Loading color scheme

УЖИВО

резултати, Банка Поштанска штедионица Суперлига, Прва лига и Куп Србије

LIVEBanertest

Инђија прекинула низ пораза победивши Спартак након пет сетова

Вечерас је одиграно одложено 14. коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге између Инђије и Спартака из Суботице. Екипа Инђије је на домаћем терену победила Суботичанке са 3:2, по сетовима 28:26, 22:25, 25:21, 19:25 и 15:13.
 
Инђија је тако прекинула низ од четири везана пораза и након велике борбе у пет сетова уписала свој петри тријумф у сезони. Спартак је, са друге стране, остао на учинку 4-12.
 
Да ће овај војвођански дерби обележити драма, могло се наслутити после првог сета које су домаће одбојкашице добиле на разлику, иако су средином сета имале и седам поена предност (13:6), а у финишу и комотних 23:19. Међутим, Суботичанке су серијом од четири везана поена изједначиле на 23:23, али су одбијкашице Инђије ипак задржале присебност и искористиле трећу сет лопту за вођство од 1:0.
 
Други сет је Спартак преломио у своју корист серијом од 6:0 при резултату 16:16, чиме је стекао недостижну предност у завршници. 
 
Ипак, Инђија је одговорила силовито у трећем сету, у коме је практично од почетка до краја диктирала резултат. Већ на почетку домаћи тим је дошао до вођства од 13:7, а у завршници су само у једном моменту гошће спустиле заостатак на мање од три поена (23:21). То је било највише што су успеле, али су се у четвртом сету поново вратиле у игру. При вођству од 16:15 Спартак је направио серију од 3:0 и стекао опиљиву разлику пред сам финиш, где је додатно додао гас и стигао до 2:2 у сетовима без драме.
 
Одлучујући пети сет много је боље отворила Инђија која је повела са 8:4, затим и 11:5, па је тада било јасно да их само чудесан преокрет може оставити без тријумфа. Пришле су у самој завршници Суботичанке на 13:12, али до потпуног преокрета нису могле.
 
Теодора Вулић, одбојкашица Инђије, изнела је своје утиске након значајне победе. 
 
"Јако тешка утакмица за нас. Поштено је одиграно, дали смо све од себе, јако битна победа. Честитала бих својој екипи и девојкама, мислим да смо данас одиграли максимално колико је то могуће и пресрећни смо због ове победе", рекла је Вулић.
 
Никола Јерковић, тренер Инђије, истакао је како је његов тим остварио важну победу која их одржава у борби за плеј-оф. 
 
"Тешка три дана и три ноћи након утакмице против Омладинца за нас, можда нисмо најспремнији, али смо поштени. Чини ми се да је то донело ову победу у оваквој завршници. Велика борба, на измаку снага, велика одговорност за сваку лопту и честитам девојкама како су се после пет сетова против Омладинца тако брзо опоравиле. Остварили смо важну и значајну победу, која нас и даље одржава у борби за плеј-оф. Нијансе су пресудиле утакмицу, пуно лепих поена је данас виђено и много сам срећан што је то на крају дошло на нашу страну. Од мене девојке добијају слободан дан сутра да се мало опораве, а од четвртка настављамо даље, крећу припреме за наставак сезоне. Имамо неке утакмице које нису реалне за играње, то је Јединство, после тога Железничар, али припремићемо се колико будемо могли у наставку да будемо конкурентни и до последњег кола будемо у игри за ту позицију која води у плеј-оф", закључио је Јерковић. 
 
Теодора Исаиловић је била најефикаснија код Инђије са 23 поена, Теодора Вулић је забележила 17, Јелисавета Којадиновић 15, а Лара Барнак 13. На другој стани је Сара Клисура имала 28 поена, Јоао Ли 21 поен, а Ана Јековић десет.
 

Статистику са утакмице можете погледати овде.

Odbojkica prodavnica enter400

Одбојкаши Црвене звезде нови су шампиони Србије. У спектакуларној атмосфери, која се ретко виђа на одбојкашким теренима, чета Ивице Јевтића је вечерас, у петој, одлучујућој утакмици финалне серије Банка Поштанска штедионица Суперлиге, поразила Партизан Ефбет са 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:18.

Ерупција емоција на Бањици: Црвена звезда влада Србијом!

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове одбраниле су трофеј намењен победнику Банка Поштанска штедионица Суперлиге! Пазовчанке су трећој утакмици финалне серије плеј-офа надиграле обреновачки ТЕНТ са 3:0, по сетовима 25:14, 25:21 и 25:18, и на тај начин сезону су завршиле са сва три трофеја у свом власништву.  

Титула остаје у Старој Пазови: Јединство доминантно до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет победом су изборили пету, одлучујућу утакмицу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Пулени Бојана Јанића су вечерас као домаћини, у оквиру четврте утакмице финалне серије, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 и 15:13.

Партизан као мачка са девет живота: Црно-бели извојевали мајсторицу!
Одбојкашице Јединства повеле су са 2-0 у финалној серији плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Изабранице Јова Цаковића победиле су ТЕНТ из Обреновца са 3:1, по сетовима 25:19, 13:25, 25:20 и 25:12.
 
Овом победом играчице Јединства дошле су на корак од освајања трећег трофеја ове сезоне, али и одбране наслова првака државе. Већ у среду имаће прилику на свом терену у Старој Пазови да то и учине, док ће ТЕНТ покушати да их у томе спречи и да врати серију у Обреновац.  Јединство је до победе предводила Тамара Миљевић са 29 поена (8 блокова), док се у противничкој екипи највише истакла Мина Мијатовић са 19. 
 
Јединство на корак до трипле круне!

Одбојкаши Партизана Ефбет забележили су тријумф у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге. Црно-бели су вечерас, као гости, надиграли Црвену звезду са 3:2, по сетовима 27:29, 25:20, 21:25, 25:20 и 15:12.

Партизанов сан и даље живи: Црно-бели преполовили предност вечитог ривала!