од ривала и поведу са 16:13, да би нешто касније, уз све покушаје Војводине, успели да у потпуности преокрену резултат на своју старну и поведу са 2:1.

Иако је Партизан сјајним блоковима Петровића и Јанковића повео у четвртом сету са 8:3, то није превише утицало на Вошу и није је спречило да врло брзо стигне до преокрета. Имала је домаћа екипа у једном тренутку и предност од три поена (18:15), али је стала, или боље рећи Партизан се пробудио. Чета Бојана Јанића је за тили час вратила предност са почетка сета и само неколико поена касније је у сред Новог Сада преузела од Војводине наслов првака Суперкупа.

Бојан Јанић, стратег Партизана, верује да су навијачи Партизана поносни на екипу: „Када играш против екипе која је најбоља у земљи и која има још бољи тим него претходне сезоне, онда мораш да унесеш пуно емоција, жеље и хтења и да одиграш на начин како смо ми то урадили. Надам се да је публика уживала, као и да су навијачи Партизана поносни на нас. Честитам Војводини на једној мушкој утакмици и настављамо даље“, рекао је Јанић.

Милија Мрдак, капитен црно-белих, каже да је екипа током читавог меча играла са истим жаром: „Иако Суперкуп нема неку тежину, стварно је лепо отворити сезону са трофејом. Желили смо, и од самог старта смо показали такву енергију. Било је и неких непотребних грешака, али ово је прва утакмица и верујем да ћемо са Војводином имати још много мечева ове сезоне. Најпозитивнија ствар на овој утакмици је што смо од почетка до краја играли са истим жаром и честитам својим саиграчима на томе“, закључио је Мрдак.

Слободан Бошкан, тренер Војводине, честитао је Партизану на освајању Суперкупа: „Жеља је вечерас била неспорна и видело се много емоција које смо трошили током утакмице. Међутим, за једну такву утакмицу је недопустиво да вам неко прави серије, као нама Партизан у другом и четвртом сету. За то једноствано нисмо имали решења и мучили смо се са сервисом, односно пријемом. Све у свему, заслужена победа Партизана и честитам им на томе“, истакао је Бошкан.

У победничкој екипи најрасположенији су били Милија Мрдак и Лука Тадић са по 20 поена, док је у екипи Војводине Петар Крсмановић освојио 17.

Odbojkica prodavnica enter400

Прошло је нешто мање од недељу дана, када је стављена тачка на сезону 2023/24, у којој смо имали прилику да гледамо сјајне утакмице, а све је било крунисано фантастичним вечитим дербијем у финалној серији Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Као што смо вам синоћ обећали, пред вама се налази идеални тим за ову годину у избору медијског тима Одбојкашког савеза Србије.

Идеална постава БПШ Суперлиге за момке по избору медијског тима ОССРБ!

Тек што је спуштена завеса на Банка Поштанска штедионица Суперлигу Србије за даме, медијски тим Одбојкашког савеза Србије одлучио је да вас за празнике почасти избором за идеални тим сезоне 2023/24. С обзиром на то да је велики број играчица иза себе оставио сјајну сезону, определили смо се да направимо ”А” и ”Б” тим првенства, као и да кроз појединачна признања видимо ко се највише истакао у одређеним областима. Иако је било веома захтевно сагледати учинак свих играчица, ми смо се потрудили да будемо максимално објективни, а то ћете имати прилику и да се сами уверите.

Идеална постава БПШ Суперлиге за даме по избору медијског тима ОССРБ!

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!