Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Велика победа Срема над Убом за фантастичан крај првог дела сезоне тима којим диригује Мила Ђорђевић

У одложеном и уједно последњем мечу 11. кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге за одбојкашице, спектакуларно је обележен крај првог дела шампионата. Срем је после велике борбе и преокрета, на домаћем терену Митровачке гимназије, савладао Уб резултатом 3:2 (23:25, 23:25, 25:23, 25:19, 15:9), након пуна два часа игре.

Још једном су Сремице показале да су тим који се не шали. Екипа из Сремске Митровице која је, показало се, пронашла идеалан спој младости и искуства у својим редовима, засигурно може понети епитет најпријатнијег изненађења првог дела суперлигашке сезоне. На пола пређеног пута до плеј-офа, Срем се налази на деоби 5. места са екипом Уба, коју је управо поразио у мечу који ће се памтити.

У прва два сета, која су завршена идентичним резултатом, 25:23 за Убљанке, гошће су диктирале темпо, али су домаће одбојкашице проналазиле начина да дођу до неизвесне завршнице. Аница Кутлешић и Александра Цветићанин су предводиле гостујући тим у овом периоду игре, уз немалу помоћ Анђелке Новосел и Матее Петровић. У другом сету, домаћа екипа је заостајала чак осам поена на семафору (12:20), али је сјајни дизач Сремица, Мила Ђорђевић, поенима из “друге лопте”, који су већ њена специјалност, али и уз један успешан блок, довела свој тим до изједначења на 21:21. Ипак, Аница Кутлешић је у том тренутку, успешним блоком и ас-сервисом, поново “одлепила” Убљанке на два поена разлике, што је било довољно да се сет приведе крају и дуплира вођство.

У трећем сету екипе су се смењивале у вођству до половине овог дела игре, када су Сремице успеле да остваре предност од три поена (16:13), коју су успешно одржавале до завршнице. Дуња Грабић је поентерски предводила домаће са 7 поена, Мила Ђорђевић је уз организацију игре придодала два блока и поен из напада, а Милица Живановић је одсервирала два аса у сету који је минималном разликом (25:23) сада отишао на страну Срема, за смањење резултата на 2:1

Четврти сет је доста личио на претходни, а овог пута су Анастасија Ивковић и Милица Милуновић биле те које су предводиле домаћу екипу од егала на 13:13 до чак 6 поена предности (21:15). И тада је било јасно да ће публика у Митровачкој гимназији имати потпун угођај да гледа сјајну одбојку у пет сетова. На крају, резултат 25:19 за изједначење на 2:2 на прави начин одсликао је однос снага на терену.

Првих шест поена у тај-бреку освојиле су Сремице, четири за себе и два за Убљанке, сервис-грешкама. Поенима Анице Кутлешић Уб стиже до поравнања на 5:5, а затим Дуња Грабић са три поена из напада и Милица Милуновић са једним воде домаћи тим на 9:5. Расположена Аница Кутлешић покушала је још једном да врати своју екипу на колосек, али Милица Живановић и Дуња Грабић са по два успешна поена из напада то нису дозволиле. На крају, 15:9 у петом сету за велико и заслужено славље тима из Сремске Митровице.

Mila Srem1

“Ово је иначе прва утакмица коју смо добиле у пет сетова и драго ми је што је екипа показала истрајност и карактер у једном јако битном и тешком мечу за нас. Резултатски, овај дуел је био битан и за екипу Уба и за нас и посебно ми је драго што смо успеле да остваримо победу после заостатка у прва два сета, када нисмо могле до дођемо до наше препознатљиве игре на терену. Мислим да је највише фалило добрих сервиса. Девојке са клупе су ушле и одрадиле добар посао, поготово Дуња Грабић, која је стварно у завршницама била неко на кога сам ја лично могла да се ослоним што се тиче поентерског учинка. Одиграле смо утакмицу на једном коректном нивоу, можда ово и није било наше најбоље издање, али ме радује победа и што је екипа заиста показала карактер”, изјавила је Мила Ђорђевић, дизач Срема.

Најефикаснија на мечу била је Дуња Грабић са 19 постигнутих поена, а пратиле су је у екипи Срема Александра Ђорђевић са 16 (и чак 5 блокова), Анастасија Ивковић са 13, Милица Милуновић са 12 и Милица Живановић са 11. У гостујућем тиму, Анет Алфонсо постигла је 14, а Цветићанин и Кутлешић су додале по 11 поена.

Пре зимске паузе одиграће се још једно коло у Банка Поштанска штедионица Суперлиги, следећег викенда, када Срем дочекује Омладинац, а Уб путује у Клек.

Фотографије: Филип Савић (Instagram: @filip.fudbal_)

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!