Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Неки нови Раднички!?

by Душан Крстић

И пре почетка суперлигашке сезоне било је јасно да ће београдски Раднички Бластерс морати и те како да се потруди како би изборио опстанак у најјачем одбојкашком такмичењу у Србији. Иако је пружио неколико веома добрих партија и то против фаворизованих екипа, у табору тима са Црвеног крста још увек, и после дванаест одиграних утакмица, чекају прву победу у елити. Таква ситуација натерала је челне људе и стручни штаб да засучу рукаве и потруде се да пред наставак сезоне пронађу адекватна појачања која су способна да у потпуности окрену ситуацију и Радничком обезбеде опстанак.

Избор није пао на једно, два или три појачања, већ чак на пет, и то каквих. Раднички је добио готово нову стартну поставу у којој ће се наћи нека позната, али и нека нова лица која ће по први пут играти на теренима широм Србије.

На позицију примача сервиса стигла је Дејана Лекић, која је први део сезоне провела тражећи ангажман. Она се после две и по сезоне враћа у Суперлигу, а досад је наступала за Црвену звезду, суботички Спартак и Јединство из Старе Пазове где се највише и задржала. Још једно познато име одбојкашкој јавности у Србији јесте Тања Станојевић, која након годину и по дана у Железничару из Лајковца долази са задатком да буде главни стуб одбране у новој екипи. Место либера поверено је Јелени Радаковић која стиже у београдски тим након више година проведених у Панчеву, где је наступала за ”Динамо” и ”Одбојка 013”. Преостала два појачања јесу Тиара Цезар, примач пореклом из Сједињених Америчких Држава и Кимберли Друвњук, немачка репрезентативка, која покрива позицију коректора.

Мало који тренер би се пожалио након доласка оваквих играчица. Никола Милосављевић, стратег Радничког, наводи да нове девојке не само што доносе квалитет, већ чине и млађе колегинице бољим.

”Стварно сам презадовољан појачањима. Све су то веома искусне играчице и јако добре девојке. Неке сам знао одавно, а са некима сам се упознао скорије, тако да је засад занимљиво и интересантно. Да се разумемо, ми смо и досад тренирали лепо, само што су девојке које су прошле године играле Прву лигу још увек неискусне, што се и видело на утакмицама. Ми смо у суштини пружали отпор свакој екипи, али нисмо дорасли нивоу Суперлиге. Међутим, сада је на тренинзима потпуно другачије. Старије девојке додатно помажу да млађе схвате неке ствари и да их превазиђу. Све у свему, позитиван је утисак и позитивне вибрације шаљу нове девојке”.

Поред поменутих појачања, са екипом је у периоду када је била у потрази за новим клубом тренирала и искусна Слађана Ерић. Помоћник Ђованија Гвидетија у женској сениорској репрезентацији, каже да је њено присуство такође било веома значајно.

”Не смем да заборавим да поменем да је и Слађа Ерић долазила једне недеље на тренинге, што нам је и те како значило. Веома сам јој захвалан, јер нам је њено искуство омогућило да тренирамо јако добро. Знали смо да она неће остати, такав је био и договор, али нам је значило да буде на тренингу”.

rbgn

Када се погледају сва појачања, али и екипа која је изнела први део сезоне, стиче се утисак да Раднички има шансу да избори опстанак у елити. А томе се нада и Никола Милосављевић.

”Са овом екипом, којом тренутно располажемо, мислим да постоји велика шанса. Колико ћемо успети да одиграмо квалитетно, опет зависи од нас. Не треба заборавити да се три девојке, које су нам се прикључиле, враћају из повреде. Ту мислим на Тиару Цезар, Дејану Лекић и Тању Станојевић. Хвала Богу, оне добро тренирају, чак се и не види да су биле повређене, јер су стварно професионалци. Девојке које су играле у досадашњем делу сезоне, некако још одговорније приступају тренингу, тако да је и клупа проширена и оне ће добијати прилику када то буде потребно. Видећемо шта ће се дешавати, али мислим да је са оваквом екипом опстанак видљив, али наравно, терен је показатељ”.

А пут ка опстанку неће бити баш лак. Већ први степеник Београђанки биће актуелни победник Купа Србије и вицешампион Суперлиге, екиипа Уба. Тренер Радничког од својих изабраница очекује само да одиграју добро.

”Пробаћемо да одиграмо што боље и да видимо на чему још треба да радимо. Ми се уигравамо већ десетак дана и има још доста ствари да се уради, али очекивања су нам да одиграмо добро и схватимо систем блока и одбране. Мислим да ће пре свега бити веома занимљива утакмица”.

Остаје нам да видимо како ће екипа Радничког изгледати у наредним утакмицама и да ли ће ова појачања почетком марта омогућити тиму из Београда да се радује новој сезони у елити.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!